به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سپاه استان قم، سردار محمدرضا موحد فرمانده سپاه استان قم با حضور در مرکز پژوهشی مبنا و در دیدار با مدیران این مرکز، طی سخنانی عنوان کرد: قم ظرفیتهای ناشناخته بسیار زیادی در عرصه علمی و انسانی دارد که قرارگیری آنها در کنار ظرفیت اجرایی میتواند اثرات مثبت زیادی به بار آورده و به الگویی در سطح کشور تبدیل شود.
وی اضافه کرد: اقدامات مرکز مبنا در حوزه مسألهیابی، بسیار حایز اهمیت است چرا که اگر مسأله بدرستی شناخته نشود نمیتوان انتظار داشت که مشکل و چالش مورد نظر بدرستی حل شود.
فرمانده سپاه استان قم خاطرنشان کرد: مباحث مربوط به آینده پژوهی و نظام جامعه خانواده نیز از عرصههای مهمی است که به حمدالله مرکز مبنا به آنها ورود پیدا کرده است.
وی با اشاره به اهمیت جهاد تبیین، خاطرنشان کرد: اگر جهاد تبیین در شرایط و زمان خود به خوبی انجام میشد بسیاری از حوادث و اتفاقات سالهای اخیر رخ نمیداد.
فرمانده سپاه امام علی بن ابی طالب(ع) با اشاره به نیاز فعالیتهای منسجم تبینی ذیل قرارگاه جهاد تبیین در بعد استانی، تصریح کرد: جهاد تبیین از مسائل و مباحث مهمی است که باید همه مسوولان و دستگاههای اجرایی پای کار آن آمده و بصورت یکصدا و هماهنگ اقدامات مورد نظر را پیش ببرند.
وی در پایان عنوان کرد: خانواده، مسجد و آموزش و پرورش، سه بنیاد مهم و حیاتی است که باید برای بهبود شرایط فرهنگی و اجتماعی جامعه به آنها توجه و اهتمام جدیتری صورت بگیرد.
همچنین، محمدتقی دشتی رییس مرکز پژوهشی مبنا در این دیدار طی سخنانی عنوان کرد: هدف مبنا کارآمدسازی نظام دینی و اسلامی با روش مسأله محور راهبردگرا است.
وی با اشاره به حمایت مبنا از شبکه نخبگانی در سطح کشور، خاطرنشان کرد: نهادهای مختلف در دستگاههای اجرایی از ظرفیت این نخبگان استفاده میکنند.
رییس مرکز پژوهشی مبنا گفت: اقناع و اجماع بین نخبگان و گفتمانسازی مردمی در موضوعات مهم و محوری جزء مسائل مهمی است که توسط نخبگان مبنا در بین مردم و مسوولان در حال انجام است.
وی تصریح کرد: مسألهیابی در عرصههای مختلف و اولویتبندی و تبدیل آنها به نظام واره، مسأله شناسی، جریان شناسی، وضعیت شناسی و آینده پژوهی، مبانی نظری حکومت اسلامی، منظومه کارآمدسازی نظام اسلامی، نظام جامعه خانواده و طرح جامع عفاف و حجاب مهمترین کلان پروژههای مبنا است.
دشتی اختلال در ارزشها و هنجارهای بنیادی، مشکل در ساختارهای اجتماعی و اختلال در وحدت و انسجام ملی را بستر شکاف های داخلی نام برد و گفت: اختلال در این ساختارها سبب ایجاد اختلال در نظام خانواده، بخش آموزش،عدم هماهنگی در بین نهادهای دینی، رسانه، تولید و رشد اقتصادی، نهاد سلامت و نهاد امنیتی شده است.
پایان پیام/۷۸۰۲۳