به گزارش خبرگزاری فارس از شازند، روز گذشته تور رسانهای به مناسبت دهه امامت و کرامت برگزار شد و خبرنگاران از روند ساخت ۲۱ واحد مسکونی مددجویی در شهرستان شازند، طرحهای اشتغالزایی و خودکفایی، مرکز نیکوکاری امام حسین(ع) در امامزاده سهل ابن علی شهر آستانه بازدید کردند.
با ۷۰۰ هزار تومان اشتغالزایی کردم
در این بازدید یکی از مددجویانی که با راه اندازی کارگاه سبزی خردکنی برای دو نفر اشتغال ایجاد کرده بود در جمع خبرنگاران گفت: از سال ۹۳ با مبلغ ۷۰۰ هزار تومان فعالیت خود را آغاز کردم، در سال ۹۷ نیز مبلغ ۲۰ میلیون تومان تسهیلات گرفتم و کار خود را گسترش دادم؛ در سال قبل نیز با درخواست وام ۱۰۰ میلیونی موافقت شد و موفق شدم با این پول برای دو نفر دیگر اشتغالزایی کنم.
وی افزود: کمیته امداد و خیرین در این راه کمکهای زیادی به من و خانوادم کردهاند؛ پیش از دریافت وام در سال گذشته کار خود را در منزل انجام میدادم و بعد از آن موفق شدم مکانی را برای فروش محصولات خود اجاره کردم.
این بانوی کارآفرین در توصیه به جوانان گفت: کار خود را شروع کنید و نگران نباشید، خداوند بزرگ به کسب و کار روزی میدهد، از شروع کردن هراس نداشته باشند و از صفر شروع کنند و مطمئن باشند که موفق میشوند.
درخواست تأمین آرد به قیمت دولتی را دارم
یکی دیگر از مددجویانی که موفق به راهاندازی کسب و کار برای خود و خانوادهاش شده بود نیز گفت: با کمک همسرم و دریافت ۱۰ میلیون تومان وام از طریق کمیته امداد توانستیم یک واحد کوچک پخت فتیر راهاندازی کنیم اما متأسفانه سهمیه آرد قطع شده و ما مجبور هستیم آرد را به قیمت آزاد تهیه میکنیم.
وی افزود: انتظار داریم تا مسوولین نیز با توجه به شرایط در تأمین آرد یارانهای کمکحال ما باشد تا صرفه اقتصادی بیشتری داشته باشد. شکر و روغن را نیز به قیمت آزاد خریداری میکنیم که این مسائل باعث بروز مشکلاتی شده است.
پاکپور رئیس مرکز نیکوکاری امام حسین(ع) نیز با اشاره به فعالیت این مرکز گفت: کمک به درمان، اشتغال، ازدواج، حمایت از ایتام و محسنین و… بخشی از فعالیتهای مرکز نیکوکاری است، این خدمات به برخی اهالی ۲۰ روستای اطراف و حاشیهنشینان شهر ارائه میشود.
وی افزود: وام اشتغال، کمک به ساخت مسکن و بازسازی منازل مددجویان، تهیه لوازم منازل، اعزام به مشهد مقدس برای زیارت اولیها تحت پوشش، اعزام زوجهای جوان به مشهد، تهیه بستههای تحصیلی و لوازم التحریر و… از دیگر فعالیتهای مرکز نیکوکاری است.
رئیس مرکز نیکوکاری امام حسین(ع) در امامزاده سهل ابن علی شهر آستانه ادامه داد: این مرکز ۲۰۷ مددجو تحت پوشش دارد و ۵۳۸ نیازمند نیز شناسایی شده است؛ در روز عید قربان نیز ۳۰ بسته معیشتی برای نیازمندان تهیه و توزیع شد.
خودکفایی ۲۵۰ خانواده تحت پوشش کمیته امداد
در این بازدید علی قاسمی رئیس کمیته امداد شهرستان شازند گفت: شهرستان شازند به جز سربند و توره بالغ بر ۶۰ هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد ۳ هزار و ۵۰۰ خانواده با جمعیت ۶۵۰۰ نفری تحت حمایت کمیته امداد هستند.
وی با اشاره به حوزه اشتغال افزود: در سال گذشته ۳۲ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به ۳۶۵ خانواده پرداخت شد.
رئیس کمیته امداد شهرستان شازند با بیان اینکه تعداد ۳۹۰ نفر از خانوادهها ایتام و محسنین هستند ادامه داد: در سال گذشته خیرین و حامیان اکرام و ایتام به صورت مستقیم ۴.۵ میلیارد تومان به این خانوادهها کمک کردند.
قاسمی بیان کرد: ماهانه به ۳ هزار و ۵۰۰ خانواده تحت حمایت کمیته امداد شهرستان ۳.۵ میلیارد تومان به عنوان کمکهزینه به صورت متمرکز واریز میشود.
تحویل ۲۱ واحد مسکونی مددجویی در هفته دولت
وی اضافه کرد: در سال گذشته ۳۵ واحد مسکونی مددجویی با کمک کمیته امداد، خیرین و بنیاد مسکن به بهرهبرداری رسید و به جامعه هدف واگذار شد؛ در سال جاری نیز ۲۱ واحد مسکن مددحویی در شهر شازند در هفته دولت به بهرهبرداری خواهد رسید و تحویل مددجویان خواهد شد.
رئیس کمیته امداد شهرستان شازند ادامه داد: این ۲۱ واحد مسکونی مددجویی در ۷ بلوک و هر بلوک با ۱۸۰ مترمربع در سه طبقه به متراژه هر واحد ۷۷ متر مربع در مرحله نازک کاری است و بیش از ۹۰ درصد پیشرفت داشته و تاکنون برای این تعداد واحد ۱۲ میلیارد تومان هزینه شده است.
قاسمی یادآور شد: برای این واحدها به ازای هر خانواده ۱۰۷ میلیون تومان کمک بلاعوض و
پرداخت ۵۰ میلیون وام قرض الحسنه توسط کمیته امداد صورت گرفته است؛ همچنین حدود ۳۰ میلیون تومان کمک بلاعوض توسط بنیاد مسکن، ۵۰ میلون تومان وام و ۱۰۰ میلیون تومان نیز آورده خود مددجویان است.
وی افزود: راه و شهرسازی نیز در این مسیر کمک حال مددجویان بوده و ۱۲۶۰ متر مربع زمین رایگان در اختیار کمیته قرار داده و شهرداری نیز عملیات خاکبرداری و تسطیح را به صورت رایگان انجام داده است.
رئیس کمیته امداد شهرستان شازند با اشاره به هدفگذاری تسهیلات اشتغالزایی در سال جاری بیان کرد: پیشبینی شده در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان وام بدون بهره در اختیار ۵۰۰ خانواده تحت حمایت قرار گیرد.
قاسمی اظهار کرد: همچنین در سال جاری پیشبینی شده برای ۷۰ نوعروس با کمکهای بلاعوض جهیزیه تهیه شود که شامل اقلام اساسی از جمله، یخچال، تلویزیون، بخاری، جاروبرقی و ماشین لباسشویی است؛ در سال گذشته ۶۵ فقره جهیزیه به ارزش هر سری ۳۵ میلیون تومان به مددجویان اختصاص یافت.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ با کمک بنیاد مسکن احداث و یا بازسازی ۲۵ واحد مسکونی مددجویی در مناطق روستایی به جز شهر آستانه و شازند در دستور کار قرار دارد؛ ۴۳ واحد نیز در شهر مهاجران با کمک راه و شهرسازی در برنامه است.
رئیس کمیته امداد شهرستان شازند با اشاره به خودکفا شدن برخی مددجویان گفت: از سال گذشته تاکنون ۲۵۰ خانواده خودکفا شده و از چرخه حمایت کمیته امداد خارج شدند.
قاسمی تعداد مراکز نیکوکاری در شهرستان را ۱۹ واحد عنوان کرد و ادامه داد: از این تعداد ۱۴ مرکز فعال هستند که در سال گذشته موفق شدند به کمک خیرین و نیکوکاران مبلغ ۶ میلیارد تومان را جمعآوری و بین نیازمندان توزیع کنند.
پایان پیام/