علی یخکشی رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان بهشهر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در مازندران، اظهار کرد: با توجه به امنیت پناهگاه حیات وحش میانکاله همه ساله پرندگان مهاجر تابستانگذران از قبیل انواع ابچلیک، دلیله و انواع شاهین، پرندگان شکاری، حواصیل خاکستری و گلاریول بال سرخ از اواسط اردیبهشت وارد پناهگاه میانکاله میشوند.
وی با بیان اینکه انواع بازها از اواسط تیر ماه وارد پناهگاه میشوند، افزود: پرندگان چون در حکمت خلقت الهی در تعادل بخشی به طبیعت زندگی میکنند لذا حفظ گونههای جانوری از اهمیت ویژهای برخوردار است و ضرورت دارد در حفظ و حراست از مواهب الهی همه آحاد جامعه بیوقفه تلاش کنند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان بهشهر اضافه کرد: گونههای جانوری و ازدیاد در جمعیت آن بهویژه پرندگان در کاهش آفات کمک میکند.
یخکشی تصریح کرد: با توجه به چرخه زندگی در پرندگان اهمیت باز شکاری خاص است و بهعنوان هرم پرندگان قرار دارد به نوعی تعادل بخشی به زیر گونهها با حفظ این گونه شروع میشود.
وی با اعلام اینکه کاهش سطح تراز آب دریای خزر و حذف حقابه زیست محیطی از منابع آبهای سطحی تقریبا ۳۰ درصد سطح آب تالاب میانکاله کاهش داشته است، اظهار کرد: با پسروی و خشک شدن تالاب، تصرفات به اراضی ملی زیاد شد که تهدید جدی برای پناهگاه حیات وحش میانکاله محسوب میشود.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان بهشهر خاطرنشان کرد: دومین مشکل کاهش جمعیت پرندگان مهاجر به تالاب و سومین مشکل باتوجه به اینکه تالاب میانکاله محل تخمریزی و زاد آوری آبزیان ماهیان کفال و کپور و سفید بود با پسروی تالاب و آلودگی آن توسط کانالهای ضلع شرقی تالاب، به طور کل ماهیان برای زادآوری وارد تالاب نمیشوند.
یخکشی یادآور شد: پناهگاه حیاتوحش میانکاله با توجه به خسارت وارده از آتشسوزیهای سنوات قبل، پسروی تالاب و کاهش تراز آب دریای خزر و کمبود نیروی انسانی همچنان در دغدغه حفاظت است و حراست از آن با توجه دسترس بودن و ورود غیرمجاز از مناطق خشک شده کار را سختتر کرد.
وی گفت: پناهگاه حیات وحش میانکاله در صورتی منحصر به فرد خواهد شد که همه افراد بهویژه بومیان حافظش و نه زیاده خواه در انتفاع باشند.
پایان پیام/۸۶۰۳۴/غ