اکوایران: اگرچه این سلاحها ممکن است در میدان نبرد مزیتهایی ارائه دهند، اما در پایان کار مطمئناً سطح کلی رنج و خونریزی را در میان همه طرفها افزایش خواهند داد. این نوع سلاحها قادر خواهند بود در تعداد بالا و با بهرهوری بیشتری آدم بکشند. به همین دلیل است که آنها هیولا هستند.
به گزارش اکوایران، ارتش اسرائیل سال گذشته استراتژی جدیدی را برای ادغام تسلیحات و فناوریهای هوش مصنوعی در تمام شاخههای نظامی راهاندازی کرد – که گستردهترین تحول استراتژیک آن در دهههای اخیر بود. ماه گذشته، وزارت دفاع اسرائیل گفت که قصد دارد در زمینه جنگ خودمختار به یک «ابرقدرت» هوش مصنوعی تبدیل شود.
ژنرال بازنشسته ارتش اسرائیل، ایال ضمیر، در کنفرانس هرتزلیا، یک نشست امنیتی سالانه، گفت: «کسانی هستند که هوش مصنوعی را انقلاب بعدی در تغییر چهره جنگ در میدان نبرد میدانند. کاربردهای نظامی این فناوری میتواند شامل توانایی پلتفرمهای مختلف برای حمله دسته جمعی هماهنگ، یا عملکرد مستقل سیستمهای رزمی… و کمک به تصمیم گیری سریع، در مقیاسی باشد که تاکنون هرگز ندیدهایم».
به گفته میدلایستآی، صنایع دفاعی اسرائیل در حال تولید مجموعه وسیعی از شناورها، پرندهها و وسایل نقلیه نظامی خود مختار هستند، از جمله یک «خودروی رباتیک مسلح» که به عنوان یک پلتفرم «نیرومند و کشنده» توصیف شده است که دارای توانایی «تشخیص خودکار اهداف» است. یا یک زیردریایی خودمختار برای «جمع آوری مخفیانه اطلاعات»، موسوم به نهنگ آبی، که در مراحل آزمایش قرار دارد.
اگر اینها شما را میترساند، طبیعی است. اسراییل نه تنها یک هیولای فرانکشتاین خلق کرده است، بلکه در حال ساخت انبوهی از آنها است، که قادر به ایجاد ویرانیهای عظیمی هستند، نه تنها برای اهداف فلسطینی خود، بلکه برای هر کسی در هر نقطه از جهان.
فلسطین محل آزمایش چنین فناوریهایی است و بهعنوان «اثبات مفهوم» برای خریداران جهانی عمل میکند. محتملترین مشتریان اسرائیل کشورهایی هستند که درگیر جنگ هستند. اگرچه این سلاحها ممکن است در میدان نبرد مزیتهایی ارائه دهند، اما در پایان کار مطمئناً سطح کلی رنج و خونریزی را در میان همه طرفها افزایش خواهند داد. این نوع سلاحها قادر خواهند بود در تعداد بالا و با بهرهوری بیشتری آدم بکشند. به همین دلیل است که آنها هیولا هستند.
یک فناوری هوش مصنوعی جدید دیگر اسرائیلی به نام «Knowledge Well»، نه تنها مکانهایی را که نیروهای فلسطینی از آن موشک شلیک میکنند رصد میکند، بلکه میتواند برای پیشبینی مکان حملات آینده نیز استفاده شود.
در حالی که چنین سیستمهایی ممکن است از اسرائیلیها در برابر تسلیحات فلسطینی محافظت کنند، اما به اسرائیل که در برابر آن بازدارندگی وجود ندارد، توانایی انجام هر کاری را میدهند؛ از جمله حملاتی وحشتناک علیه اهداف نظامی و غیرنظامی، که با حداقل مقاومت دشمنان خود مواجه میشوند.
جستجو و نابودی
چنین فناوریهایی درباره فراگیری و مزاحمتهای هوش مصنوعی هشدار میدهند. در حالی که آنها ممکن است برای جستجو و نابود کردن دشمن برنامهریزی شده باشند، چه کسی تعیین میکند که دشمن کیست و تصمیمات مرگ و زندگی را در میدان جنگ میگیرد؟ ما میدانیم که در جنگ، انسانها مرتکب اشتباهاتی میشوند – گاهی اوقات اشتباهاتی وحشتناک. برنامه نویسان نظامی، علیرغم تخصصشان در شکل دادن به آنچه که روبات های مسلح فکر میکنند و انجام می دهند، کمتر در معرض خطا نیستند. ساختههای آنها ناشناختههای رفتاری بزرگی را نشان میدهند که میتواند به قیمت جانهای بیشماری تمام شود.
فلسطین یکی از تحت نظارتترین مناطق روی زمین است. دوربینهای مداربسته در همه مناطق فلسطینی که در دیدرس برجهای نگهبانی نیستند، حضور دارند که برخی از آنها مجهز به تفنگهای رباتیک کنترل از راه دور هستند. پهپادهایی در آسمان پرواز میکنند که قادر به پرتاب گاز اشک آور هستند. در غزه، نظارت مداوم باعث ایجاد تروما و ترس در میان ساکنان میشود.
علاوه بر این، اسرائیل اکنون اپلیکیشنهای تشخیص چهره مانند «گرگ آبی» دارد که هدف آن ثبت تصاویر از همه فلسطینیان است. این تصاویر در یک پایگاه داده عظیمی قرار میگیرند که میتواند برای هر هدفی استفاده شود. نرم افزار شرکتهایی مانند Anyvision که قادر به شناسایی تعداد زیادی از افراد است، با سیستمهای حاوی اطلاعات شخصی مانند پستهای رسانههای اجتماعی، یکپارچهسازی شده است.
هیولای فرانکنشتاین
بسیاری از محققان داده و حامیان حریم خصوصی در مورد خطرات هوش مصنوعی، چه در حوزه عمومی و چه در میدان جنگ هشدار دادهاند. روباتهای نظامی مجهز به هوش مصنوعی یکی از نمونههای بسیار هستند و اسرائیل در خط مقدم چنین پیشرفتهایی قرار دارد. اسرائیل دکتر فرانکنشتاین است و این فناوری هم هیولای اوست.
دیده بان حقوق بشر خواستار ممنوعیت چنین فناوریهای نظامی شده است و هشدار داده است: «ماشینها نمیتوانند ارزش زندگی انسانها را درک کنند.»
فناوری هوش مصنوعی اسرائیل، حداقل از نظر سازندگانش، ممکن است برای حفاظت و دفاع از اسرائیلیها باشد. اما آسیبی که وارد میکند این است که چرخه معیوب خشونت بی پایان را دامن میزند. ارتش اسرائیل و رسانههایی که چنین جادوگریهایی را ترویج میکنند، تنها قربانیان بیشتری را ایجاد خواهند کرد – در ابتدا فلسطینیها، اما بعداً، هر کشور دیکتاتوری یا نسلکشی که این سلاحها را بخرد، قربانیان خود را خواهد داشت.
این باید زنگ خطری در مورد تأثیرات مخربی که هوش مصنوعی در قلمرو نظامی خواهد داشت، و همچنین نقش پیشرو اسرائیل در توسعه چنین سلاحهای مرگباری باشد.