به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، اکبر باقری، مدیرعامل آب منطقهای زنجان، در نشست خبری با اصحاب رسانه این استان در رابطه با حقآبهای رودخانه قزولاوزن برای کشاورزان طارم اظهار داشت: حقآبهای که برای کشاورزان طارم از این رودخانه ثبیت شده است ۱۰۹.۵ میلیون مترمکعب است.
مدیرعامل آب منطقهای زنجان با اشاره به اینکه در طارم برای حدود ۱۲ هزار هکتار اراضی حقآبه دریافت میشود، گفت: سد پاوهرود ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیگیر هستیم تا بتوانیم این طرح را به صورت سد تعریف کنیم چرا که پاوهرود به عنوان بند تنظیمی سد مشمپا تعریف شده است.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه سد مشمپا به لحاظ کیفی دچار سوال شد در بحث موافقتنامهها مورد تایید قرار نگرفت و از چند سال قبل به همان صورت باقی ماند اما به دنبال رایزنی هستیم و احتمالا در مدت یک ماه آینده عملیات اجرایی سد مشمپا استارت خواهد خورد و به محض این اقدام بحث تکمیلی سد پاوهرود نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.
باقری با بیان اینکه در حوزه طارم فقط در بازه یک و نیم ماهه مشکل تامین آب وجود دارد که پیک بار مصرفی آب کشاورزان است که مشکلات با خرید آب از سد آیدوغموش تا حدودی حل میشود، افزود: از هفته گذشته میزان آب رودخانه قزلاوزن در حدود دو سوم کمتر شده که نشان دهنده استفاده آب در بالا دست است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان گفت: در حوزه قزلاوزن در بحث سد مشمپا، استان زنجان ۵۰ میلیون متر مکعب دارای حقآبه است، سد بلوبین ۳.۵ میلیون متر مکعب، مراش ۱۲.۵ میلیون متر مکعب، تالوار ۱۰ میلیون مترمکعب، کینه ورس ۶.۵ میلیون مترمکعب و میرزاخانلو ۲ میلیون متر مکعب است که فقط در حوزه شرب استفاده خواهد شد، این در حالی است که در ماهنشان و ایجرود پرورش ماهی نیز وجود دارد و برداشت آب بالایی انجام میگیرد.
وی در ارتباط با چاههای غیر مجاز بیان کرد: از ابتدای سال تا امروز ۲۱۰ حلقه چاه مسدود شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان بیان کرد: چند سد در استان در حال احداث و بیش از ۱۰ سد در حال مطالعه برای مهار آبهای سیلاب است.
باقری با اشاره به اینکه اگر سد مشمپا به بهرهبرداری برسد ۳۵۰ میلیون متر مکعب آب پشت ان ذخیرهسازی خواهد شد، افزود: با اینکه میزان ذخیره آب در طرح ۷۰۰ میلیون متر مکعب بود، اما در بازنگری به ۳۵۰ میلیون مترمکعب کاهش یافت اما در حال حاضر حقآبه ۵۰ میلیون مترمکعب است که ۳۰ میلیون در حوزه آب شرب و ۱۷.۵ میلیون متر معکب در حوزه صنعت و کشاورزی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان با اشاره به اینکه از سال ۹۴ به بعد مجوز چاه آب کشاورزی صادر نمیشود مگر اینکه در قانون وجود داشته باشد، گفت: ۱۶ هزار و ۱۲۳ حلقه چاه مجاز در استان وجود دارد.
پایان پیام/۷۳۰۲۱