اکوایران: قاچاق سوخت همچنان یکی از چالشهای جدی اقتصادی کشور است و در جدیدترین کشف قاچاق سوخت، فرمانده انتظامی هرمزگان از کشف یک میلیون و ۴۷۰ هزار لیتر سوخت قاچاق خبر داد.
به گزارش اکوایران، سردار علیاکبر جاویدان، فرمانده انتظامی استان هرمزگان امروز -۱۵ بهمن ماه- گفت: مأموران انتظامی استان هرمزگان، طرح سراسری مقابله با قاچاق سوخت را به مدت ۲ هفته در سطح استان اجرا کردند که در اجرای این طرح یک میلیون و ۴۷۰ هزار لیتر سوخت قاچاق کشف کردند.
او ادامه داد: مأموران انتظامی استان ضمن هماهنگی با دستگاه قضایی در محورهای مواصلاتی, مسیرهای تردد خودروهای شوتی سوختبر، محلات آلوده موفق به شناسایی ۱۵۰ خودروی شوتی سوختبر و دستگیری ۳۳۶ متهم و کشف یک میلیون و ۴۷۰ هزار لیتر سوخت از نوع بنزین و گازوئیل خارج از شبکه توزیع فرآوردههای نفتی شدند.
فرمانده انتظامی استان هرمزگان ارزش مالی سوختهای قاچاق کشف شده در این طرح را بنا بر اعلام نظر کارشناسان اقتصادی ۵۶۰ میلیارد ریال عنوان و تصریح کرد: در این رابطه پرونده قضایی تشکیل و جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی ارسال شد.
گمشدن ۲۰ میلیون لیتر سوخت
قاچاق سوخت سالهاست که به یکی از معضلات جدی اقتصادی و امنیتی کشور تبدیل شده است. اختلاف قیمت سوخت در داخل و خارج از کشور، سود این تجارت غیرقانونی و گستردگی مسیرهای قاچاق، موجب شده که این پدیده همچنان ادامه داشته باشد.
این موضوع به حدی اهمیت دارد که مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری در ۲۷ آذر ماه در بازدید از سازمان برنامه و بودجه نیز تاکید کرد: چگونه روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت گم میشود؛ در حالیکه تولیدکننده و عرضهکننده خودمان هستیم. او ادامه داد: باید برای این سرقت مرا دار بزنند؛ عین این در آب و برق و گاز و همه چیز است.
در همین حال، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس از آغاز پروسه تحقیق و تفحص از وزارت نفت خبر داد و گفت: وزارت نفت بهعنوان متولی اصلی تولید و توزیع فرآوردههای نفتی باید پاسخگو باشد که چرا با وجود اطلاع از این تخلفات گسترده، اقدامی جدی برای جلوگیری از آن انجام نشده است. متأسفانه تفاوت قیمت بنزین در داخل و خارج کشور و پرداخت یارانه سنگین باعث شده فرصت برای سودجویان و شبکههای قاچاق مهیا شود و روزانه میلیاردها تومان از سرمایه ملی از دست برود.
خبر مرتبط
ماموریت ویژه پزشکیان: تشکیل جلسات ویژه برای مبارزه با قاچاق کالا و ارز
رئیسجمهوری با انتقاد شدید از روند موجود قاچاق سوخت در کشور، آن را فاجعه خواند و بر لزوم طراحی راهکارهای عملیاتی و فوری برای حل این معضل تاکید کرد.
کالاها نیز پس از ترخیص گم میشوند
دهم دی ماه نیز مسعود پزشکیان در جلسه یکسانسازی اطلاعات اقتصادی درخصوص گمشدن کالاهایی که از بنادر ترخیص میشوند، نیز از اصطلاح «گمشدن» استفاده کرد. پزشکیان ادامه داد: در حال حاضر گاهی پیش میآید که رد یک کالا پس از ترخیص از بندر، گم میشود و بعد از مدتی سر از بازارهای آزاد در میآورد که این مسئله ناشی از آن است که ما به دادهها تسلط نداریم.
رئیسجمهوری همچنین بر لزوم اتصال و یکسانسازی اطلاعات اقتصادی تأکید کرد و گفت که با بسیج نیروها میتوان در کمتر از ۶ ماه اطلاعات مالی و اقتصادی افراد را به صورت خوداظهاری جمعآوری کرد؛ و پس از جمعآوری این اطلاعات، مرحله بعدی اتصال دادهها است.
خبر مرتبط
افشاگری دوباره پزشکیان: کالاها ناگهان در بنادر ناپدید میشوند و سر از بازارها در میآورند
مسعود پزشکیان بر لزوم جمعآوری و اتصال دادههای اقتصادی بهصورت هوشمند و خوداظهاری تأکید کرد و از اهمیت اصلاح مقررات برای عملیاتی کردن سامانه جمعآوری اطلاعات خبر داد. او همچنین بر ضرورت همکاری میان نهادهای مختلف برای کاهش فساد و فرار مالیاتی تاکید نمود.