به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، محمد مهدی جوادیانزاده، در بازدید خبرنگاران استان یزد از طرح خط سبز آبرسان به صنایع استان اظهر کرد: مخازن ۵۰ هزار مترمکعبی شحنه ، ۴۰ هزار متر مکعبی سنگاوی، حفر چاه های جدید شرب ، مخازن سفیدکوه و زین آباد و خطوط انتقال چرخاب از جمله این طرح ها است.
وی متوسط بارش استان را ۳۸ درصد بارندگی کشور بیان کرد و افزود: باید از قطره قطره آب همانند گذشتگان استفاده بهینه کرد.
مدیرعامل آب منطقهای یزد با اشاره به کمبود و کسری منابع آب متعارف در دنیا گفت: برای رفع این مشکل به منابع آب غیر متعارف آب دریا و پساب روی آورده شده است.
جوادیان زاده با بیان اینکه اکنون ۳۰ درصد پساب آب شهر یزد جمع اوری می شود ادامه داد: شرکت آب منطقه ای استان هم برای باز تخصیص آب صنایع طرح خط سبز آبرسان به این بخش را در دست اجرا دارد.
وی تصریح کرد: عملیات اجرایی این طرح در اواخر سال سال گذشته شروع شده و شامل احداث یک باب مخزن بتنی به حجم ۲ هزار مترمکعب و اجرای خط لوله به طول ۲۲ کیلومتر با قطر ۵۰۰ میلیمتر است که در مرحله نخست به منظور باز تخصیص آب کیفی و جایگزینی پساب در بخش صنعت انجام می شود و ۱۵۰ لیتر بر ثانیه پساب تحویل صنایع و معادل آن آب شرب کیفی وارد مدار شرب می شود.
مدیرعامل آب منطقه ای ابراز کرد: باز تخصیص به معنی جا به جا نمودن آب صنایع با پساب یا آب دریا و استفاده از آب کیفی در بخش شرب و بهداشت است.
وی تصریح کرد: طرح یاد شده از مهمترین طرح های پساب کشور محسوب می شود که امکان باز تخصیص آب چندین شهرک بزرگ و شهرک صنعتی در استان را فراهم می کند.
جوادیان زاده با اشاره به محدود بودن منابع آب شرب استان گفت: میزان کسری سفرههای آب زیرزمینی استان ۲۰۰ میلیون مترمکعب است و از همه بخش ها انتظار می رود در زمینه مدیریت مصرف آب مشارکت کنند.
مدیرعامل آب منطقهای یزد ادامه داد: با توجه به گرم شدن هوا مصرف آب در استان افزایش می یابد که مدیریت مصرف آن ضروری است؛ قبل از کرونا جهش افزایش مصرف آب در استان حدود پنج تا هشت درصد بود اما بعد از کرونا به ۲۰ تا ۲۵ درصد رسی د و این جهش دیگر بازنگشت.
جواد محجوبی، معاون طرح و توسعه آب منطقهای یزد نیز در جریان این بازدید اظهار کرد: طرح خط سبز آبرسان صنایع یزد از مصوبات سند سازگاری با کمآبی در استان است که ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای آن اختصاص یافته و تاکنون ۲۰ میلیارد تومان آن به استان پرداخت شده است.
وی با بیان این که این طرح در قبال تحویل پساب به صنایع، آب کیفیی مصرفی آنها را برای افزایش پایداری آب شرب استان تحویل میگیرد، گفت: پایداری آب شرب استان، کاهش برداشت از سفرههای آب زیرزمینی از سوی صنایع و تخلیه آب دریاچه پساب شهر و تبعات ناشی از آن برای مردم ساکن در مناطق مجاور از مزایای اجرای این طرح خواهد بود.
محجوبی از آغاز عملیات اجرایی این طرح از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ ، گفت: طرح مذکور شامل اجرای خط انتقال ۲۱.۵ کیلومتری از محل مخزن پنج هزار مترمکعبی کوثر تا نزدیکی نیروگاه سیکل ترکیبی یزد به صورت ثقلی و ساخت مخزن دو هزار مترمکعبی در انتهای خط انتقال است که هم اکنون ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم تا اواخر مهرماه به طور کامل این طرح آماده بهره برداری شود.
وی هزینه اجرای طرح را در مجموع حدود ۱۰۰ میلیارد تومان با سرمایهگذاری مشترک بین آب منطقهای یزد و شرکت تولید برق حرارتی منطقه شرق ذکر کرد و گفت: با بهرهبرداری کامل این طرح برای انتقال ۱۵۰ لیتر پساب در ثانیه، علاوه بر مجموعه نیروگاهی این منطقه، شهرکهای فولاد، جهانآباد و حاجی آباد و دیگر صنایع منطقه تحت پوشش استفاده از پساب تصفیه شده برای استفاده در تولید و فضای سبز قرار خواهند گرفت.
این مسئول در پایان خاطرنشان کرد: در حالحاضر با توجه به اجرای ۳۰ درصد شبکه فاضلاب شهر یزد و فعالیت این بخش در مدار، حدود ۳۵۰ لیتر در ثانیه ورودی تصفیهخانه شهر یزد است که بخشی از آن بعد از تصفیه تکمیلی در مخزن پنج هزار مترمکعبی کوثر ذخیره و جهت مصارف منتقل می شود.
پایان پیام/الف