همراه بودن تبیین معارف با مبارزه سیاسی در سیره امام باقر (ع) - افق اقتصادی

همراه بودن تبیین معارف با مبارزه سیاسی در سیره امام باقر (ع) - افق اقتصادی
سه شنبه, ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-12
کد خبر: 14067 |
تاریخ انتشار : ۰۶ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۲ |
358 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

در سالگرد شهادت امام باقر (ع) در گفت و گو با پژوهشگر بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی به بررسی سیره عملی آن حضرت در مبارزه با طاغوت زمان پرداختیم.

همراه بودن تبیین معارف با مبارزه سیاسی در سیره امام باقر (ع)

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، امروز سالگرد امام محمد باقر (ع) است. امامی که با فعالیت فرهنگی و تبیینی خود بنای مبارزه با جریان طاغوتی بنی امیه را گذاشتند. جریانی که آموزه های دین را به شکلی دیگر در میان مردم عرضه کرده بود و امام باقر (ع) به عنوان هدایت گر جامعه بشری و ولی خدا به نجات مسلمین در برابر تحریفات دین به سوی اسلام حقیقی شتافتند.

شبکه سازی برای تبیین معارف حقیقی اسلام

مبارزه حضرت باقرالعلوم (ع) ابعادی جامع در حیطه های سیاسی و فرهنگی داشت آنچنان که ایشان با شبکه سازی در پی تبیین معارف اسلامی برآمدند. مقام معظم رهبری در رابطه با سیره این حضرت می فرمایند: امام باقر (ع) در ایجاد تشکیلات تشیع و یک سازمان قوی و همگانی از همه‌ وسایل مشروع و ممکن استفاده کرد.

همین‌که افرادی را تربیت کند، به عنوان وکیل و نایب ‌خود بگذارد که کار آن حضرت را دنبال کنند و ادامه‌ تبلیغات و تعلیمات آن حضرت را به عهده بگیرند. این سازماندهی ‌پنهانی امام باقر (ع) بود که از زمان قبل از ایشان شروع شده بود، اما در زمان آن حضرت یک هیجان بیشتری پیدا کرد که کاری بسیار خطرناک بود.

تبیین مظلومیت مکتب امامت و ولایت؛ کارویژه امام باقر (ع)

همراه بودن تبیین معارف با مبارزه سیاسی در سیره امام باقر (ع)

 

پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی در گفت و گو با خبرنگار فارس در مشهد اظهار کرد: کار اصلی و اساسی امام محمد باقر (ع) فعالیت تبیینی، تبلیغاتی و فرهنگی بوده است. چون هنگامی که معارف ناب اسلامی و احکام و آموزه های دقیق دینی به جامعه منتقل شود و همراه با ایجاد تعهد و مسئولیت در افراد جامعه باشد این معارف، خود به خود طاغوت ستیزی و مبارزه با ظلم را به ارمغان می آورد.

حجت الاسلام و المسلمین مهدی شریعتی تبار گفت: یکی از کارویژه های حضرت، تبیین مظلومیت مکتب امامت و ولایت بود. اینکه مردم متوجه شوند اشغال منصب حکومت و مدیریت جامعه توسط افراد ناشایست و نالایق هم ظلم به امام و هم ظلم به بشریت است. این تبیین مظلومیت را حتی در وصیتی که امام محمد باقر (ع) داشتند مشاهده می کنیم. امام صادق (ع) می فرمایند پدرم به من وصیت کردند که مبلغی را از مال من جدا کن و در برگزاری مجلس عزا در ایامی که حاجیان در سرزمین منا هستند هزینه کن تا در آنجا برای من مجلس عزا تشکیل شود و افراد بیایند و در آنجا نوحه سرایی کنند.

این کارشناس امور دینی اضافه کرد: این وصیت در راستای بیان مظلومیت امام (ع)، جامعه اسلامی و حتی جامعه بشریت است. چرا که بر اثر ظلم ظالمان، مسئولیت اداره جامعه بر عهده امام معصوم قرار نگرفته است و عناصر ناشایست آن را اشغال کرده اند.

فعالیت فرهنگی، علمی و تبیینی باقرالعلوم (ع) اساس سیاست است

همراه بودن تبیین معارف با مبارزه سیاسی در سیره امام باقر (ع)

 

وی با اشاره به درسی که فعالیت امام محمد باقر (ع) برای جامعه اسلامی دارد، ادامه داد: امام (ع) در فعالیت چند جانبه خود توجه و نگاه جامعی به دین و آموزه های دینی داشتند. ما در سیره امام باقر (ع) و سایر ائمه (ع) این رویکرد جامع را می بینیم. فعالیت فرهنگی، علمی و تبیینی که حضرت آن را دنبال می کردند خود، اساس سیاست است. چرا که وقتی تبیین صورت بگیرد زیربنای مبارزه سیاسی نقش خواهد گرفت. در کنار تبیین فرهنگی و علمی، امام محمد باقر (ع) نسبت به حکومت های طاغوتی و ظالم بی تفاوت نبودند. ما توجه به مسئله معیشت، نظام اقتصادی، به دست آوردن رزق و روزی حلال و این قبیل مسائل را در سیره حضرت می بینیم.

جامعیت رویکرد امام باقر (ع) در مبارزه سیاسی و تبیین معارف

حجت الاسلام و المسلمین مهدی شریعتی تبار در رابطه با توامان بودن تبیین معارف با مبارزه سیاسی در سیره امام باقر (ع) افزودند: امام باقر (ع) در کنار کار اساسی و بنیادی تبلیغی، فرهنگی و علمی در جبهه سیاسی نیز مبارزه علنی داشتند و این مبارزه برای هدایت مردم، دفاع از حق انسان ها و صیانت از آموزه های دینی بوده است چرا که امام (ع) با حاکمان خصومت شخصی نداشته اند.

پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: امام باقر علیه السلام می فرماید بَلِیَّهُ النَّاسِ عَلَیْنَا عَظِیمَهٌ إِنْ دَعَوْنَاهُمْ لَمْ یَسْتَجِیبُوا لَنَا وَ إِنْ تَرَکْنَاهُمْ لَمْ یَهْتَدُوا بِغَیْرِنَا. یعنی گرفتارى ما از دست مردم زیاد است اگر دعوت کنیم آن ها را به حقیقت نمى‏ پذیرند. اگر آن ها را رها کنیم جز به وسیله ما هدایت نخواهند یافت. این تعبیر نشان می دهد که حضرت چنین آزمون و ابتلای سختی را داشتند.

پایان پیام/ ۷۰۰۹۸


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید