به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان آمل، حمید رسولیزاده صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت فرا رسیدن عید قربان و توصیههای بهداشتی به همشهریان، اظهار کرد: مهمترین مسئله در فعالیت دامپزشکی حفظ سلامت مردم و جامعه است پس اطلاع رسانی صحیح و به موقع در مورد شیوههای حفظ سلامت، روشهای تأثیرگذار در سلامت و جلب نظر برای همکاری مردم با مسؤولان میتواند مؤثر باشد.
وی با اعلام اینکه تاکنون بیش از ۸۵۰ نوع بیماری کشنده بین انسان و دام شناسایی شده است، افزود: در مجموع حدود یک هزار و ۶۰۰ نوع بیماری شناسایی شده است که انسان میتواند به آن مبتلا ولی ۵۰ درصد بیماریها مشترک بین انسان و دام هستند.
رئیس اداره دامپزشکی آمل با بیان اینکه برخی بیماریها همانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سیاه زخم، سل و بروسلوز تعدادی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام هستند که میتوانند برای انسان کشنده باشند، تصریح کرد: با تلاش بازرسان دامپزشکی سعی داریم سلامت جامعه را در بالاترین سطح ممکن حفظ کنیم و بازرسی بهداشت گوشت مورد مصرف عموم از مهمترین اقدامات است.
وی با اعلام فرا رسیدن عید قربان و ذبح گوسفند و گاو برای قربانی، یادآور شد: براساس قانون مردم کشورمان در ایام عید قربان آزاد هستند نسبت به کشتار دام در هر منطقه اقدام کنند ولی سازمان دامپزشکی در راستای سیاستهای دولت و حفظ سلامت مردم میتواند خدمات بهداشتی و بازرسی بهداشتی از گوشت ذبح شده و دام قبل ذبح را در بالاترین حد ارائه دهد تا سلامت افراد و خانوادهها تأمین شود.
رسولیزاده با تأکید بر معاینه دام پیش از کشتار، ادامه داد: برخی بیماریها همانند کزاز، هاری، بی حسی و ضایعات اسفنجی مغز در دام به وجود می آید که بعد از ذبح امکان و قابلیت تشخیص آن وجود ندارد پس لازم است افراد به معاینات قبل ذبح دام توجه ویژه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه اداره دامپزشکی آمل براساس سیاستهای سازمان دامپزشکی اقدام به انجام فعالیت های ویژه در ایام عید قربان در سطح شهرستان آمل با کمک مردم و اصحاب رسانه دارد تا گوشت سالم و عاری از هر نوع بیماری در اختیار مردم قرار گیرد، گفت: کشتارگاههای شهرستان آمل برای عید قربان آمادگی کامل دارند تا دامهای مردم را در آن مکان قربانی کرده و با رعایت کامل شرایط بهداشتی و معاینات قبل و بعد ذبح توسط بازرسان و کارشناسان گوشت سالم و بدون آلودگی در اختیار مردم قرار دهند.
رئیس اداره دامپزشکی آمل با اشاره به فعالیت ناظران دامپزشکی و ناظران ذبح شرعی و اسلامی در کشتارگاهها و قربانگاه های این شهرستان، بیان کرد: اکیپهای ثابت و سیار دامپزشکی از صبح زود در روز عید قربان آماده خدمت رسانی به مردم هستند و حتی برخی اکیپ های سیار نیز در روستاها و مناطق دور دست ذبح بهداشتی و شرعی را کنترل میکنند تا با رعایت بهداشت فردی، شرایط کشتار دام، شستشو اولیه و ثانویه خون محل ذبح دام با آب سرد و گرم، ضدعفونی کردن محل کشتار دام و رعایت حمل بهداشتی پوشت، امحا و احشای دام به حفط حداکثری سلامت کمک کنند.
وی با اعلام اینکه نهادهای حمایتی همانند کمیته امداد امام خمینی، بهزیستی و نهادهای خیریه برای توزیع گوشت قربانی در بین افراد زیرپوشش خود حتما موارد بهداشتی را رعایت کنند و دام را در شرایط کاملا بهداشتی قربانی کنند، گفت: برای حفظ سلامت مصرف کنندگان قربانگاه ابراهیمی با حمایت نهادهای مرتبط در محل کشتارگاه آمل به صورت همزمان در سراسر کشور مهیا شده است.
رسولیزاده با اشاره به جمعآوری زودهنگام زباله و ضایعات جمع آوری شده از دام درب منازل، خاطرنشان کرد: پس از قربانی دام در روز عید قربان ضایعات زیادی از حیوانات کشتار شده را شاهد هستیم که پس از جلسات متعدد با شهرداری آمل تصمیم گیری شد تا در روز عید قربان زباله ها زودتر از موعد مقرر جمع آوری شده تا پراکنش آلودگی به حداقل برسد.
وی با اعلام تلاش ۲۶ نفر از اداره دامپزشکی آمل در قالب ۱۰ اکیپ ثابت و سیار برای حفظ سلامت عمومی، گفت: این اکیپ شامل ۹ دامپزشک بخش دولتی و خصوصی در دو روز به همراه ناظران ذبح شرعی در سطح شهرستان آمل فعالیت مستمر دارند.
رئیس اداره دامپزشکی آمل با بیان اینکه همشهریان در سطح شهر، روستاها و بخش های این شهرستان میتوانند پاسخ هرگونه سؤالات در زمینه سلامت دام و دامپزشکی را پس از شماره گیری ۰۱۱۴۳۱۸۲۵۰۰ مطلع شوند، بیان کرد: مردم از خرید دام های لاغر، دارای اسهال، دارای لنگش و ریزش مو در بدن، آلوده به کنه، زخم در سم، علایم سرماخوردگی و دارای ترشحات بینی برای قربانی در روز عید قربان به شدت پرهیز کنند.
وی در توصیه جدی به مردم یادآور شد: سلامت مهمترین نعمتی است که خداوند به انسان عطا کرده است پس مردم برای حفظ سلامت خود و خانواده شان می توانند از خدمات دامپزشکی در قالب اکیپ های ثابت و سیار استفاده کنند و دام ها را در کشتارگاه های مجاز ذبح کنند تا دام و لاشه مورد معاینه قرار گیرد و خطر ابتلا به بیماری های مشترک انسان و دام به حداقل برسد.
رسولیزاده گفت: افراد گوشت قربانی را پس از ۲۴ ساعت نگهداری در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد مصرف کنند همچنین جگر و کبد گوسفند نیز باید ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شده و سپس مصرف شود.
پایان پیام/۸۶۰۱۲ /غ