تغییر رویکرد تبلیغ دینی از تدافعی به تهاجمی - افق اقتصادی

تغییر رویکرد تبلیغ دینی از تدافعی به تهاجمی - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-23
کد خبر: 365350 |
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۴۰۳ - ۰:۵۰ |
18 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

مسئول دبیرخانه قطب‌ها و انجمن‌های علمی حوزه، با تأکید بر اینکه تبلیغ در عرصه فرهنگی باید تهاجمی باشد، گفت: برای مقابله با جنگ فکری دشمن، نمی‌توان صرفاً رویکردی تدافعی داشت، بلکه باید با شناخت دقیق مخاطب وتولید محتوای هدفمند،عرصه تبلیغ را در دست گرفت.

تغییر رویکرد تبلیغ دینی از تدافعی به تهاجمی

– اخبار استانها – به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین برته در دومین نشست از سلسله نشست‌های علمی «مبانی و روش‌های تبلیغ در فضای مجازی»، با بررسی عوامل بازدارنده در پذیرش پیام دینی، اظهار داشت: گاهی مبلغ سخن می‌گوید، اما مخاطب متوجه نمی‌شود یا قانع نمی‌شود. در علم ارتباطات، این مسئله به وجود “متغیرهای مزاحم” نسبت داده می‌شود که مانع شکل‌گیری تفاهم میان مبلغ و مخاطب است.وی با تأکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین این متغیرها “کلان‌روایت‌های ذهنی مخاطب” است، افزود: سه کلان‌روایت اصلی که مانع پذیرش دین می‌شوند عبارت‌اند از:۱. بدبینی به خداوند متعال که ناشی از برداشت نادرست از مسئله شر بوده و به گفته برخی، بزرگ‌ترین عامل گسترش الحاد در جهان محسوب می‌شود.۲. جبرگرایی که فرد را قانع می‌کند همه چیز تحت تأثیر محیط و جامعه است و اختیار انسان بی‌اثر است.۳. بیهوده‌انگاری عالم که مخاطب را به این باور می‌رساند که جهان هدفی ندارد و هیچ مسئولیتی بر عهده او نیست.رئیس مرکز راهبری جذب حوزه‌های علمیه تأکید کرد که مبلغ پیش از هر اقدامی باید این سه کلان‌روایت را شناخته و متناسب با شرایط مخاطب، آن‌ها را اصلاح کند.استاد سطوح عالی حوزه در ادامه به نقش “متغیرهای محیطی” در تأثیرگذاری تبلیغ اشاره کرد و گفت: گاهی تصوری که مخاطب از روحانیت دارد، خود به‌عنوان یک متغیر مزاحم عمل می‌کند. برای مثال، برخی روحانیون به دلیل نقش‌های اجتماعی‌شان، مانند اجرای صیغه طلاق یا صدور احکام قضایی، ممکن است تصویری منفی در ذهن برخی افراد ایجاد کرده باشند. در چنین شرایطی، مبلغ می‌تواند از چهره‌های غیرحوزوی برای تقویت پیام خود بهره ببرد.مسئول دبیرخانه قطب‌ها و انجمن‌های علمی حوزه با بیان اینکه دشمنان دین از تبلیغات سنتی عبور کرده و به جنگ ترکیبی روی آورده‌اند، اظهار داشت: تهاجم فکری دشمن دارای سه ویژگی اساسی است:۱. انبوه: تولید گسترده محتوا در انواع قالب‌های جذاب.۲. مستمر: بمباران دائمی مخاطب بدون فرصت جایگزینی.۳. نقطه‌زن: تولید محتوا متناسب با هر گروه از مخاطبان.وی این وضعیت را «کشتار جمعی ذهنی صنعتی» نامید و هشدار داد که مقابله با چنین تهاجمی، تنها با تبلیغات سنتی امکان‌پذیر نیست.رئیس مرکز راهبری جذب حوزه‌های علمیه سه راهکار را برای مقابله با این هجمه فکری پیشنهاد کرد:۱. مصون‌سازی و واکسینه کردن جامعه در برابر شبهات، مانند روشی که حضرت نوح (ع) با ساخت کشتی انجام داد.۲. مقاوم‌سازی خودی در برابر تهاجم فکری.۳. تغییر جبهه نبرد و انتقال موضوعات به عرصه‌ای که مخاطب قدرت پاسخگویی به آن را ندارد، مانند اقدام حضرت ابراهیم (ع) در مواجهه با بت‌پرستان.وی تأکید کرد: «در جبهه نظامی نباید آغازگر جنگ باشیم، اما در جبهه فرهنگی، تبلیغ یعنی تهاجم. شدت تهاجمی بودن تبلیغ به گونه‌ای است که اگر نمی‌خواهند حرف شما به گوش مردم برسد، باید مسیر آزاداندیشی را باز کرد تا سخنان حق به گوش همگان برسد.»رئیس مرکز راهبری جذب حوزه‌های علمیه کشور در پایان گفت: در جلسات بعدی، موضوع «تبدیل تبلیغ از تدافعی به تهاجمی و آداب کنشگری در فضای مجازی» بررسی خواهد شد.انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید