نانی که با چاقوهای وارداتی سنگ می‌شود - افق اقتصادی

نانی که با چاقوهای وارداتی سنگ می‌شود - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 35612 |
تاریخ انتشار : ۱۵ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۸ |
340 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه ۶۰ میلیون تیغه چاقو در کشور مصرف می‌شود که از این میزان حدود ۸ درصد از چاقوی کشور را زنجانی‌ها تولید می‌کنند، گفت: بیش از ۸۰ درصد چاقوی مصرفی اصولا چاقو‌های وارداتی است که در کشور مصرف می‌شود.

نانی که با چاقوهای وارداتی سنگ می‌شود

سید سعید صفوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در زنجان، با بیان این مطلب که چاقوی زنجان یک تفاوت اساسی با چاقوی دیگر نقاط کشور دارد، اظهار داشت: این به این دلیل است که این صنعت ریشه در تاریخ شهر زنجان دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر به طور رسمی ۷۰۰ کارگاه چاقوسازی با یک هزار و ۵۰۰ هنرمند دارای پروانه صنایع دستی در این صنعت فعالیت می‌کنند، تصریح کرد: این در حالی است که تعداد زیادی از هنرمندان این هنر بدون پروانه صنایع دستی در این صنعت فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در حوزه صنایع دستی دولت اقداماتی را آغاز کرده است از جمله بیمه هنرمندان صنایع‌دستی که البته به کندی پیش می‌رود چرا که باید اعتبارات به صورت ملی پیش‌بینی شود، عنوان کرد: این در حالی است که در قالب تبصره ۱۶ تسهیلاتی به متقاضیان اعطا می‌شود.

پیگیر ثبت روز ملی چاقوی زنجان در تقویم ملی هستیم

صفوی با اشاره به اینکه در برخی از شهرک‌های صنعتی زنجان، زمین‌های را توسط این شهرک‌ها پیش بینی شده است که به متقاضیانی که در حوزه صنایع‌دستی فعالیت می‌کنند اختصاص داده شود، گفت: پیگیر هستیم که یک روز از تقویم کشور را به نام روز ملی چاقوی زنجان ثبت کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان زنجان در ادامه با بیان اینکه استان زنجان ۱۱۰ مهر اصالت ملی و ۱۰ مهر اصالت بین‌الملی در رشته‌های مختلف صنایع دستی از جمله چاقوسازی دریافت کرده است، بیان داشت: تامین مواد اولیه، ورود بی‌رویه چاقوی‌های خارجی به بازار از جمله مشکلات صنعتگران است.

وی با بیان اینکه حدود ۶۰ میلیون تیغه چاقو در کشور مصرف می‌شود که حدود ۸ درصد از چاقوی کشور را زنجانی‌ها تولید می‌کنند، ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد چاقوی مصرفی اوصولا چاقو‌های وارداتی است که وارد بازار کصرف می‌شود.

صفوی در رابطه با فروش و عرضه این محصول هم افزود: فروش چاقو به ویژه ارسال آن به صورت پست دارای محدودیت‌های است که در این زمینه رایزنی‌هایی به صورت ملی و استانی داشته‌ایم مبنی بر اینکه باجه‌ای برای صنایع‌دستی به ویژه برای این محصول اختصاص بدهند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان به صادرات این محصول هم اشاره کرد و بیان داشت: در این راستا هم مشکلاتی وجود دارد که چندان به صورت رسمی صادرات انجام نمی‌شود و به صورت چمدانی صادر می‌شود که این موضوع را هم به صورت ملی و استان در حال پیگیر هستیم.

وی اضافه کرد: زنجان این ظرفیت را دارد که موزه تخصصی چاقو به طور خصوصی ایجاد شود که مقدمات این اتفاق مهم را در حال پیگیری هستیم.

پایان پیام/۷۳۰۲۱


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید