با ابلاغ رئیس سازمان برنامه و بودجه، توسعه فازهای جدید میدان گازی پارس جنوبی آغاز میشود.
به گزارش اکوایران، داوود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه طی نامهای مصوبه شورای اقتصاد درباره توسعه فازهای جدید میدان گازی پارس جنوبی و افزایش سقف اعتباری و زمانی طرحهای توسعه آن میدان را ابلاغ کرد.
بر اساس این مصوبه که در جلسه روز ۱۲ اردیبهشت شورای اقتصاد به تصویب رسیده بود، درخواست دوم اردیبهشت وزارت نفت مورد بررسی قرار گرفت و به شرکت ملی نفت اجازه داده شد تا پنج طرح «توسعه فازهای ۱۳، ۱۴، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ و ۲۲-۲۴ میدان مشترک پارس جنوبی» و همچنین تکمیل پروژههای «مخازن متمرکز میعانات گازی» و طرح «احداث نیروگاه سیکل ترکیبی پارس جنوبی» را مازاد بر مجوزهای فعلی توسعه دهد. بر اساس این ابلاغیه سقف بودجه در نظر گرفته شده برای این طرحهای توسعه ۳۰۷۲ میلیون دلار است.
وزارت نفت هم موظف شد تا به صورت منظم و هر سه ماه یک بار گزارش عملکرد این مصوبه را برای سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال کند.
بحث توسعه میادین مشترک پارس جنوبی همواره یکی از مهمترین مباحث کشور در حوزه انرژی بوده است. در طول دوره دولت هشتم و دولت نهم، ایران موفق شده بود ۱۰ فاز تولید گاز از پارس جنوبی را به بهرهبرداری برساند، اما دردولت دهم و با وجود سرمایهگذاری هنگفتی که انجام گرفت، در نهایت هیچ فازی به بهرهبرداری عملی نرسید. موضوعی که البته مدیران وقت شرکت ملی نفت دلیل اصلی آن را تحریمهای غرب علیه ایران ذکر کردند که موجبشده بود شرکتهای خارجی خبره در این حوزه از ادامه همکاری خود در طرحهای توسعهای میادین گازی خارج شوند.
با این حال در دولت سیزدهم، فرمان توسعه طرحهای این میدان گازی به دست شرکتهای داخلی افتاد و و با جداسازی سکوی C۱۲ از موقعیت فاز ۱۲ به دلیل کاهش تولید و انتقال آن به فاز ۱۱ و نصب در موقعیت تازه بهره برداری از فاز ۱۱ آغاز شد.
حالا قرار است مجددا بودجه تازهای برای توسعه این میدان گازی تزریق شود؛ میدانی که با مساحت ۹۷۰۰ کیلومترمربع بزرگترین میدان گازی جهان است و ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی ایران و ۶هزار کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی قطر قرار دارد.