خبرگزاری فارس – تهران، سحر که ۷ سال بیشتر نداشت ۶ روز پیش در محدوده قیامدشت در کانال آب ری ورامین سقوط کرد و به گفته محمد رحمتی رئیس حوزه قضایی بخش خاوران «پس از ۳ روز تلاش نیروهای امدادی، پیکر بی جان این دختر بچه» ۱۶ آذر ماه از داخل کانال پیدا شد.
عکس| جست و جوی برای پیدا کردن کودک غرق شده
کانال انتقال پساب تصفیه خانه جنوب تهران به دشت ورامین سال ۱۳۶۰ مورد بهره برداری قرار گرفت و در دهه هفتاد پساب تولیدی این کانال به ۷ مترمرکعب در ثانیه رسید. بیشترین طول این کانال در شهرری قرار دارد که با گذشت زمان و افزایش جمعیت روستاها باعث شده امروز بخشهایی از آن در مجاورت مناطق مسکونی بدون حفاظ باقی بماند و جان اهالی بهویژه کودکان را به خطر بیندازد. در حدی که کانال ری ورامین بین مردم محلی به کانال مرگ معرف شده است.
مرگ کودک ۴ ساله در روز بیست و نهم مرداد ۱۳۹۹ و مرگ کودک ۵ ساله در روز شانزدهم مرداد ۱۳۹۹، مرگ کودک ۱۲ ساله در روز یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۰ و مرگ کودک ۸ ساله در روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ نمونهای از خبرهای دردناک شهرری طی سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ است.
«داغ فرزند دیدن خیلی سخت است، ما دیگه شب و روز نداریم» بخشی از گفته های پدر امیرعلی است، سه سال از غرق شدن امیرعلی در کانال آب در محدوده عباس آباد میگذرد.
مادر امیرعلی میگوید: «کانال نرده نداره، تا چند دقیقه از بچه چشم برداری میره دم کانال، جایی برای بازی کردن وجود ندارد».
بعد از غرق شدن ۴ کودک در کانال ری ورامین، موضوع در شورای تامین شهرستان مطرح و به گفته دادستان وقت شهرستان ری «آب منطقهای مکلف به نصب حفاظ مطمئن» با اولویت مناطق نزدیک به ساختمانهای مسکونی شد.
بالاخره کانال آب ری ورامین در محدوده عباس آباد سرپوشیده شد و جعفر شربیانی رئیس شورای اسلامی شهرستان ری میگوید «مطالبه مردم در خصوص سرپوشیده شدن کانال محله عباس آباد به سرانجام رسید» ولی دیگر محدوده ها از جمله قیامدشت بدون حفاظ باقی ماند.
بعد از غرق شدن سحر ۷ ساله در محدوده قیامدشت، موضوع ایمن سازی کانال در محدوده مناطق مسکونی مجدد تازه شد، محمد رحمتی رئیس حوزه قضایی بخش خاوران در گفت و گو با خبرنگار فارس میگوید: «این اتفاق نتیجه عدم تدابیر در سالهای گذشته است» و طی سالهای گذشته «متولیان امر باید نسبت به ایمنسازی کانال اقدام میکردند».
عکس| پیدا کردن جسد کودک غرق شده در آب – سال ۱۴۰۰
پرونده قضایی توسط خانواده سحر تشکیل شده و به گفته رحمتی «طبق قانون» با مقصران برخورد خواهد شد.
رئیس حوزه قضایی بخش خاوران جانمایی بازارچه در محدوده بدون حفاظ کانال را «تخلف» دانسته لذا در راستای حفظ جان شهروندان این بازارچه «تا اطلاع ثانوی تعطیل» شد.
حسین ترکاشوند شهردار قیامدشت میگوید « این بازارچه از حدود ۲۰ سال پیش و قبل از اینکه شهر قیامدشت مستقل شود»، در این مکان دایر بوده و فاصله بازار تا کانال «حدود ۲۰۰ متر است».
رئیس حوزه قضایی بخش خاوران «شهرداری قیامدشت را به ایمن سازی «۸۰۰ متر از محدوده شهری کانال» و آب منطقهای استان تهران را به ایمن سازی «۳۵ کیلومتر از محدوده خارج شهری» مکلف کرد.
او میگوید «شرکت آب منطقهای در ابتدا قبول مسؤولیت نمیکرد» در ادامه مطابق قانون وظیفه آن را تکلیف کردیم و «در نهایت پذیرفتند که ایمن سازی را انجام دهند».
عکس| محل غرق شدن سحر در تاریخ ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۲ با فلش نشان داده شده است
شهردار قیامدشت پیش بینی میکند تا «۴۵ روز آینده» عملیات ایمن سازی که شهرداری مکلف شده با اتمام برسد، اما اداره آب منطقهای تهران تا کنون زمان بندی برای ایمن سازی کانال ری – ورامین ارایه نداده است.
در حالی که ایمن سازی ۳۵ کیلومتر از کانال ری – ورامین انجام نشده است ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۲ بهزاد پارسا مدیر عامل شرکت آب منطقه ای تهران از «بهره برداری خط دوم انتقال پساب تصفیه خانه جنوب تهران» به دشتهای ورامین، پاکدشت و شهر ری تا «پایان سال جاری» خبر داد.
پایان پیام/