به گزارش خبرگزاری فارس از قوچان، با فرارسیدن فصل تابستان یکی از تفریحات و امکانات مورد استفاده مردم از پیر و جوان گرفته تا زنان و مردان استفاده از استخرهای شنا است تا شاید با اندکی آبتنی بتوانند کمی از شعلههای گرماسوز هوای آتشین تابستان را سرد کنند.
وجود استخرهای شنا یا به تعبیری استخرهای عمومی و خصوصی دارای مجوز موجب میشود که مردم بهویژه نوجوانان و حتی کودکان از آبتنی در استخرهای کشاورزی پرهیز کرده و خطرات ناشی از این محیطهای غیر ایمن که جبرانناپذیر است را دیگر به جان نخرند.
قوچان دیرزمانی دارای یک استخر عمومی روباز بود که پس از سالها با توسعه محیط اطراف و ساخت برخی اماکن در آن محل، استخر بسته شد اما تنها استخر سرپوشیده عمومی این شهرستان در اوایل دهه ۸۰ دایر و در سال ۱۳۹۰ با توسعه و تجهیز به سونا و جکوزی مجهز شد.
این استخر عمومی در طول فعالیت خود با فراز و نشیبهای فراوانی روبرو بود اما در سال ۹۹ همراه با شیوع ویروس منحوس کرونا تعطیل شد و مردم قوچان تا امروز که قریب به یک سال از غلبه بر این ویروس میگذرد، در کنار نبود فضاهای تفریحی همچون سینما، مجتمع فرهنگی و هنری، فرهنگسرا، شهربازی و… باید با تعطیلی یک استخر شنا نیز دست و پنجه نرم کرده و کمبودش را تحمل کنند.
سال ۹۸ آغاز مشکلات این استخر بود زمانی که یک نفر در سرویس بهداشتی آن به دلیل برقگرفتگی فوت میکند و استخر با دستور دادستانی پلمپ میشود. تیرماه همان سال با پیگیری مسؤولین وقت شهرستان و اختصاص اعتبار برای رفع مشکلات، این استخر به روی مردم باز میشود تا بتوانند در هوای گرم تابستان از آن بهره ببرند.
تعطیلی اماکن تفریحی همچون استخرهای شنا به دلیل کرونا از سال ۹۹ بهترین زمان برای بازسازی و مرمت اینگونه محیطها بود و همین امر موجب شد فتاحی مدیرکل وقت ورزش و جوانان خراسان رضوی از اختصاص ۶۰۰ میلیون اعتبارات تعمیراتی برای بهسازی و نوسازی این استخر سرپوشیده خبر دهد. محمد شایگان، رئیس وقت اداره ورزش و جوانان قوچان هم طی مصاحبهای از اختصاص ۲۱۰ میلیون تومان برای بازسازی این محیط در ۹ مرداد ۱۴۰۰ خبر داد که تنها ۴۰ درصد آن تخصیص یافت.
شایگان همچنین مدعی میشود که با پیگیریهای نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و فرماندار وقت این شهرستان ۶۰۰ میلیون تومان برای رفع مشکلات این مجموعه آبی اختصاصیافته و حتی منبع آب گرم آن به ارزش ۱۰۰ میلیون تومان خریداریشده است و در اولین فرصت طی سال ۱۴۰۰ نصب میشود اما در حد همان ادعا و حرف باقی میماند.
۱۴ تیر ۱۴۰۱ نیز نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی از پیگیریها برای تکمیل استخر مهر قوچان خبر میدهد که ۸۰۰ میلیون تومان برای تکمیل آن تصویب شده اما تا امروز این پیگیری نیز در حد همان خبر باقی مانده و خبری از بازگشایی و راه اندازی آن نیست.
نبود این مهم تا جایی پیش رفت که حجتالاسلام هراتی مطلق امام جمعه قوچان در چندین جلسه عمومی نسبت به عدم تکمیل استخر و بهره نبردن مردم از این فضا انتقاداتی را مطرح کرد که علی آذری نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی در سخنرانی ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ از پیگیری مجدد برای این موضوع خبر داد ولی هنوز هیچ اقدام عملی برای بازگشایی استخر صورت نگرفته است.
عباسعلی صفایی فرماندار قوچان هم در بهمنماه سال گذشته طی گفتوگوی تصویری با یکی از کانالهای تلگرامی این وعده را داد که دو سرمایهگذار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان و حتی تیپ ۲۷۷ برای ایجاد استخر در این شهرستان پیش قدم شدند و مجموعه مدیران ارشد هم طی نامهای به وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی خواستار ایجاد مجموعه آبی ویژه کارگران شده اند که بازهم همان وعده و وعید…!
ضرورت واگذاری استخر قوچان به بخش دولتی برای استفاده از درآمدهای آن
رئیس اداره ورزش و جوانان قوچان در گفتوگو با خبرنگار فارس در قوچان، با اشاره به بازسازی و بهسازی تنها استخر این شهرستان و ضرورت تعمیرات در آن، اظهار کرد: برآورد اولیه هزینه استخر سرپوشیده توسط ماده ۲۷ اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی انجامشده است اما متأسفانه در این برآورد پیشبینی برای هزینه سقف و سبتیک انجامنشده بود.
حسن باقری ادامه داد: باید این مسئله دوباره در شورای فنی و مهندسی اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی مطرح و تصمیمگیری جدید صورت بگیرد.
وی با یادآوری اینکه دیدگاه اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی واگذاری استخر از طریق ماده ۲۷ به بخش خصوصی است، افزود: این اقدام موجب میشود سهم و دست شهرستان از درآمد استخر قطع شود زیرا باید تعمیر و بازسازی استخر توسط اداره ورزش و جوانان صورت بگیرد و درآمد حاصل از فعالیتش نیز به هیأتهای ورزشی، تعمیرات و نگهداری اماکن ورزشی قوچان و ارتقای زیرساختها اختصاص پیدا کند.
رئیس اداره ورزش و جوانان قوچان یادآور شد: اگر این اتفاق رخ دهد برای تعمیرات و بهسازی ابنیه و مخصوصاً تأسیسات، استخر حدود ۴۰ ماه در اختیار بخش خصوصی قرار میگیرد و چون در قرارداد اولیه بازسازی، سبتیک و سقف استخر دیده نشده بود سه سال دیگر هم به این مدت افزوده میشد و با رعایت ۲۵ درصد نرخ تعدیل مجموعاً هشت سال دست ورزش و جوانان این شهرستان از این منبع مالی کوتاه میشود.
باقری تصریح کرد: طی رایزنیهای انجام شده این استخر قرار است به اداره ورزش و جوانان واگذار و حتی بودجه و سهمیهای برای تعمیرات آن در نظر گرفته شود که در حال حاضر در حساب اداره کل واریز شده است. تخصیص بودجه در انتظار امضای مدیرکل ورزش و جوانان استان بوده چون پیشدرآمدها انجام و تنها موافقت و تصویب نهایی باقیمانده است.
وی ادامه داد: با پیشبینیهای انجامشده حدود سه میلیارد تومان برای تأسیسات و اصلاح بخشی از سقف اعتبار نیاز است تا بهرهبرداری استخر بهصورت نهایی صورت بگیرد.
احتمال واگذاری مجموعه نیمهکاره پارک آبی قوچان به تیپ ۲۷۷ شهید تولایی
رئیس اداره ورزش و جوانان قوچان با اشاره به اینکه بخش عمدهای از استخر دانشآموزی تکمیل و پیمانکار در حال نصب تأسیسات است، گفت: طبق پیشبینیهای انجامشده و شنیدهها از اداره آموزشوپرورش این شهرستان، اگر بودجه مناسب برای این پروژه اختصاص یابد اوایل مهرماه شاهد بهرهبرداری خواهیم بود.
باقری همچنین در خصوص وعده برخی مسئولین برای راهاندازی چندین استخر دیگر در این شهرستان بیان کرد: در بخش دانشگاه آزاد شاید پیشنهاد حدود ۱۲ سال پیش داده شد اما دانشگاه آزاد زیر نظر سازمان مرکزی بوده و همچنین بحث تعدد مدیریتها و اختلافسلیقهها این موضوع و دسترسی را کمی به تعویق انداخته است.
وی یادآور شد: برای مجموعه پارک آبی این شهرستان که نیمهکاره است هم ارتش و تیپ ۲۷۷ شهید تولایی بودجه خوبی برای آن در نظر گرفته است که اگر بخش خصوصی با واگذاری آن بهشرط تهاتر با ملک بر اساس قیمت کارشناسی موافقت کند میتوان در آینده شاهد تحول عظیمی در حوزه ورزشهای آبی باشیم.
وعده راهاندازی چند استخر جدید آدمی را یاد این ضربالمثل میاندازد که «از طلا گشتن پشیمان گشتهایم مرحمت فرموده را مس کنید» چون به نظر میرسد ۳ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی و بهسازی همین استخر موجود در قوچان هزینه بالایی نیست که نتوان آن را از محلهای مختلف تأمین کرد و مردم را از این گرمای آتشین نجات داد.
ورزشهای آبی یکی از تفریحات سالم مردم به ویژه در ایام تابستان است و چون مردم قوچان طی سالها از این نعمت بیبهره شدند مسیر ۵۵ کیلومتری جاده قوچان به سمت استان خراسان شمالی را طی میکنند تا حداقل در استخر شهر شیروان کمی اوقات فراغت خود را سپری کنند و علاوه بر به جان خریدن خطرات جادهای باید سرمایه خود را در شهر دیگری هزینه کنند.
قریب به یک هزار و ۲۰۰ روز میگذرد و مردم در انتظار حرکت مسئولین برای فراهم کردن حداقلهای تفریحی و ورزشی هستند و در شهری همانند قوچان که هیچ تفریحی برای جوانان و نوجوانان وجود ندارد وجود یک مجموعه آبی میتواند در روحیه آنان آثار مثبتی به همراه داشته باشد.
گزارش از مجید جعفری مقدم
پایان پیام/ ۷۰۰۴۳