اکوایران: به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران روند مصرف سوخت در ناوگان هوایی کشور را افزایشی است و با توجه به توان پالایشگاههای داخلی، در این زمینه واردات نداریم.
به گزارش اکوایران، کرامت ویسکرمی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در برنامه میز اقتصاد سیما با بیان اینکه مقدار تولید سوخت هوایی در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بهطور میانگین روزانه حدود ۴ میلیون لیتر بوده است، گفت: در سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیارد و ۴۶۷ میلیون لیتر به ۱۹۸ هزار فروند هواپیما و در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیارد و ۴۶۳ میلیون لیتر به ۲۰۱ هزار فروند هواپیما تحویل شده است.
وی با بیان اینکه روند مصرف سوخت در ناوگان هوایی کشور هر ساله صعودی است، افزود: نرخ سوخت برای ایرلاینهای داخلی بر اساس مصوبه سال ۱۳۹۴ هیئت وزیران ۶۰۰ تومان و به صورت یارانهای و برای ایرلاینهای خارجی و پروازهای باری به صورت آزاد محاسبه میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیارد و ۴۶۷ میلیون لیتر سوخت هوایی را با نرخ ۶۰۰ تومان به شرکت های ایرلاین داخلی تحویل دادهایم، همچنین در این بازه زمانی ۱۰۷ میلیون لیتر سوخت نیز به ایرلاینها خارجی و هواپیماهای باری با نرخ آزاد تحویل شده است.
ویسکرمی با اشاره به اینکه ۸۶ درصد سوخت هوایی تولید شده در کشور به ایرلاینهای داخلی و ۱۴ درصد به ایرلاینهای خارجی و باری تحویل داده شده است، بیان کرد: این رقم در سال ۱۴۰۲ در بخش ایرلاینهای داخلی ۹۱ درصد و در بخش ایرلاینهای خارجی و باری ۹ درصد بوده است.
وی درباره چگونگی تأمین سوخت هوایی در کشور گفت: سوخت هوایی مورد نیاز کشور از پالایشگاههای داخلی تأمین میشود و با توجه به توان کشور نه تنها نیاز به واردات نداریم بلکه در برخی مواقع صادرات به کشورهای همجوار داشتیم.
او همچنین تأکید کرد: تاکنون گزارشی درباره قاچاق سوخت هوایی در کشور نداشتهایم، زیرا شرایط تولید و توزیع آن خاص است.
یارانه سوخت هواپیما به چه افرادی تعلق میگیرد؟
براساس اعلام رئیس امور انرژی سازمان برنامه و بودجه، سالانه ۴۰ هزار میلیارد تومان صرف عدمالنفع حاصل از پرداخت یارانه به سوخت هواپیماها میشود.
این در حالیست که براساس اعلام مرکز آمار ایران، فقط ۳ درصد مردم از سفرهای هوایی برای جابجایی استفاده میکنند.