به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، به گفته برخی از پرسنل، این اراضی در کنار مسکن مهر شاندیز توسط حدود ۷۰۰ نفر از پرسنل هوانیروز در سال ۱۳۷۴ خریداری شده است. زمین های مذکور تا به امروز مجوز ساخت نگرفته اند و این در حالی است که اطراف این اراضی، مسکن مهر ساخته شده است. در حال حاضر، تصمیماتی مبنی بر ملی اعلام کردن این زمین ها و ساخت مسکن ملی بر روی آن ها گرفته شده در حالی که افراد و پرسنل هوانیروز برای مالکیت این اراضی دارای سند هستند.
پرسنل هوانیروز بابت خرید این زمین ها دارایی خود را فروختند
سید ابوالحسن کاظمی یکی از افرادی که در این محدوده دارای مالکیت زمین است در گفت و گو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار کرد: در سال ۱۳۷۲ یک تعاونی مسکن تشکیل می شود و نامه ای ارسال می کند به هوانیروز که می توان در منطقه شاندیز برای عوامل این مجموعه نظامی زمین خریداری کرد. هوانیروز نیز با این نامه موافقت می کند و عدادی از افراد و پرسنل هوانیروز مبالغ بالایی در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتومان بابت خرید زمین ها هزینه می کنند. خودم ماشینی داشتم که آن زمان فروختم و بابت خرید این زمین هزینه کردم. اکثر خانواده ها هم افرادی هستند که در عملیات های مختلف هوانیروز در جنگ حضور داشته اند.
وی ادامه داد: اعضای تعاونی در آن زمان، تمام تلاش خود را کردند که زمین ها از کشاورزی به مسکونی تغییر کاربری پیدا کند و بعد از آن هم در طرح تفصیلی در محدوده شهر شاندیز قرار بگیرد که با آن موافقت نمی شود تا اینکه اخیرا این اراضی در حال قرار گرفتن در داخل محدوده شهر شاندیز است. خانواده های این افراد، امید داشتند که سرپناه کوچکی در شاندیز داشته باشند.
زمین هایی با سند کشاورزی که می خواهند لباس منابع بپوشند!
کاظمی افزود: دادگستری و ثبت اسناد برای تعیین مالکیت زمین های مذکور مراجعه کرده اند و برای این زمین ها سند تک برگ داده اند اما حالا که می گوییم خود ما از افرادی هستیم که به کمک نیاز داریم و جزو نهضت ملی مسکن محسوب می شویم استاندار می گوید که زمین شما جزو منابع طبیعی محسوب می شود. جالب این است که زمین برای این که جزو منابع طبیعی قرار گیرد، نباید سابقه کشاورزی داشته باشد و ما زمین را به اسم کشاورزی خریدیم و در سند نیز این موضوع قید شده است. با این وجود از ۴۰۰ نفر استشهاد محلی داریم که این زمین قبلا کشاورزی بوده است.
وی ادامه داد: متاسفانه بعد از ۳۰ سال که این زمین ها در طرح تفصیل آمده و وارد محدوده شهری شده، می گویند این اراضی از منابع طبیعی است. می خواهند این زمین ها را مفت بگیرند و به نهضت ملی مسکن بدهند. برای همین ۱۹ هکتار آن را جزو منابع می دانند.
قوه قضائیه داوری کند
این مالک خاطرنشان کرد: ما در دادگاه طرح دعوا کرده ایم و تنها تقاضایمان این است که هر چه قوه قضائیه رای داد، اجرا شود. ما می گوییم درباره تعیین مالکیت این اراضی دست نگه داشته شود تا قوه قضائیه، تحقیق و رای صادر کند. در حالی که اکنون رفته اند و زمین ها را برای ساخت و ساز به طرح نهضت ملی مسکن تحویل داده اند! پیشنهاد ما این است که وزارت مسکن این زمین ها را در طرح نهضت ملی مسکن قرار داده و مثلا اگر دو طبقه می سازد یک طبقه آن را به مالکان زمین دهد.
برخی زمین ها تا به امروز، چندبار خرید و فروش شده است
کاظمی اضافه کرد: تعدادی از افراد در این چند دهه، زمین هایشان را به صورت قولنامه ای فروخته اند و مالکیت برخی زمین ها چندین بار خرید و فروش شده است. حساب کنید مشتری زمین را از یک نظامی هوانیروز خریده است و حال به او می گویند سرمایه ای که بابت این زمین خرج کرده ای هیچ است!
سالار قربانی، فرد دیگری که در این اراضی دارای مالکیت است، گفت: درخواست ما این بوده که در خصوص این زمین ها تغییر کاربری انجام شود اما نه تنها این درخواست رسیدگی نشده است. بلکه تصمیم بر این گرفته شده که زمین های مذکور که متعلق به پرسنل هوانیروز است و بابت آن سند تک برگ دارند در طرح جهش ملی مسکن به وزارت مسکن راه و شهرسازی واگذار کنند تا توسط این وزارتخانه روی این زمین ها مسکن ساخته شود و در اختیار غیر قرار گیرد.
وی افزود: این زمین ها که متعلق به پرسنل هوانیروز است در سال ۱۳۷۴ خریداری شده و تا الان برای بحث ساخت و ساز تعیین تکلیف نشده است اما در حال حاضر این اراضی را ملی اعلام کرده اند و تصمیم دارند در قالب مسکن ملی آن را بسازند. این در حالی است که مالکان این زمین ها جانبازان جبهه و جنگ می باشند و بعضی از آن ها و بچه هایشان نیز مستاجر هستند. با وجود این که خود این پرسنل ذی نفع و مستحق هستند اما می خواهند این زمین ها را از آن ها بگیرند و به عده دیگری واگذار کنند.
به دنبال حق خود هستیم
قربانی ادامه داد: دور تا دور این اراضی، مسکن مهر ساخته شده است و ما هم درخواست داشتیم که مجوز ساخت و ساز به ما هم داده شود اما حال می گویند که می خواهیم استاندار را بر سر این زمین ها بیاوریم و این اراضی را به عنوان زمین دولتی و جزو منابع معرفی کنیم تا در قالب مسکن ملی استفاده شود. به همین سبب تعدادی از پرسنل هوانیروز تجمعی اعتراضی برگزار کردند و قرار است نماینده استانداری و رئیس سازمان مسکن برای این موضوع به این جا بیایند. ما هم به دنبال حق خود هستیم.
حق خواهی برای اراضی که مدارک جهت مالکیت آن ها کامل است
امیر عابدی، رئیس کانون ایثارگران پیشکسوت کشور نیز گفت: ۲۲ هکتار از این زمین، چند سال است که باید وارد بافت شهری شاندیز شده است اما متاسفانه عده ای این موضوع را سیاسی کردند تا بتوانند این اراضی را از دست مالکان آن دربیاورند. آن هم مالکانی که خودشان روزی زمین های این مملکت را نجات داده اند. قهرمانان هوانیروز که امروز باید بابت گرفتن حق خود از این اداره به آن اداره بروند با اینکه مدارک آن ها جهت مالکیت زمین، کامل است!
رئیس کانون ایثارگران پیشکسوت کشور ادامه داد: در آستانه ۱۹ تیر و سالروز رژه تاریخی هوانیروز در مقابل امام خمینی (ره) و در حال برنامه ریزی برای احیا و زنده نگه داشتن آن رژه تاریخی هستیم و در همین حال عده ای دارند زمین های متعلق به پرسنل هوانیروز را غصب می کنند. می خواهند این زمین را مسکن ملی به شمار بیاورند در حالی که حدود ۷۰۰ نفر از قهرمانان هوانیروز در آنجا مالکیت دارند و سی سال پیش بابت این زمین ها سرمایه خود را فروخته اند.
پایان پیام/