خوراندن آب قند و نوشابه به فرد گرما زده ممنوع است - افق اقتصادی

خوراندن آب قند و نوشابه به فرد گرما زده ممنوع است - افق اقتصادی
سه شنبه, ۳ مهر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-09-24
کد خبر: 14297 |
تاریخ انتشار : ۰۶ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۴ |
347 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

متخصص طب اورژانس در یزد با بیان این که مردم باید گرمازدگی در روزهای گرم تابستان را جدی بگیرند، گفت: خوراندن آب قند و نوشابه به دلیل داشتن قند به فرد گرمازده به هیچ عنوان توصیه نمی شود و ممنوع است.

خوراندن آب قند و نوشابه به فرد گرما زده ممنوع است

دکتر مجید حاجی مقصودی، متخصص طب اورژانس در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از یزد، با اشاره به فرارسیدن تابستان و اوج گیری دمای هوا با دو  پدیده شایع گرما‌زدگی و آفتاب سوختگی بیشتر مواجه می‌شویم، اظهار کرد:‌ از آنجا که این دو می‌توانند با هم برای افرد رخ دهند و سلامت فرد را در معرض خطر قرار دهند باید با پیشگیری و درمان آشنایی کامل داشت.

وی افزود: در پدیده گرما‌زدگی وقتی مکانیسم‌های تعادلی تنظیم دمای بدن به دلیل گرمای بالا و تهویه نامناسب نتوانند به طور کامل وظایف خود را انجام دهند و دمای بدن به ۴۰ درجه سانتیگراد برسد گرما زدگی رخ می‌دهد که باعث خستگی، بی حالی، تشنگی شدید، بی قراری، گرفتگی‌های عضلانی، کاهش سطح هوشیاری و عملکرد فرد می‌شود.

این متخصص طب اورژانس با تاکید به این‌که گرما زدگی در افراد سالمند، کودکان و زنان باردار به عنوان گروه‌های آسیب پذیر تر و بیماران مزمن کلیوی، کبدی و قلبی حائز اهمیت بیشتری است، گفت: باید به این گروه‌ها توجه بیشتری شود که به منظور پیشگیری از گرما زدگی، دچار کم آبی بدن نشوند.

حاجی مقصودی تصریح کرد:‌ این افراد باید از انجام فعالیت در طول ساعات گرم روز بپرهیزند و فعالیت خود را به ساعات اولیه صبح یا عصر موکول کنند و در صورت ضرورت مراجعه در ساعات گرم روز، از وسایل حفاظت پوست مثل کلاه لبه دار، لباس آستین بلند راحت، عینک آفتابی با درجه حفاظتی و کرم ضد آفتاب با اس پی اف ۳۰ به بالا استفاده شود تا از آفتاب سوختگی، تاول، التهاب و تورم پیشگیری شود.

وی خاطرنشان کرد:‌ برای درمان گرما‌زدگی، فرد باید به جایی خنک منتقل شود و لباس‌های راحتی بپوشد همچنین جرعه جرعه به وی آب و املاح معدنی داده شود تا وضعیت گرما زدگی بهبود یابد و  از دادن آب قند و نوشابه به دلیل داشتن قند اکیداً خودداری شود.

این متخصص طب اورژانس افزود:‌ از مسائل پنهان گرما زدگی بی‌قراری و کاهش آستانه تحمل برخی افراد است که این  موضوع در کارگران و رانندگان به دلیل خطرات ناشی از حوادث شغلی و تصادفات رانندگی حائز اهمیت بیشتری است بنابراین افراد به ویژه گروه‌های آسیب پذیرتر باید در فصل گرما آب و املاح معدنی بیشتری بنوشند.

دکتر حاجی مقصودی اظهار کرد: از نظر درمان و پیشگیری سنتی در گرمازدگی می‌توان از آبلیمو تازه، تخم شربتی، خاکشیر، به لیمو و دوغ استفاده کرد همچنین گرفتن دوش آب ولرم در پیشگیری از گرما زدگی مؤثر است.

وی با اشاره به این‌که در موارد آفتاب سوختگی هم خطر تاول‌های پوستی، آب مروارید و در دراز مدت خطر سرطان پوست وجود دارد تاکید کرد: باید از کرم‌های مرطوب کننده و ضد سوختگی استفاده شود و از پوست به صورت بهداشتی مراقبت شود تا عوارض پدیده آفتاب سوختگی به حداقل برسد.

این متخصص طب اورژانس در پایان خاطرنشان کرد: تا پایان تابستان موضوع گرما زدگی و آفتاب سوختگی حائز اهمیت است بنابراین اطلاع رسانی و افزایش آگاهی مردم در این خصوص ضروری است.

پایان پیام/ب

 


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید