به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، علیرضا جزءقاسمی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در نشست مدیران عامل صنعت آبفا استان زنجان با خبرنگاران در ابتدا در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه در حال حاضر چه تعداد از صنایع استان از آب تصفیه شده پساب یا فاضلاب استفاده میکنند و میزان آب اختصاص یافته به این صنایع چقدر است، اظهار داشت: خوشبختانه این موضوع در قانون بودجه ۱۴۰۲ نیز تصویب شده و کارگروهی متشکل از صمت و آب منطقهای و شرکت آبوفاضلاب با محوریت آب منطقهای تشکیل شده است تا نسبت به شناسایی صنایعی که میتوانند از پساب استفاده کنند، اقدام شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان ادامه داد: در این راستا در شهر زنجان ۱۲ هزار متر مکعب پساب در شبانهروز از سال گذشته به شرکت راشا کاسپین واگذار شده است که به صورت روزانه این شرکت آب مورد نیاز خود را از طریق پساب تامین میکند.
انعقاد قرارداد ۱۲ هزار متر مکعب پساب با سه شهرک صنعتی زنجان
وی از بسته شدن قرارداد ۱۲ هزار متر مکعب پساب با سه شهرک از جمله شهرک صنعتی اشراق، نوآوران و شهریار خبر داد و گفت: عملیات اجرای انتقال پساب از تصفیهخانه فاضلاب شهر زنجان به این سه شهرک درحال انجام است.
جزءقاسمی به ارتقاء مدول نخست تصفیهخانه فاضلاب شهر زنجان اشاره کرد ضمن اینکه احداث مدول دوم آن در دستور کار گرفته است، افزود: در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰ هزار جمعیت تحت پوشش تصفیهخانه فاضلاب زنجان هستند.
بهرهبرداری از مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر زنجان در هفته دولت
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در رابطه با مدول دوم تصفیهخانه فاضلاب شهر زنجان اضافه کرد: مدول دوم این تصفیهخانه مراحل پایانی را طی میکند و از پیشرفت ۹۰ درصدی برخوردار است و در حال حاضر در مرحله نصب تجهیزات قرار دارد که با این شرایط در هفته دولت سالجاری آماده بهره برداری است.
وی با بیان اینکه شرکت آبفا مشکلی به لحاظ تصفیهخانه فاضلاب در شهر زنجان ندارد، افزود: این در حالی است که باید تلاش کنیم که شبکه شهر زنجان را گسترش داده و در این صورت است که هر چقدر فاضلاب تولید شود میتوان تصفیه کرده و در اختیار صنعت قرار داد.
تولید ۲۴ هزار متر مکعب پساب در زنجان
جزءقاسمی با بیان اینکه این قابلیت وجود دارد که بین ۷۵ هزار تا ۸۵ هزار متر مکعب در شبانهروز پساب تولید و در اختیار صنعت قرار گیرد، افزود: در حال حاضر چیزی حدود ۲۴ هزار متر مکعب پساب تولید میشود.
در بحث تامین آب شرب مساکن ملی نگرانیهایی داریم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه با توجه به اینکه استان با کمبود جدی آب مواجه است آیا شرکت آبفا در تامین آب مساکن ملی به مشکل برخواهد خورد یا خیر عنوان کرد: در بحث تامین آب شرب مساکن ملی نگرانیهایی داریم، اگر چه تمام تلاش ما این است که آب مورد نیاز پروژههای که در حال اجرا است را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه با توجه به جمعیتی که در این مساکن مستقر میشوند نیاز به آب جدیدی خواهند داشت، افزود: بیشتر این پروژهها در شهر زنجان و در غرب و شرق این شهر درحال اجراست، اما سعی شده متناسب با پیشرفت پروژهها مشکلی در تامین آب پیش نیاید، ولی این نگرانیها برای تامین آب این مجموعه پایدار است.
جزءقاسمی ادامه داد: ما در فاز نخست آب شرب ۷۵۰ واحد ازپروژه کوی نصر را تامین و بحث اجرای شبکه فاضلاب آن انجام و قابلبت استفاده را دارد.
۴۰ درصد شبکه آبرسانی شهری زنجان فرسوده است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت فرسودگی شبکه فاضلاب شهر زنجان اشاره کرد، ضمن اینکه عمده مشکل شبکه فرسوده در بافت مرکزی این شهر است، عنوان داشت: بیش از ۴۰ درصد شبکه آبرسانی شهری زنجان فرسوده است و برای بازسای و تعمیر آن به اعتبارات زیادی نیاز است.
وی به جهاد آبرسانی به روستاهای استان اشاره کرد و گفت: ما تلاشمان این است که در قرارداد دوم سهم بیشتری را اخذ کنیم و در این راستا پروژههای روستایی در اولویت این شرکت قرار دارد.
تعریف ۲۸۹ میلیارد تومان پروژه تامین آب در استان زنجان
جزءقاسمی با بیان اینکه در همین راستا آبرسانی به بیش از ۲۰۰ روستا در دستور کار است، خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده از سال گذشته تا به حال مشکل آب شرب ۱۵۳ روستا برطرف شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با بیان اینکه از سال گذشته پروژههای اضطراری تامین آب در استان تعریف شده است، گفت: ارزش ریالی این پروژهها در شهر زنجان ۲۰۰ میلیارد تومان و در کل استان ۲۸۹ میلیارد تومان پروژه تعریف شده است که شامل خطوط انتقال، حفر و تجهیز چاه و … است.
پایان پیام/۷۳۰۲۱