به گزارش اکوایران، «اعتراف پوتین به قرار داشتن روسیه در آستانه جنگ داخلی»، «دعوت غیرمنتظره چین از نتانیاهو»، «تصویب قوانین سختگیرانه بانکی در اتحادیه اروپا»، «مخفی کاری آمریکا از متحدان در شورش پریگوژین»، «خودداری شرکت تراشه‌ساز هلندی از استخدام کارکنان ایرانی» و «واکنش واشنگتن به خبر آزادسازی دارایی‌های ایران در کره‌جنوبی» از مهم‌ترین سرخط‌های رسانه‌ها در نیم‌روز گذشته بوده‌اند.

پوتین اعتراف کرد روسیه در آستانه یک جنگ داخلی قرار داشت

ولادیمیر پوتین در اظهارنظری تازه در خصوص شورش اخیر گروه واگنر به فرماندهی پریگوژین، به نوعی اقرار کرد که روسیه در آستانه یک جنگ داخلی بوده است. پوتین تاکید داشت که «مردم و ارتش با شورشیان همراه نبودند». این در حالی است که یوگنی پریگوژین، فرمانده گروه شبه‌نظامی واگنر در اولین پیام صوتی خود در روز دوشنبه ۲۶ ژوئن گفته بود که نیرو‌های تحت امرش با استقبال و حمایت ساکنان مناطقی در روسیه که از آن عبور می‌کردند، روبرو شده‌اند. 
رئیس جمهوری روسیه همچنین در دیدار با مقامات نظامی کشورش گفت: « از ماه مه ۲۰۲۲ تا مه ۲۰۲۳، دولت ۸۶.۲۶۲ میلیارد روبل (حدود ۹۲۲ میلیون یورو به نرخ فعلی) به گروه واگنر پرداخت کرد.

کاخ سفید: نشانه‌ای از احتمال استفاده روسیه از سلاح  هسته‌ای ندیدیم

جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه آمریکا تا چه میزان بر فعالیت‌های هسته ای روسیه و احتمال استفاده از تسلیحات هسته‌ای در جنگ اوکراین نظارت دارد، گفت: «روسیه یک قدرت هسته‌ای است. تا جایی که توانستیم وضعیت استراتژیک روسیه و توانایی‌های هسته‌ای آن‌ها را رصد کرده‌ایم. این روند ادامه دارد و به جز لفاظی ابهام آمیز آنها هیچ نشانه‌ای در این زمینه ندیدیم.»
او در ادامه تاکید کرد: «هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه روس‌ها در داخل خاک اوکراین از سلاح هسته‌ای استفاده خواهند کرد، مشاهده نکردیم. همچنین می‌توانم به شما اطمینان دهم چیزی ندیدیم که ما را به تغییر موضع بازدارندگی استراتژیک‌مان مجبور کند.»

دعوت چین از نتانیاهو: آمریکا همچنان متحد اصلی اسرائیل است

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد به کشور چین دعوت شده است. او همچنین تاکید کرد آمریکا همچنان به عنوان متحد اصلی اسرائیل باقی خواهد ماند.
در بیانیه دفتر نتانیاهو آمده است که دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، یک ماه پیش از احتمال این سفر مطلع شده است. 
در ماه‌های اخیر، تنش‌ میان واشنگتن و پکن بر سر طیفی از مسایل بالا گرفته است. این دو کشور به تازگی توافق کردند با یکدیگر گفتگو کنند تا این تنش‌ها منجر به درگیری‌های بیشتر میان آن‌ها نشود. در همین خصوص آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده به پکن سفر کرد اما در آن گفت‌وگو‌ها پیشرفت چندانی میان دو کشور حاصل نشد.
از سوی دیگر محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در ماه ژوئن از پکن بازدید کرد، در این سفر شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین به او گفت که کشورش مایل است به پیشبرد مذاکرات صلح با اسرائیل کمک کند. مذاکرات صلح با میانجیگری ایالات متحده از سال ۲۰۱۴ متوقف شده است.

تصویب قوانین سختگیرانه بانکی در اتحادیه اروپا 

نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه در مورد وضع و اعمال قوانین بانکی سختگیرانه با هدف جلوگیری از تکرار وقوع بحران بانکی سال ۲۰۰۸ توافق کردند. 
این قانون بانک‌ها را ملزم می‌کند تا ضمن افشای کامل دارایی‌های رمزنگاری شده خود، شفافیت بیشتری را در مورد گزارش ریسک‌های تامین‌ مالی پروژه‌ها داشته باشند. 
این قانون از ابتدای ژانویه ۲۰۲۵ به اجرا گذاشته خواهد شد. 

مخفی کاری آمریکا از متحدان در شورش پریگوژین

سی‌ان‌ان گزارش داد که سازمان اطلاعات آمریکا داده‌های دقیق و مفصلی را درباره برنامه‌های یوگنی پریگوژین قبل از شورش جمع‌آوری کرده بود؛ اما آنها را برای متحدان فاش نکرد.
منابع به سی ان ان گفتند که این اطلاعات فقط در اختیار «برخی متحدان» از جمله مقامات بلندپایه انگلیس قرار گرفت؛ اما در سطح ناتو فاش نشد.
این منابع افزودند که این اطلاعات فقط در اختیار تعداد محدودی از مقامات خود آمریکا به ویژه مقامات دولت کنونی و هشت رهبر اصلی کنگره این کشور مشهور به “گروه هشت” که به داده‌های حساس اطلاعاتی دسترسی دارند، قرار گرفته است.
به گفته این منابع، طبق اطلاعات آمریکا، مشخص نبوده یوگنی پریگوژین، موسس گروه نظامی واگنر چه زمانی حرکت خود را انجام خواهد داد؛ اما به نظر می‌رسید که وی تصمیم خود را پس از اعلام وزارت دفاع روسیه در ۱۰ ژوئن مبنی بر اینکه شرکت‌های نظامی باید تا یک ژوئیه با آنها قرارداد ببندند، اتخاذ کرده است.

خودداری شرکت تراشه‌ساز هلندی از استخدام کارکنان ایرانی 

یک نهاد حقوق بشری در هلند می‌گوید که «ای‌اس‌ام‌ال»، شرکت سازنده تجهیزات تراشه کامپیوتری، ممکن است هنگام استخدام با پیروی از قوانین اداره صادرات آمریکا متقاضیان کار از برخی کشورهای جهان، از جمله ایران، را نپذیرد.

به گفته موسسه حقوق بشر هلند، ای‌اس‌ام‌ال ممکن است تقاضای کار شهروندان کشورهای ایران، سوریه، کوبا، و کره شمالی به دلیل امکان دسترسی به فناوری حساس آمریکا را نپذیرد، هرچند که براساس قوانین هلند موظف نیست چنین کاری انجام دهد.

این شرکت هلندی فعالیت‌های قابل توجهی در آمریکا دارد و تجهیزات مورد استفاده در ساخت نیمه هادی‌ها را تولید می‌کند.

نهاد حقوق بشر هلند که این حکم را منتشر کرده است، بر شکایات مبتنی بر اعمال تبعیض در هلند نظارت دارد. این نهاد در خلاصه‌ای از حکم ۱۶ ژوئن خود گفت: «مقررات اعمال شده توسط مقامات آمریکایی در برخی موارد در خارج از قلمرو ایالات متحده تأثیر می‌گذارد.»

این نهاد در ادامه افزود: «مقررات اداره صادرات ایالات متحده اگر چه از طرف قانون‌گذاران هلندی تصویب نشده، اما در واقع برای شرکت ای‌اس‌ام‌ال الزام‌آور است.»

زلنسکی: ارتش اوکراین در همه جبهه‌ها پیشروی کرده

رئیس‌جمهور اوکراین بدون ارائه جزئیات مدعی شد که نیروهای این کشور در تمامی جبهه‌ها پیشروی کرده‌اند و روز دوشنبه را «روز شاد» نامید.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین روز گذشته مدعی شد که نیروهای اوکراینی در تمامی جبهه‌ها پیشروی کرده‌اند.
بنا بر گزارش شبکه سی ان ان، زلنسکی در یک سخنرانی ویدئویی گفت: «رزمندگان ما در تمامی جهات پیشروی کرده اند و امروز یک روز شاد است».
با این‌حال این شبکه آمریکایی گزارش کرد که نمی‌تواند ادعاهای اوکراین را تأیید کند.

لوکاشنکو: یک پایگاه مخروبه در اختیار واگنر گذاشتیم 

سه روز بعد از شورش نیروهای واگنر، یِوگنی پریگوژین، رهبر این گروه وارد بلاروس شده و الکساندر لوکاشنکو خبر تبعید این فرمانده را تایید کرده است. 
از شنبه شب که تصاویری از او سوار بر یک خودرو در جنوب روسیه منتشر شد مشخص نبود آقای پریگوژین کجاست.روز سه‌شنبه رد جت شخصی او مشخص کرد که به مینسک پایتخت بلاروس رفته است.
 لوکاشنکو گفت که یک پایگاه نظامی متروکه را در اختیار این گروه قرار داده است و اگر نیروهای واگنر بخواهند به رهبرشان بپیوندند‌، می‌توانند چادرهای خود را در این پایگاه مستقر کنند.

واکنش واشنگتن به خبر آزادسازی دارایی‌های ایران در کره‌جنوبی

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در کنفرانس خبری در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت دارایی‌های مسدود شده ایران در کره جنوبی و احتمال ارتباطش با مذاکرات هسته‌ای با این کشور گفت: «من هیچ‌گونه اطلاعات تازه‌ای در این مورد ندارم.»
میلز افزود:«همانطور که قبلاً گفته‌ام، ما به تلاش برای آزادی زندانیان در ایران ادامه می‌دهیم و همچنان معتقدیم که بهترین راه برای اطمینان از دست نیافتن ایران به سلاح هسته‌ای، دیپلماسی است».