کشاورزی گلخانه‌ای راه نجات کشور از بحران بی‌آبی - افق اقتصادی

کشاورزی گلخانه‌ای راه نجات کشور از بحران بی‌آبی - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۱۹ دی ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-08
کد خبر: 341542 |
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۳ |
4 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از کشاورزی گلخانه‌ای، این روش را راهکاری مؤثر برای افزایش بهره‌وری آب، کاهش مصرف منابع و دستیابی به کشاورزی پایدار دانست.

کشاورزی گلخانه‌ای راه نجات کشور از بحران بی‌آبی

– اخبار استانها – به گزارش خبرگزاری تسنیم از ورامین، مسعود ترابی عصر امروز در رویداد ایده‌های فناورانه گلخانه‌ای که در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان تهران برگزار شد، به بررسی اهمیت کشاورزی گلخانه‌ای در شرایط کنونی کشور پرداخت و اظهار داشت: کشاورزی ایران با بحران کمبود منابع آبی مواجه است و در چنین شرایطی، هر نوع تولید کشاورزی باید بر‌اساس بهره‌وری آب ارزیابی شود. این یعنی به ازای هر متر مکعب آب، چه میزان محصول تولید می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که هیچ روش کشاورزی به‌اندازه کشت گلخانه‌ای بهره‌ور نیست. در کشت‌های فضای باز، به‌طور میانگین بین ۲ تا ۴ کیلوگرم محصول تولید می‌شود، اما این میزان در گلخانه‌ها به ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم و حتی در سیستم‌های پیشرفته به ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم می‌رسد.وی افزود: علاوه بر افزایش تولید، کشاورزی گلخانه‌ای به کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و صرفه‌جویی قابل توجه در مصرف آب منجر می‌شود. گلخانه‌های پیشرفته‌ای که در مناطقی مانند ورامین و پیشوا وجود دارند، از نظر فناوری و بهره‌وری با نمونه‌های پیشرفته دنیا مانند هلند و اسپانیا رقابت می‌کنند؛ این گلخانه‌ها با بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند، کنترل کاملی بر عواملی نظیر دما، رطوبت و نور دارند.رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران همچنین تأکید کرد که کشاورزی گلخانه‌ای تنها راه توسعه پایدار کشاورزی در کشور است و گفت: شرایط بی‌آبی به ما اجازه نمی‌دهد کشاورزی سنتی خود را گسترش دهیم. توسعه کشاورزی باید در ارتفاع و در محیط‌های کنترل‌شده گلخانه‌ای صورت گیرد. در این راستا، مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران بیش از ۸۰ ایده از شرکت‌های دانش‌بنیان و بخش خصوصی دریافت کرده است. این ایده‌ها با تمرکز بر کاهش مصرف انرژی، افزایش بهره‌وری و استفاده از فناوری‌های نوین، گامی مؤثر در مسیر تحول کشاورزی گلخانه‌ای خواهند بود.بازگشت ۵۳ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی قزوین به چرخه تولیدترابی در پایان خاطرنشان کرد: کشاورزی گلخانه‌ای نه‌تنها بهره‌وری را افزایش می‌دهد و منابع کمتری مصرف می‌کند، بلکه به حفظ محیط‌زیست نیز کمک می‌کند. این رویکرد باید به‌عنوان یک استراتژی ملی در اولویت برنامه‌های کشاورزی کشور قرار گیرد.انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید