به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک، سعید عزیزی ظهر امروز در همایش حجاب و عفاف شهرستان آبیک که به همت سپاه ناحیه امام صادق علیه السلام این شهرستان در سالن آمفی تئاتر فرهنگسرای باران برگزار شد، «حیا» را بر دو شاخه باطنی و ظاهری استوار دانست و اظهار کرد: انسانها به چهار دسته تقسیم میشوند؛ نخست کسانی که عفت درونی دارند و حریمهای ظاهری دارند، دسته دوم کسانی که عفت درونی دارند و در ظاهر نقص دارند اما عفیفه هستند و عفت دارند و حریمها را حفظ میکنند گرچه شل حجاب هستند. دسته سوم افرادی هستند که ظاهر عالی دارند اما در باطن عفت ندارند که در واقع خطرناک هستند و گروه چهارم هم افرادی هستند که باطن درونی و حریم ظاهری ندارند.
وی با بیان اینکه همه را نمیتوان با یک چشم دید و عفت فقط ظاهر، حجاب و چادر نیست، افزود: علت اینکه برخی حجاب را رعایت نمیکنند به عفت درونی آنها باز میگردد و کسانی هستند که از نظر جسمی و عاطفی در خانواده تامین نمیشوند.
پژوهشگر علوم روانشناسی با بیان اینکه انسانها از نظر عاطفی به سه دسته لمسی، شنیداری و بیداری تقسیم میشوند، تصریح کرد: عفاف از مردان شروع میشود و بخش مهمی از عفاف دختران از پدران در خانوادهها شکل میگیرد که لازم است شناخت حس های عاطفی برای تسخیر قلبها صورت گیرد و پدر و مادر، خواهر و برادر و زوجین باید این شناخت رو داشته باشند.
عزیزی اضافه کرد: لازم است افراد در جامعه برای خود حریم و جایگاهی تعریف کنند چرا که جامعه و خانواده حرمت دارند.
وی ادامه داد: جایگاه های اجتماعی زیرشاخه ای از فرهنگ است و بحث روانشناسی نباید شود بلکه باید بحث جامعه شناسی شود چرا که پوشش، نشانه فرهنگ و زیرشاخه ای از مباحث اجتماعی است و می طلبد حریم ها و جایگاه های خود را در جامعه بشناسیم و بر اساس تشخیص، عمل کنیم.
این استاد دانشگاه بیان کرد: از بانوان درخواست می شود حجاب خود را رعایت کنند و مخاطب خاص حضرت زهرا سلام الله علیها باشند و تحقیرها، تهدیدها و مسائل مختلف را فقط بشنوند و بدانند که این بانوی بزرگوار به موقع هوای شان را خواهد داشت.
عزیزی نخستین و اولین فرمول در مدیریت موضوعات مختلف در جامعه را کاریزماتیک بودن یعنی داشتن شخصیت جذاب و تاثیرگذار دانست و اذعان کرد: تصویرسازی در ذهن مخاطبین بسیار مهم است و خوش رو بودن و برخورد مناسب بسیار می تواند موثر باشد و قدرت تصویرسازی به قدری در برخورد اول موثر است که می تواند شخصیت مخاطب را تا آخر عمر تغییر دهد.
وی گفت: سیستم هوش تحلیلی نسل دهه ۵۰ و ۶۰ نسل بین ۱۱۵ تا ۱۱۷ بود و نسل نقل محور بودند اما هوش تحلیلی نسل دهه ۸۰ و ۹۰ بالای ۱۲۷ است و نسل عقل محور هستند و بچه های تحلیلی و عقلی هستند و در ۲۰ سال اخیر ضریب هوشی ۱۲ ضریب افزایش یافته که باید گفت نسل دهه ۸۰ و ۹۰ نصیحت پذیر نیستند و باید با اخلاق و برخورد مناسب با آنها رفتار کرد.
رضا پاریاب جانشین فرماندهی سپاه ناحیه امام صادق علیه السلام شهرستان آبیک هم در این همایش گفت: در طول عمر انقلاب اسلامی هجمه فرهنگی دشمنان همواره علیه ملت ایران وجود داشته که در سال گذشته از سوی دشمنان در حوزه حجاب و عفاف متاسفانه اقدامات خاصی در حوزه شناختی جوانان و نوجوانان صورت گرفت و شاید جاهایی مسئولیتهایی داریم و داشتیم که غفلتهایی انجام شده است.
وی تبیین حجاب و عفاف را به نوعی فرهنگ جهادی دانست و افزود: باید در زمینه ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و رعایت آن که موضوع اعتقادی و دینی است، گام مثبتی برداریم.
این مسئول نظامی بیان کرد: در خصوص عدم رعایت حجاب از سوی برخی دختران و زنان باید گفت که در برخی موارد، تقلیدهای کورکورانه بوده، برخی موارد هم از روی جهالت و بعضی موضوعات هم از روی لجبازی است و سبب شده برخی از بانوان از نقشه شوم دشمن تبعیت کنند.
جانشین فرماندهی سپاه ناحیه امام صادق علیه السلام شهرستان آبیک احیای فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر را که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، را ضروری بیان کرد و گفت: با توجه به اینکه قاطبه وصیت شهدا در خصوص رعایت حجاب بوده، مسئولیت ما را بیشتر می کند و لازم است اقدامات خوب ایجابی و فرهنگ سازی لازم در خصوص حجاب و عفاف صورت گیرد تا بانوان بینش لازم را کسب کنند و در صحنه عمل سفیران هدایت و عوامل امر به معروف شوند.
پاریاب همچنین بر پاسداشت عید سعید غدیر و شناساندن فلسفه این عید بزرگ شیعیان به آحاد جامعه تاکید کرد.
پایان پیام/