چالش آب کشاورزان فشافویه و نابودی هزار هکتار اراضی کشاورزی - افق اقتصادی

چالش آب کشاورزان فشافویه و نابودی هزار هکتار اراضی کشاورزی - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ خرداد ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-25
کد خبر: 398036 |
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۸:۵۵ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

بخشدار فشافویه با تاکید بر اینکه اگر مدیریت فوری و جدی برای مسئله حق‌آبه صورت نگیرد، پیامدهای سنگین اقتصادی خواهد داشت، گفت: عدم رسیدگی به حق آبه کشاورزان موجب شد حدود هزار هکتار از اراضی کشاورزی از بین برود.

چالش آب کشاورزان فشافویه و نابودی هزار هکتار اراضی کشاورزی

– اخبار استانها – مجتبی افشار بخشدار فشافویه در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم در ری، با اشاره به بروز تنش‌های آبی بین کشاورزان دو شهرستان ری و ورامین، ابراز نگرانی کرد و گفت: موضوع حق آبه کشاورزان از رودخانه شور و شیرین، صرفاً یک مسئله فنی یا کشاورزی نیست، بلکه ریشه در درگیری‌ها و تنش‌های جدی اجتماعی و امنیتی دارد که طی سالیان اخیر در منطقه فشافویه و محدوده بین شهرستان‌های ری و ورامین اتفاق افتاده است.وی با اشاره به مصوبه‌ای که در سال ۱۳۹۳ در استانداری تهران با هدف ساماندهی مسئله آب کشاورزی به تصویب رسیده گفت: مصوبه ۳۰ درصدی که آن زمان تصویب شد، نتیجه تنش‌ها و دعواهای آبی بود. این مصوبه نه‌تنها پابرجاست بلکه باید مبنای اقدام فوری قرار گیرد تا جلوی حوادث احتمالی گرفته شود.بخشدار فشافویه با تأکید بر اهمیت تولید ملی و امنیت غذایی کشور، تصریح کرد: در دهه ۶۰ بیش از ۲ هزار هکتار زمین به کشاورزان واگذار و در دهه ۷۰ میلیاردها تومان از بیت‌المال برای احداث بند خاکی، کانال‌کشی و انتقال آب به منطقه سرمایه‌گذاری شده است. این یعنی حقی برای بهره‌برداران به‌وجود آمده که باید محترم شمرده شود.افشار تصریح کرد: فقط در همین امسال، حدود هزار هکتار از این اراضی کشاورزی از بین رفته است. این یک فاجعه برای تولید است، مخصوصاً در شرایطی که کشور با کمبود گندم و جو و دیگر محصولات کشاورزی مواجه است.وی همچنین با اشاره به مراجعات متعدد کشاورزان منطقه به بخشداری گفت: بارها کشاورزان به ما مراجعه کرده‌اند و گلایه کرده‌اند که شبانه برخی افراد از ورامین آمده‌اند، تأسیسات را تخریب کرده‌اند و رفته‌اند. این روند اگر ادامه یابد، خطر جدی دارد.برخورد با مافیای واردات و سوءمدیریت جهادکشاورزی درجنوب کرمانبخشدار فشافویه در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: موضوع حق آبه گشاورزان از رودخانه شور و شیرین اگر مدیریت نشود، تبعات امنیتی اجتناب‌ناپذیر خواهد بود. انتظار داریم دستگاه قضا، منابع آب، جهاد کشاورزی و فرمانداری‌ها با فوریت وارد عمل شوند. تا زمانی که کمیسیون ماده ۱۹ و ۲۰ نظر نهایی خود را اعلام نکرده، باید بر اساس مصوبات موجود عمل شود تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری کنیم.انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید