سرپرست تولید و بهرهبرداری نیروگاه برق ری از وضعیت بحرانی تامین سوخت نیروگاه ری و از کاهش شدید سهمیه گاز طبیعی و ناکافی بودن آن برای تولید برق در روزهای اخیر انتقاد کرد.
به گزارش اکوایران، محمد محمدی، سرپرست تولید و بهرهبرداری نیروگاه برق ری از کاهش ۸۷ درصدی تامین گازوئیل این نیروگاه نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر تخصیص سهمیه گاز حداقلی و اتمام ذخایر گازوئیل نیروگاه موجب خروج واحدهای این مجموعه از مدار تولید شده است.
محمدی همچنین اعلام کرد که از ابتدای سال تاکنون تنها ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر گازوییل به نیروگاه تحویل شده است. او افزود: «با وجود آماده بودن مخازن نیروگاه برای ذخیرهسازی سوخت و ظرفیت ذخیرهسازی ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون لیتر، هیچ سهمیه جدیدی برای سوخت گازوییل تحویل نشده است. این کمبود باعث شده ذخایر گازوییل نیروگاه کاملاً به پایان برسد.»
به گزارش ایسنا، او همچنین به چالشهای تامین گاز طبیعی اشاره کرد و توضیح داد: «از ۱۰ آذرماه سهمیه گاز طبیعی نیروگاه به حداقل ممکن کاهش یافته است و در بسیاری از روزها هیچ گازی به نیروگاه ری تخصیص داده نشده است. حتی در روزهایی که گاز تحویل شده، مقدار آن به اندازهای ناچیز بوده که برای تولید برق کافی نبوده است.»
از کمبود سوخت تا خاموشیهای زمانبندیشده
تمامی این موارد در حالی است که قطعی زمانبندی برق چند صباحی است که در کشور در حال اجرا شدن است. طبق گزارشهای منتشر شده، دولتهای گذشته برای تامین سوخت نیروگاهها کوتاهی کردهاند و سه نیروگاه مازوتسوز نیز با دستور دولت چهاردهم تعطیل شد. این اقدامات، به همراه کاهش ۳۰ درصدی گازوئیل تحویلی به نیروگاهها باعث شده تا ۶۰ درصد از مخازن سوخت نیروگاهها خالی باشد.
از طرفی محمدرضا موثقینیا، معاون وزیر صمت نیز در روزهای پایانی عمر دولت سیزدهم اعلام کرده بود که در سال ۱۴۰۲، نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان عدمالنفع از محل قطعی برق و گاز داشتیم که اگر امسال هم این قطعیها ادامه داشته باشد، همین قدر ضرر میکنیم.
در این راستا به گزارش مهر، مدیرعامل توانیر نیز آبان ماه ۱۴۰۳ اعلام کرد که گازوئیل تحویلی به نیروگاهها ۳۰ درصد کاهش یافته و ۶۰ درصد مخازن سوخت نیروگاهها خالی است. بر اساس گزارش سایت میز نفت نیز میزان ذخیرهسازی گازوئیل نیروگاهی در تیرماه سال گذشته، حدود ۹/۲ میلیارد لیتر بوده که این عدد برای امسال به ۳/۱ میلیارد لیتر رسیده است. میزان نفت کوره نیروگاهی نیز از عدد ۷/۱ میلیارد لیتر در تیرماه ۱۴۰۲ به ۱/۱ میلیارد لیتر در تیر ۱۴۰۳ رسید.
مصطفی رجبیمشهدی، مدیرعامل توانیر با اشاره به اینکه گازوئیل تحویلی به نیروگاهها نسبت به سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر شده، توضیح داده که نیروگاههای کشور در طول سال ۸۰ درصد از سوخت گاز، ۱۴ درصد از گازوئیل و ۶ درصد از مازوت استفاده میکنند و در شرایط سرد شدن هوا و به تبع آن اگر افزایش مصرف در بخش خانگی افزایش یابد، به میزان مصرف مازوت اضافه خواهد شد.
تلاش برای تامین سوخت
وزارت نفت دولت چهاردهم از اول شهریور تا ۱۲ آبان تلاش کرد تا سوخت نیروگاهی را تامین کند که نسبت به سال گذشته افزایشی بود. به گزارش شبکه اطلاعرسانی نفت و انرژی، در این ۷۵ روز، میانگین تحویل نفتگاز نیروگاهی از ۲۲/۳ میلیون لیتر در سال ۱۴۰۲ به ۳۰/۳۲ میلیون لیتر در سال ۱۴۰۳ رسیده که رشد ۳۷/۳ درصدی داشته است.
همچنین به گزارش ایرنا، میانگین تولید نفتگاز از ۱۱۱/۳ میلیون لیتر در سال گذشته به ۱۱۶/۳۶ میلیون لیتر در امسال رسید که ۴/۶ درصد افزایش داشته است. میانگین تحویل نفت کوره نیروگاهی نیز از ۱۴/۳ میلیون لیتر در سال ۱۴۰۲ به ۲۴/۳ میلیون لیتر در امسال رسیده که رشد ۷۵/۶ درصدی دارد. همچنین میانگین تولید نفت کوره در سال گذشته ۶۸/۶ میلیون لیتر بود که امسال به ۷۲/۵ میلیون لیتر رسیده که ۵/۶ درصد افزایش داشته است.