افزایش تولید نفت اوپک با بازگشت لیبی به تولید پس از بحران سیاسی - افق اقتصادی

افزایش تولید نفت اوپک با بازگشت لیبی به تولید پس از بحران سیاسی - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-03
کد خبر: 325990 |
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰ |
49 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

تولید نفت اوپک برای دومین ماه متوالی افزایش یافت و به ۲۷.۰۲ میلیون بشکه در روز رسید. این رشد عمدتاً به دلیل بازگشت تولید لیبی پس از بحران سیاسی بود، در حالی که عراق به کاهش تولید ادامه داد و امارات از سقف تعیین‌شده فراتر رفت. همزمان، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال تأخیر در افزایش تولید برنامه‌ریزی‌شده اوپک پلاس به دلیل مازاد عرضه و کاهش قیمت نفت قوت گرفته است.

افزایش تولید نفت اوپک با بازگشت لیبی به تولید پس از بحران سیاسی

به گزارش اکوایران، تولید نفت خام اوپک برای دومین ماه متوالی در ماه نوامبر افزایش یافت که این رشد عمدتاً به دلیل بازیابی تولید لیبی پس از یک بحران سیاسی بود که بزرگ‌ترین میدان نفتی این کشور را تعطیل کرده بود. بر اساس یک نظرسنجی بلومبرگ، اعضای اوپک در ماه گذشته به طور میانگین روزانه ۲۷.۰۲ میلیون بشکه نفت تولید کردند که نسبت به ماه اکتبر ۱۲۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است.

بازیابی تولید لیبی، عامل اصلی رشد تولید اوپک

به گزارش بلومبرگ، لیبی بخش عمده‌ای از این افزایش تولید را به خود اختصاص داد و با افزایش ۱۱۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه خود، به ۱.۱۴ میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین سطح از ماه ژوئیه تاکنون است. این بازگشت پس از راه‌اندازی مجدد میدان نفتی «شراره» در ماه اکتبر انجام شد. این میدان در ماه آگوست به دلیل درگیری میان دولت‌های رقیب در شرق و طرابلس که بر سر کنترل بانک مرکزی با یکدیگر اختلاف داشتند، تعطیل شده بود.

کاهش تولید عراق و افزایش تولید امارات

در مقابل، عراق برای سومین ماه متوالی تولید خود را کاهش داد و با کاهش ۷۰ هزار بشکه‌ای، تولید روزانه آن به ۴.۰۶ میلیون بشکه رسید، هرچند که این رقم همچنان بالاتر از سهمیه تعیین‌شده این کشور است.  

در همین حال، امارات متحده عربی با افزایش ۹۰ هزار بشکه‌ای تولید روزانه خود، به ۳.۲۶ میلیون بشکه رسید که به طور قابل‌توجهی از سهمیه فعلی این کشور فراتر است. امارات همچنین حق افزایش تدریجی ۳۰۰ هزار بشکه در روز را در سال ۲۰۲۵ به دست آورده است که ناشی از سرمایه‌گذاری‌های اخیر در ظرفیت تولید این کشور است.

احتمال تأخیر در افزایش تولید برنامه‌ریزی‌شده  

در آستانه نشست هفته جاری اوپک‌پلاس، برخی نمایندگان این ائتلاف به‌صورت غیررسمی اعلام کرده‌اند که ممکن است برنامه افزایش تولید ماهانه از ابتدای ژانویه، به دلیل نشانه‌هایی از مازاد عرضه و کاهش قیمت نفت، دوباره به تعویق بیفتد. قیمت نفت خام در بازار لندن نزدیک به ۷۲ دلار در هر بشکه معامله می‌شود که نسبت به اوایل ژوئیه ۱۸ درصد کاهش داشته است.

بر اساس برنامه فعلی، قرار است این گروه از ژانویه افزایش اولیه‌ای معادل ۱۸۰ هزار بشکه در روز را آغاز کند، اما این اقدام تاکنون دو بار به تعویق افتاده و احتمالاً برای چند ماه دیگر نیز به تأخیر خواهد افتاد.

دیپلماسی و رایزنی‌های گسترده برای دستیابی به توافق 

نشست آنلاین اوپک‌پلاس که قرار بود در ۵ دسامبر برگزار شود، به دلیل حضور برخی وزرا در نشست شورای همکاری خلیج فارس در کویت، به تعویق افتاد. با این حال، نمایندگان اعلام کرده‌اند که مذاکرات گسترده‌ای برای دستیابی به توافق در جریان بوده است.

در همین راستا، هفته گذشته شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی، و الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه، به عراق و قزاقستان سفر کردند تا در مورد اجرای کاهش تولید با این کشورها گفت‌وگو کنند. این کشورها در اجرای توافق کاهش عرضه به کندی عمل کرده‌اند.

روز یکشنبه، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، با شیخ محمد بن زاید، رئیس امارات متحده عربی، در شهر العین دیدار کرد. به گزارش خبرگزاری دولتی امارات (WAM)، این دو رهبر درباره روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کردند.

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید