به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمد حسینی، مدیرعامل شرکت نفت ایرانول در نشستی خبری اظهار داشت: شرکت ایرانول در سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، بهترین عملکرد را داشت.
وی افزود: سود خالص ایرانول در سال گذشته، بالغ بر ۲۹۰۰ میلیارد تومان بود.
حسینی با بیان اینکه بیشترین میزان تولید محصولات در ایرانول در سنوات گذشته ۵۷۷ هزار مترمکعب در سال بوده، گفت: در سال ۱۴۰۱ با شکستن رکورد تولید محصولات، مجموع ۶۰۳ هزار مترمکعب محصولات مختلف در ایرانول به تولید رسید.
وی ادامه داد: این افزایش ۲۵هزار مترمکعبی حجم تولیدات شرکت که نقش پررنگی در سوددهی ایرانول داشت، در شرایطی رخ داد که سال گذشته به علت قطع برق مجبور به توقف ۱۵ روزه تولید شده بودیم.
مدیرعامل شرکت نفت ایرانول میزان نیاز سالانه روغن موتور در کشور را ۵۴۰ هزار مترمکعب اعلام کرد و گفت: ۴ شرکت تولیدکننده روانکار در کشور سالانه ۱۵ درصد بیشتر از نیاز داخلی در بازار عرضه میکنند.
وی افزود: تشنگی بازار در سال گذشته به خاطر قانونگذاری غلط بود که ایجاد رانت میکرد و برخی از افرادی که روغن پایه خریداری میکردند، آن را به عنوان روغن سوخت قاچاق میکردند.
حسینی با بیان اینکه سود خالص ایرانول از متوسط سود صنعت در سال گذشته بیشتر بود، گفت: این امر حاصل تلاش شبانهروزی کارکنان ایرانول است که حتی در برخی روزها ۳ شیفت و به صورت شبانهروزی فعالیت کردند تا خروجی آن، سودی باشد که برای سرمایهگذاران بجا ماند.
وی ادامه داد: تکرار موفقیت سال ۱۴۰۱ در سال ۱۴۰۲ بستگی به عوامل و پارامترهای مختلفی دارد، اگر شرایط مشابه سال پیش باشد، سودآوری ۱۴۰۱ در ۱۴۰۲ تکرار خواهد شد، هرچند که برنامه ما همواره بهبود مستمر شرایط است.
مدیرعامل ایرانول در خصوص برنامه امسال تولید این شرکت گفت: امسال برنامه ریزی شده حجم تولیدات ایرانول به ۶۲۰ هزار مترمکعب برسد.
وی افزود: در اردیبهشتماه، پالایشگاه تهران ایرانول درگیر اورهالی بود که ۲ واحد آن پس از ۱۲ ساتل اورهال شدند؛ اگرچه کمتر مدیرعاملی ریسک اورهال در دوران مدیریت خود را میپذیرد اما از آنجایی که برای ما نیاز فنی آینده ایرانول مهم است، برنامه انجام اورهال در دستور کار قرار گرفت.
حسینی از ایجاد واحد یوتیلیتی مجزا برای پالایشگاه تهران ایرانول خبر داد و گفت: یک واحد CHP در دست احداث است که پیشبینی میکنیم تا یکو نیم سال، بعد از اتمام مراحل طراحی، به مدار بهره برداری وارد شود و به این صورت تولید برق در پالایشگاه تهران ایرانول خودکفا خواهد شد.
مدیرعامل ایرانول در خصوص برنامههای این شرکت برای افزایش نرخ محصولات گفت: چهار شرکت تولید محصولات روانکار، پیشنهادات افزایش قیمت خود را به وزارت صمت ارائه دادهاند و نظر ایرانول نیز افزایش ۳۰درصدی قیمت بود، اگرچه میزان افزایش قیمت مدنظر انجمن از این رقم پایینتر است؛ باید ببینیم نظر وزارت صمت برای افزایش نرخها در سال جاری چه خواهد بود.
حسینی از جایگزینی موفقیتآمیز روغنهای صنعتی تولید ایرانول با روغنهای صنعتی خارجی و وارداتی در برخی مجتمعهای بزرگ صنعت خبر داد و گفت: در مجتمعهای پتروشیمی بیشتر رغبت برای خرید خارجی روغنهای صنعتی است اما در پتروشیمی خراسان، فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان و فولاد خوزستان موفق شدیم به صورت احجام بالا روغن صنعتی تولید داخل را جایگزین روغنهای صنعتی وارداتی کنیم.
وی افزود: همواره در ایرانول به دنبال نوآوری محصولات بودهایم و در این خصوص در سال گذشته ۳ محصول جدید رونمایی شد و امسال نیز طی دو ماه آینده، دو محصول جدید که بالاترین سطح کیفی روغنهای موتور ماشینهای بنزینی و دیزلی است، رونمایی میشود که این محصولات بالاترین سطح کیفی جهان را دارا هستند.
مدیرعامل ایرانول با بیان اینکه این شرکت از گذشته پروندههای حقوقی سنواتی داشته، گفت: در سال گذشته موفق شدیم ۳۵ پرونده حقوقی شرکت را ببندیم که در این خصوص، ۱۶۰ میلیارد تومان مطالبات شرکت نقد شد و از ۱۱۰ میلیارد تومان خروج مال جلوگیری شد، به عبارتی در سال گذشته ۲۷۰ میلیارد تومان از محل پروندههای حقوقی نفع داشتیم.
انتهای پیام/