بررسی بازسازی کارخانجات آسیب‌دیده - افق اقتصادی

بررسی بازسازی کارخانجات آسیب‌دیده - افق اقتصادی
دوشنبه, ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-07-07
کد خبر: 410980 |
تاریخ انتشار : ۱۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۸ |
3 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران و به نقل از ایسنا، به دنبال حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به اماکن مسکونی، شهرک‌های صنعتی و حتی کارخانجات تولید دارو مقرر شده تا در سومین جلسه بررسی ابعاد خسارات جنگ ۱۲ روزه با حضور رئیس جمهور، وضعیت واحدهای صنعتی و کارخانجات خسارت دیده بررسی شود. در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه […]

بررسی بازسازی کارخانجات آسیب‌دیده

به گزارش اکوایران و به نقل از ایسنا، به دنبال حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به اماکن مسکونی، شهرک‌های صنعتی و حتی کارخانجات تولید دارو مقرر شده تا در سومین جلسه بررسی ابعاد خسارات جنگ ۱۲ روزه با حضور رئیس جمهور، وضعیت واحدهای صنعتی و کارخانجات خسارت دیده بررسی شود.

در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی، ۹ شهرک صنعتی در ۷ استان کشور آسیب دید که طی آن ۱۵ واحد صنعتی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد خسارت دیدند.

دشمن به دنبال ضربه زدن به تولید ملی بود و حتی از حمله به کارخانجات ساخت دارو از جمله کیمیدارو و آذریت نیز ابایی نداشت.

با این حال آنطور که مدیرعامل سازمان صنایع کوچک گفته است تولید در این دوره نه‌تنها متوقف نشد، بلکه در برخی اقلام اساسی به دلیل افزایش تقاضا، رشد نیز داشت. زنجیره توزیع، حمل‌ونقل و لجستیک نیز همگام با تولید فعال بود و نقش موثری در پایداری بازار ایفا کرد.

در دومین جلسه بررسی ابعاد خسارات جنگ ۱۲ روزه که با حضور رئیس جمهور برگزار شد علاوه بر تاکید بر نوسازی و احداث واحدهای مسکونی توسط شهرداری و استانداری‌ها، مقرر شد تا در جلسه آینده وضعیت واحدهای صنعتی و کارخانجات خسارت دیده با حضور سایر دستگاه‌ها و نهادها تصمیم‌گیری شود.

از روزهای گذشته وزارت صمت با محوریت وزیر، کمیته‌های مختلفی را فعال کرده است. در سطح دولت نیز کارگروه‌های تخصصی مانند کارگروه زیربنایی برای مقابله با بحران تشکیل شده که مسئولیت آن بر عهده وزارت صمت است.

در این‌باره بسته‌ای حمایتی برای جبران خسارت‌ها و حمایت از تولید در دست تدوین نهایی است که به‌زودی از سوی هیئت وزیران ابلاغ خواهد شد. 

این بسته شامل دو بخش است؛ حمایت از واحدهای آسیب‌دیده و حمایت عام از صنایع کشور. در بخش اول، تأمین ارز و منابع مالی برای بازسازی واحدها در نظر گرفته شده است. در بخش دوم نیز موضوعاتی مانند ثبت سفارش، ترخیص کالا، امور گمرکی و تسهیل موانع تولید گنجانده شده‌اند.

یکی از آثار سوء جنگ ۱۲ روزه توقف فعالیت برخی بنگاه‌ها و کاهش درآمدهای کسب و کارهای خرد و کوچک بود. متاسفانه خبرهایی هم از وضعیت نیروی کار در این شرایط شنیده می‌شد مبنی بر تعدیل و اخراج کارگران در برخی از کارخانه‌ها و کارگاه‌ها که تحت تاثیر خسارت‌های جنگ در پیش گرفته شد، با این حال دولت بنای خود را بر بازسازی و ترمیم هرچه سریع‌تر مناطق آسیب دیده از جنگ گذاشته و برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده بسته حمایتی پیش‌بینی کرده است.

محمدرضا عارف – معاون اول رئیس جمهور اخیرا در جلسه هیات امنای حساب پیشرفت و عدالت، راهبرد دولت در شرایط موجود را ادامه و تقویت پرداخت تسهیلات خرد برای اشتغال پایدار عنوان و تاکید کرده است که کسب و کارهای آسیب دیده از حمله رژیم صهیونی در اولویت دولت قرار دارد.

به گفته وی تخصیص منابع کشور و بانک‌ها در راستای اشتغالزایی، سرمایه ثابت و سرمایه در گردش بنگاه‌های خرد و متوسط ضروری است و مشاغل خانگی و بنگاه‌های کوچک و متوسط نقش مهمی در کاهش نرخ بیکاری دارند که لازم است بانک‌ها در جهت تخصیص اعتبارات و تسهیلات لازم به این بخش‌ها حرکت کنند.

در روزهای ابتدای جنگ ایران و رژیم صهیونیستی که با تعطیلی شرکت‌های تولیدی همراه شده بود، برخی کارفرمایان به بهانه شرایط بحرانی اعلام کردند که حقوق کارکنان خود را پرداخت نمی‌کنند که این موضوع به شکل گیری انتقاداتی از سوی جامعه کارگری انجامید. البته خوشبختانه با پایان جنگ این مشکلات برطرف شده و کارکنان به فعالیت عادی خود مشغول شدند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید