به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد، نشست تخصصی کانون نویسندگان لرستان و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس لرستان با حضور جمعی از نویسندگان در سالن جلسات ساختمان فرهنگی هنری ارشاد اسلامی لرستان برگزار شد.
سید مهدی موسوی، مسئول کانون نویسندگان لرستان در این نشست با بیان اینکه از زمان حضور در کانون نویسندگان به عنوان مسئول سعی بر حرکت برنامه ریزی شده داشتم، اظهار کرد: هدف ما از برگزاری اینگونه نشستها آشنایی با اعضا و هم اندیشی در راستای پیشبرد بهتر انجمن و کانون است.
وی با بیان اینکه برآیند کارگاههایی که با کمک بنیاد حفط آثار ک نشر ارزشهای دفاع مقدس داشتیم تولید چهل کتاب بود، افزود: در تلاشیم که دوستان با حمایت ما به سمت تولید اثر بروند تا بتوانیم خروجی خوبی از فعالیتها داشته باشیم.
مسوول کانون نویسندگان لرستان گفت: نزدیک به ۴۰ نفر بدون تبلیغات گسترده توانستهایم برای کانون عضو گیری کنیم و امیدواریم با حمایت مسئولان کارها را با روند سریع تری پیش ببریم.
علی خسروی؛ مسوول بسیج فرهنگیان لرستان نیز در این نشست ضمن تبریک به مسئول جدید کانون نویسندگان استان اظهار داشت: سید مهدی موسوی از استعدادهای خوب استان، پُر کار، با نشاط و دلسوز است که ان شالله در این مقام سبب خیر برای قشر نویسنده استان شود.
وی با اشاره به اینکه در کتاب مقدس قرآن به کلمه “قلم” و” بیان” تاکید شده است، افزود: بیان و قلم نعمت و ودیعه الهی است، بیان به قول امروزی کلاس و آموزش میخواهد چون در قرآن آمده که خداوند گفته من خودم یاد دادم، یا مسئله قلم، اسلام تنها دینی است که مسئله قلم اهمیت داده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه اسلام در رابطه با آگاهی و علم گفته است بیان کرد: اسلام عجیب به مسئله هنر هنرمند بودن، نخبگی، آگاهی، مطالعه، کتاب و دانش نگاه می کند پس خواهش من این است هر کسی در هر جایگاه با هر وضعیت اقتصادی یک پای ثابت عمر خود را برای هنر بگذارید چرا که برکت آن را در تربیت می بینید پس به مسئله هنر توجه خاصی داشته باشید.
وی با بیان اینکه علم ثابت کرده بعضی از رشته ها یک بعد ذهن را قوی میکند اما هنر هفت بعد ذهن را قوی میکند، گفت: امروزه گفتار درمانی و نوشتار درمانی به عنوان یک روش درمانی حتی مطرح است یعنی هنر و هنرمندی عامل آرامش، رشد و پیشرفت و عامل اثر گذاری و … است.
خسروی افزود: بخش زیادی از جامعه ما از کارکردهای هنر و هنرمندی غافل هستند در صورتی که ابزار هنر از بهترین ابزارهای اثرگذار است.
وی گفت: کشورهای پیشرفته دنیا مانند آمریکا هر چند که افق تاریکی دارد اما عوامل پیشرفتی در برخی فعالیتها دادند که به سبب توجه به فرهنگ نویسندگی است که به صورت جدی از سنین پایین پیگیر هستند.
وی عنوان کرد: از شاخصههای مهم توسعه، پیشرفت و قدرت کشورها و مکتب ها در نویسندگی است مثلا کتاب الغدیر ابزار قدرت یک مکتب و مذهب می شود حتی کاتبان قدیم در دربارها ابزار قدرت بود.
مسوول بسیج فرهنگیان لرستان با بیان اینکه بالاترین خدمت،خدمت فرهنگی و بالاترین خیانت، خیانت فرهنگی است، گفت: بزرگترین خدمت شما در موضوعات خاص، سبب میشود عمر شما در این کار تلف نشود.
وی گفت: در لرستان عقب ماندگیهای زیادی وجود دارد البته ظرفیتهای زیادی هم دارد این دو حلقه یک توجیح بیشتر ندارد و آن هم ضعف مدیریت است که در بخش دولتی و فردی وجود دارد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: ویراستار راننده و نویسنده مسافر است که از مبدا تا مقصد در کنار هم هستند البته امروزه فقط در بخش پایانی ویراستار دخیل است که گاها اشتباه است، در لرستان انجمن ویراستاران نداریم و این یک خلا است.
وی تصریح کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی کلی، موضوعی و سطح بندی شده، برگزاری سلسله جلسات کارگاهی آموزشی، ارائه خدمات به نویسندگان، حمایت از چاپ و نشر و آشنایی با قوانین کتاب، چاپ و نشر، استفاده از اساتید مختلف و حضور و تعامل با استانها و مرکز از جمله مسائلی است که در این کانون باید مورد توجه قرار گیرد.
خسروی با اشاره به اینکه سن بالا برود نیاز به نویسندگی بیشتر شود، بیان کرد: بزرگترین خدمتی که به نویسنده می شود نقد است و خدماتی مانند آموزش معرفی موضوع ، معرفی آثار برتر و ایجاد راهکارهای ارتباطی و شبکهای نیز میتواند در پیشرفت این اعضا موثر باشد.
وی گفت: نویسنده بیتفاوت و بیخاصیت نسبت به موضوعات جامعه نباشید، متناسب با نیاز جامعه بنویسید و بدانید به رشد نمیرسید؛ مگر اینکه اول آسیب شناسی کنید. پس ابتدا باید آسیب های نویسندگی را بشناسید و بعد به سراغ نویسندگی بروید.
انتهای پیام/