پلیپروپیلنها در دومین هفته از مرداد ماه با رقابت قیمتی ۴۰ تا ۹۰ درصدی معامله شدند. اگرچه این رقابت قابل ملاحظه است، اما این محصول در هفتههای قبل با رقابتهای بیش از ۱۰۰ درصدی به فروش میرفت. به این ترتیب به نظر میرسد که هیجان خرید در رینگ این محصول پلیمری در حال فروکش است. در شرایطی که نرخ ارز معیار در تعیین نرخ پایه و نرخ ارز در بازار آزاد فاصله ۷۴ درصدی دارد، رقابت به این میزان بر مبنای فاصله ارزی قابل توجیه است و کسری عرضه میتواند بر رقابت در بازار بیفزاید.
به گزارش اکوایران رینگ محصولات پلیمری در دومین هفته از مرداد ماه پررونق ماند؛ به نحوی که برای ۲۵ هزار و ۸۰۰ تن محصول پلیمری عرضه شده در بازار فیزیکی بورس کالای ایران در روز دوشنبه نهم مرداد ماه تقاضایی بالغ بر ۴۹ هزار و ۸۰۰ تن به ثبت رسید که در نهایت ۲۵ هزار و ۵۷۰ تن از محصولات عرضه شده یعنی بیش از ۹۹ درصد عرضهها معامله شدند.
عمده عرضه محصولات پلیمری در رینگ روز دوشنبه نهم مرداد ماه شامل انواع گریدهای پلیپروپیلن شیمیایی، پلیپروپیلن نساجی، پلیپروپیلن فیلم و پلی ونیل کلراید میشود. با توجه به کسری عرضه نسبت به تقاضا در رینگ پلیپرو پیلنها، همواره تقاضا برای این محصول بالا بوده است. برتری تقاضا نسبت به عرضه، متقاضیان انواع گرید پلیپروپیلن را به رقابت قیمتی برای کسب سهم از این بازار سوق داده است. در چنین شرایطی تعیین قیمت پایه پلیپروپیلن بر مبنای نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، فضا برای رقابت قیمتی میان متقاضیان را باز میگذارد. البته بررسی معاملات پلیپروپیلن حاکی از آن است که رقابت میان متقاضیان بیش از فاصله میان نرخ ارز معیار در تعیین قیمت پایه و نرخ ارز در بازار آزاد است.
ظرف دومین هفته از مرداد ماه نیز متقاضیان پلیپروپیلنها همچنان برای کسب سهم از عرضه این محصول رقابتی جدی داشتند؛ البته از شدت رقابتها کاسته شد به نحوی که حداکثر رقابت انجام شده ۱۰۵ درصد بود و عمده این محصول با رقابتی در بازه ۴۰ تا ۹۰ درصد به فروش رفتند.