به گزارش خبرگزاری فارس از قم، نشست خبری سیزدهمین جشنواره دوسالانه تصویرگری استان قم پیش از ظهر امروز با حضور جمعی از هنرمندان استان و اصحاب رسانه در نگارخانه فرهنگ برگزار شد.
وحید بهرامی دبیر اجرایی سیزدهمین دوسالانه تصویرگری استان قم با اشاره به وقفه ۶ ساله در برگزاری این دوسالانه گفت: این رویداد هنری بعد از ۶ سال در قالب جدیدی به همت انجمن هنرهای تجسمی با مشارکت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم آغاز به کار کرد.
وی تصریح کرد: در ابتدا آقایان وحید سلیمانی، سعید سروش، محمد مهدی نوری و سرکار خانم حدیث برازنده به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره معرفی شدند و سپس دبیر اجرایی و دبیر هنری نیز منصوب و فراخوان جشنواره تنظیم و تدوین شد.
دبیر اجرایی سیزدهمین دوسالانه تصویرگری استان قم به تشریح جزئیات برگزاری جشنواره اشاره کرد و گفت: فراخوان جشنواره در روز ششم خردادماه منتشر شد و هنرمندان گرامی تا روز ۲۵ خرداد فرصت ارسال آثار را داشتند، با این حال با درخواست بسیاری از هنرمندان فرصت ارسال جشنواره تا روز ۲۹ خرداد تمدید شد.
بهرامی از ارسال ۵۲۳ اثر از ۱۱۴ هنرمند استان در سیزدهمین دوسالانه تصویرگری استان قم خبر داد و اظهار داشت: بعد از داوری اولیه، ۶۲ اثر از ۳۸ هنرمند استان به بخش رقابتی جشنواره راه یافت و به عنوان آثار منتخب جشنواره به نمایش درمیآید.
وی به بخش غیررقابتی سیزدهمین دوسالانه تصویرگری نیز اشاره کرد و گفت: ۲۸ اثر از اساتید تصویرگر استان قم در بخش غیررقابتی جشنواره نمایش داده میشود.
دبیر اجرایی سیزدهمین دوسالانه تصویرگری استان قم از افتتاح نمایشگاه دوسالانه تصویرگری استان قم در روز پنجشنبه ۸ تیرماه همزمان با عید قربان خبر داد و گفت: آثار جشنواره در نگارخانه «فرهنگ» و گالری «سرو» به نمایش درمیآید.
بهرامی از برگزاری سیزدهمین نمایشگاه دوسالانه تصویرگری استان قم در روزهای ۸ تا ۲۲ تیرماه خبر داد و گفت: در طول ایام برپایی نمایشگاه، کارگاههای آموزشی نیز با حضور علاقهمندان برگزار خواهد شد.
وی افزود: آثار راهیافته به بخش رقابتی جشنواره توسط داوران این رویداد هنری متشکل از آقایان محمد مهدی نوری، مجید ذاکری یونسی و سید حسامالدین طباطبایی مورد بررسی قرار میگیرند و برگزیدگان در مراسم اختتامیه معرفی و تجلیل میشوند.
بهرامی در خصوص معیار داوری اولیه آثار راه یافته به بخش نمایشگاه، عنوان کرد: در انتخاب آثار علاوه بر توجه به مسائل فنی نظیر تکنیک، اجرا و ترکیببندی، به رویکرد محتوایی و فرهنگی نظیر فرهنگ ایرانی و اسلامی توجه ویژهای شده است.
وی تصریح کرد: هیئت داوران تا حد ممکن تلاش کردند از نگاههای سلیقهای در داوری پرهیز کنند و بر اساس فرم و محتوای آثار قضاوت کنند.
دبیر اجرایی سیزدهمین دوسالانه تصویرگری استان قم در پایان با تأکید بر اینکه قم در هنر تصویرگری پیشرو بوده است، گفت: استان قم سابقه بیشتری از تهران در برگزاری دوسالانه تصویرگری دارد.
در ادامه این نشست محمدکاظم رضوانی معاون هنری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با بیان اینکه یکی از رویکردهای مهم ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم بهرهگیری از ظرفیتهای انجمنهای فرهنگی و هنری است، اظهار کرد: انجمنها بازوی توانمند ادارهکل در اجرای برنامههای فرهنگی و هنری محسوب میشوند و باور داریم اگر انجمنها فعال باشند، برنامههای باکیفیتی را میتوان دنبال کرد.
وی افزود: بر همین اساس، جشنوارهها، همایشها و دوسالانههای مختلفی در قم به همت انجمنهای هنری در طول سال برگزار میشود.
معاون هنری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم به برگزاری سیزدهمین جشنواره دوسالانه تصویرگری استان قم اشاره کرد و گفت: این رویداد هنری به همت انجمن هنرهای تجسمی استان و با مشارکت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
رضوانی با بیان اینکه هنرهای تجسمی جامعه مخاطب قابل توجهی در استان قم دارد، یادآور شد: مجموعههای نقاشی، گرافیک، نگارگری، کاریکاتور و تصویرسازی و مباحث نظریه هنر زیرمجموعه این انجمن هستند.
وی با بیان اینکه انجمن هنرهای تجسمی جزو انجمنهای فعال ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم محسوب میشود، تصریح کرد: سال گذشته چهار نمایشگاه گروهی نگارگران استان قم، نمایشگاه تجسم هنر، نمایشگاه نقاشی خلاق کودک و نوجوان و نمایشگاه نگارگری ثقلین برگزار شد همچنین در سال جاری نیز رویدادهای متنوعی نظیر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پیشبینی شده است.
معاون هنری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم از برنامهریزی برای برگزاری دوسالانههای هنری خبر داد و گفت: در سالهای اخیر به دلیل شیوع کرونا، تقویم اجرایی جشنوارهها دچار اختلال شد اما تلاش میکنیم رویدادهای هنری را به صورت منظم برگزار کنیم.
در ادامه نیز وحید سلیمانی مدیرعامل انجمن هنرهای تجسمی استان قم اظهار کرد: استان قم در زمینه هنرهای تجسمی و برگزاری دوسالانه های هنری در کشور سرآمد است.
وی به پیشینه ارزشمند هنر تصویرگری در تمدن ایران اشاره کرد و گفت: تصویرگری در فرهنگ و تمدن کشور ما سابقه طولانی دارد که از جمله آنها میتوان به شاهکار تصویرگری در کتاب «شاهنامه طهماسبی» اشاره کرد که توسط هنرمندان نقاش و نگارگر ایرانی به تصویر کشیده شده است.
مدیرعامل انجمن هنرهای تجسمی استان قم همچنین به جایگاه ممتاز هنر تصویرگری در قم اشاره کرد و گفت: وجود جوانان و هنرمندان خلاقی که در این شهر زندگی کردند و ناشرانی که به موازات پایتخت در حوزه نشر فعالیت داشتند، جایگاه ویژهای را برای هنر تصویرگری قم در کشور به ارمغان آورد.
سلیمانی همچنین به پیشینه فعالیت انجمن هنرهای تجسمی استان قم اشاره کرد و اظهار کرد: انجمن در سال ۱۳۷۲ با تلاش هنرمندان پیشکسوت استان آغاز به کار کرد و در طول این ۳۰ سال علاوه بر تربیت هنرجویان و هنرمندان مختلف، دوسالانههای مختلفی به همت این انجمن در رشتههای نقاشی، نگارگری، طراحی، گرافیک، تصویرگری و کاریکاتور برگزار شده است.
وی تصریح کرد: فعالیت اساتید و پیشکسوتان مطرح استان و وجود نشریات کودک و نوجوان از عوامل مهم شکوفایی هنر تصویرگری در قم بوده و به عنوان مثال، استاد محمد مهدی نوری از هنرمندان شاخص استان شاگردان بسیاری را در این هنر تربیت کرده است.
مدیرعامل انجمن هنرهای تجسمی استان قم با تأکید بر اینکه قم بیشترین هنرمند تصویرگر را بعد از پایتخت دارد، گفت: هنرمندان تصویرگر قم به دلیل بالا بودن سطح کیفی آثارشان در جشنوارههای بینالمللی افتخارآفرینی میکنند که از جمله آنها میتوان به موفقیت سید حسن موسوی در کسب جایزه بزرگ تصویرسازی «براتیسلاوا» اشاره کرد.
سلیمانی به فعالیت بیش از هزار هنرمند هنرهای تجسمی در استان قم اشاره کرد و گفت: حدود ۱۵۰ نفر هنرمند تصویرگر قمی در استان و پایتخت فعالیت دارند و از چهرههای شاخص این عرصه میتوان به محمدرضا دوستمحمدی اشاره کرد که امسال به عنوان چهره سال هنر انقلاب معرفی شد.
وی در پایان با بیان اینکه برگزاری دوسالانههای هنری در کارآفرینی برای هنرمندان و تقویت اقتصاد هنر استان نقش مؤثری دارد، گفت: برپایی نمایشگاه جشنواره فرصت خوبی برای ناشران است تا از ظرفیت هنرمندان جوان در هنر تصویرگری بهرهگیری کنند.
پایان پیام/۷۸۰۳۸