تب و تاب غدیری و تبرکات علوی - افق اقتصادی

تب و تاب غدیری و تبرکات علوی - افق اقتصادی
یکشنبه, ۴ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-24
کد خبر: 45952 |
تاریخ انتشار : ۱۵ تیر ۱۴۰۲ - ۷:۴۰ |
334 بازدید
۰
6
ارسال به دوستان
پ

این روزها نقطه به نقطه استان، مردم در تدارک برگزاری جشن‌های مختلف با کمک‌های هم و سادات برای پخت و توزیع غذای گرم و بسته‌های معیشتی در استان هستند که از اینها با عنوان تبرک علوی یاد می‌کنند.

تب و تاب غدیری و تبرکات علوی

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، این روزها نقطه به نقطه استان یا در حال برگزاری جشن غدیر هستند که با کمک‌های مردمی و سادات در حال پخت و توزیع غذای گرم و بسته‌های معیشتی در استان هستند که از اینها باعنوان تبرک علوی یاد می‌کنند.

تکاپو برای توزیع نذورات و به پا داشتن جشن غدیر در نوع خود کم‌نظیر بوده و این نشان‌دهنده اهمیت بالای فرهنگ غدیر به‌ویژه در دیار علویان است.

عید غدیر فرصتی مناسب برای بررسی سنت‌های برگزاری این جشن بزرگ در دیار علویان است، سرزمینی با نام دیار علویان گره خورده و حتی گذر زمان هم نتوانسته غبار فراموشی بر این سنت دیرینه بنشاند.

علی رمضانی پاجی پژوهشگر مازندرانی‌ در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: مازندرانی‌ها در عید غدیر در روستاهایی که سادات داشتند به سادات سرمی‌زدند و در روستاهایی که سادات نداشتند به روستاهای دیگر می‌رفتند.

وی افزود: این موضوع خیلی جالب است که مردم مازندران با الهام از عید نوروز تدارک می‌بینند و این عید بزرگ را گرامی می‌دارند.

وی اضافه کرد: در این روز مردم مازندران همانند روز عید نوروز به دیدار خانواده‌های سادات می‌روند و اعتقاد دارند و با زنده نگهداشتن این رسم دیرینه در پناه سادات خواهند بود.

این پژوهشگر مازندرانی ادامه داد: در این روز خاص که عید سادات است مردم به دیدن سادات می‌روند، سکه‌ و یا اسکناسی را به عنوان ته کیسه با پارچه سبز و سفید رنگ از دست سید یا سیده به‌عنوان تبرک دریافت می‌‌کنند.

رمضانی ‌بیان کرد: معمولا هدیه سادات سکه یا اسکناسی است که به رسم تبرک داده می‌شود، مردم مازندران اعتقاد دارند پولی را که به عنوان هدیه از سادات گرفته‌اند، نباید خرج کنند؛ بلکه به‌عنوان تبرک و برکت یا «ته کیسه» در نزد خود نگهداری می‌کنند.

وی یادآور شد: اعتقاد مردم بر این بود عیدی غدیر را به هیچ وجه خرج نمی‌کنند و به عنوان برکت در کیف پول می‌گذاشتند تا سال بعد عید غدیر داشته باشند.

گفتنی است، دید و بازدید از سادات، اطعام‌دهی عمومی، آشتی‌کنان و رفع کدورت‌ها از جمله آداب و رسومی است که در غدیر توسط مردم مازندران انجام می‌شود.

پایان پیام/۸۶۰۳۴/م


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید