به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجتالسلام محمدتقی سبحانی رئیس بنیاد بینالمللی امامت در نشست خبری سالانه این مرکز که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات بنیاد بینالمللی امامت برگزار شد، با ارائه گزارشی از آخرین رویکردهای این مرکز اظهار کرد: بنیاد بینالمللی امامت در راستای توسعه فرهنگ امامت برنامههای خود را بر اساس همکاری و همافزایی با موسسات بنا نهاده، همچنین فرهنگ امامت و ولایت را در سطح جهاد و در ابعاد مختلف پژوهشی، آموزشی و فرهنگی پیگیری نموده تا در گسترش فرهنگ امامت همراهی و همکاری خود را توسعه دهد.
وی با اشاره به برنامههای بنیاد بینالمللی امامت در سال جاری افزود: مسئله امامت در بین اصول اندیشه اسلامی از ویژگیهایی برخوردار است که مخاطبان از همه اقشار و گروهها میتوانند مخاطب باشند، مسئله امامت عام و جامع است.
سبحانی با تاکید بر این که امامت اختصاص به اندیشه تشیع ندارد و همه مسلمین بر اصل و ضرورت امامت قائل هستند، گفت: امامت اصل انسانی است که همه افراد در هر مرتبه ای از اعتقاد و توجه به ارزش ها و مبانی الهی میتوانند با آن ارتباط برقرار کرده و آن را به عنوان ضرورت انسانی درک کنند. امامت از اصولی است که جنبه نظری نیز دارد.
وی با بیان اینکه امامت هم جنبه عملی هم ابعاد اعتقادی دارد، اظهار کرد: به همین منظور باید تلاش کنیم تا امامت را در همه پهنای کره زمین توسعه دهیم و این معارف ناب را در معرض دیدعموم قرار دهیم، به همین جهت بنیاد بینالمللی امامت مخاطب خود را به گروه خاصی اختصاص نداده و تنها به عرصهای از عرصهها بسنده نمیکند.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت با تاکید بر این که پژوهشکده امامت با چهار گروه تخصصی افتتاح و عرصه جدیدی را پیشروی فعالیتهای امامت پژوهی گشوده است، بیان کرد: تدوین نظام جامع موضوعات امامت پس از ۸ سال تلاش مستمر توسط گروهی از اساتید و محققان انجام شده است که به زودی کتاب نظام جامع امامت در رسانهها عرضه میشود، این مجموعه حدود پنج هزار موضوع را در عرصه امامت و در چهار لایه معرفی کرده است. موضوعاتی مربوط به حوزه های کلامی، تفسیری، حدیثی و عرصههای جدید رابطه بین امامت و علوم انسانی در نظام موضوعات قرار گرفتهاند و در کنار آن به ماخذ شناسی آثار امامتی پرداخته شده است.
سبحانی با بیان اینکه کلیه مقالات و کتاب های عرصه امامت در ماخذشناسی امامت معرفی و توصیف شدهاند، اظهارکرد: در نرمافزاری که امروز رونمایی میشود تمام موضوعات به همراه ماخذهای مرتبط در دسترس محققان قرار گرفته و محققان میتوانند ضمن ارتباط با گستره وسیع موضوعات به تمام منابع و پیشینه تحقیق موضوعات دسترسی داشته باشند.
وی درخصوص نشریههای فعال در این مرکز بیان کرد: برای نخستین بار نشریه بینالمللی امامت را در سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی آغاز نمودیم و امروز شماره نخست آن به عربی منتشر شده همچنین نشریههای فارسی و انگلیسی آن نیز در دست اقدام و تدوین قرار دارد. لازم به ذکر است که این سه نشریه ناظر به فضای مخاطبان، مقالات مختلف در حوزه های امامت پژوهشی را در دست اقدام قرار داده است. امیدواریم در چند سال آینده بتوانیم نشریه امامت را به ۱۰ زبان مختلف دنیا توسعه داده و آن را منتشر نماییم.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت با اشاره به برگزاری کنگره بزرگداشت علامه میرحامدحسین هندی و احیای مدرسه کلامی فقهی لکهنو در هندوستان بیان کرد: مدرسه لکهنو از بزرگترین مدارس امامت پژوهی دوران معاصر است که آثار بسیاری را در عرصههای کلامی به ویژه امامت تولید کرده که این آثار به درستی احیا نشدهاند، در همین راستا بالغ بر ۱۲۰ جلد از آثار برگزیده امامتی و کلامی هندوستان در حال احیاست.
وی با بیان اینکه حوزه آموزش مهمترین زیرساخت فعالیتهای امامتی است، گفت: بنیاد امامت توانسته نظام جامع آموزش های امامت را به صورت کامل تدوین و به صورت عملی پیاده سازی کند همچنین رونمایی از دفترچه نظام جامع آموزش اسناد، موضوعات و سرفصلهای آن نوید بخش چشماندازی روشن در عرصه آموزشهای امامتی است.
وی افزود: با همکاری برخی از دانشگاه ها رشته امامت در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تدوین و در حال اجرا شدن است، همچنین در خصوص آموزش خواهران که در دستور کار این مرکز قرار دارد، همکاری با موسسات بزرگ آموزشی را آغاز نمودهایم.
وی با اشاره به شروع آموزشهای بینالمللی از سال گذشته اظهارکرد: آموزشها در کشورهای هندوستان، افغانستان و عراق پیگیری میشود و امیدواریم در ۵ کشور دیگر نیز این مهم را توسعه دهیم، همچنین یکی از فعالیتهای جدید که در بنیاد بینالمللی امامت آغاز شده، طراحی نظام آموزشی مجازی و راهاندازی سامانه مرکز آموزشهای آزاد «فرهنگ ما»، به صورت تخصصی و عمومی برای سنین مختلف و به زبانهای گوناگون است که خود یک ظرفیت ارزشمند در راستای توسعه فرهنگ امامت است.
سبحانی حمایت از پایاننامه های حوزه امامت را از دیگر رویکردهای بنیاد بینالمللی امامت توصیف کرد و گفت: علاقهمندان میتوانند با مراجعه به مرکز تخصصی امامت شناسی ضمن اخذ موضوع از حمایت های این مجموعه بهرهمند شوند همچنین از پایاننامه های برتر تقدیرخواهد شد.
وی با بیان این که در عرصه های فرهنگی نیز معاونت فرهنگی این مجموعه طی دو سال گذشته فعالیت های چشمگیری را رقم زده است، بیان کرد: برنامه داریم تا فرهنگ امامت را ناظر به نیازهای مخاطبان و در دسترس همگان قرار دهیم.
رئیس بنیاد بینالمللی امامت گزارشی از تربیت مربیان مبانی امامت و برپایی دورههای متعدد با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی ارائه نمود و خاطرنشان کرد: اجرای جشن های عمومی از جمله «حکایت حضور» در نیمه شعبان با حضور بیش از سه هزار نفر از عموم مردم از فعالیت های این مرکز بود است همچنین طرح همیشه امیر در عید غدیر نیز جدیدترین برنامهای است که در آن ضمن برگزاری برنامههای متنوع، محتواهای روز مباهله و غدیرخم به کودکان ارائه میشود.
وی ضمن بیان اینکه آغاز هر حرکت معنوی و فرهنگی باید توامان با معرفت امام باشد، بیان کرد: ارائه خدمات فرهنگی در طول مسیر پیاده روی اربعین از جمله رویکردهایی است که با راهاندازی طرح «موکب اول» ضمن ارتقاء معرفت زوار اربعینی نسبت به امام، بتوانیم بستری ارزشمند را برای رشد و تعالی معرفت زوار را رقم بزنیم.
تشکیل انجمن علمی امامت در حوزه های علمیه که بستر ارتباط پژوهشی میان مجموعه است را از جدیدترین رویکردهای بنیاد بینالمللی امامت توصیف نمود و اظهارکرد: همایش بینالمللی مباهله با همکاری وزارت ارشاد اسلامی در دستور کار این مرکز قرار دارد، این رویداد علمی و پژوهشی با حضور محققان داخل و خارج از کشور برگزار شود تا بتوانیم فضیلت مباهله را به درستی تبیین و معرفی نماییم.
وی با بیان اینکه نشست ماه امامت در قالب کرسی های نقد و مناظره و ایجاد گفتگوهای علمی اندیشه محور از دیگر رویکردهای بنیاد بینالمللی امامت است، افزود: بخش عمده ی شبهات درنگاه های متفاوت به موضوع امامت ایجاد میشود؛ لذا در نشست های تخصصی ماه امامت، به شبهات مطرح شده ضمن افقگشایی در مطالعات امامت پاسخ ارائه میشود همچنین موضوعات جدید این عرصه نیز مورد توجه محققان قرار میگیرد.
در پایان با تاکید بر این که امروز امامت به فرهنگ عمومی و مسئله جدی جامعه ما مطرح شده است، گفت: امروز شاهد آن هستیم که همه نهادها و موسسات در توسعه فرهنگ امامت مشارکت نموده و امیدواریم بتوانیم با افزایش همراهی و همدلی دستاوردهای ارزشمندی را در عرصه ارتقا فرهنگ امامت داشته باشیم.
پایان پیام/۷۸۰۳۸