به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، حامد قادرزاده ظهر امروز در کارگروه اصلاح نظام یارانه آرد، نان و گندم استان کردستان که با حضور مشاور وزیر اقتصاد و دارایی برگزار شد، اظهار کرد: اقتصاد دارای یک حالت پویا است و مانند هر فعالیت دیگر افت و خیز خاص خود را دارد.
وی به اهمیت موضوع توجیه اقتصادی در برخی مشاغل و تولید برخی کالاهای اساسی اشاره کرد و افزود: نانوا مهمترین کالا که از اساسیترین مایحتاج مردم است را تولید میکند و قطعا سیاستگذار هم در کشور این موضوع را مورد توجه قرار داده و به همین دلیل به یکباره آزادسازی یارانه گندم را انجام نداد.
قادرزاده خاطرنشان کرد: با توجه به بلوغ اقتصاد در کشور و گذشت بیش از ۴۴ سال از انقلاب، باید این نظام یارانه اصلاح میشد که در دولت سیزدهم تحقق پیدا کرد.
وی تاکید کرد: مسئولان باید با تدبیر مناسب به اصلاح اقتصاد بپردازند و در این میان حرکت با محوریت مردم بهترین خروجی و بازخورد را برای متولیان امر خواهد داشت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه ماهیانه بیش از ۱۸ هزار تن آرد در کردستان مصرف میشود، گفت: اگر برای هر کیلو ۱۵ هزار تومان یارانه لحاظ شود ۳ هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان یارانه آردی است که سالانه از سوی دولت پرداخت میشود.
به گفته وی، بر این اساس اگر سهمیه هر نانوایی را ۸ کیسه حساب کنیم یارانه پرداختی به هر واحد ۳۳ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان است که این مبلغ توجیه اقتصادی ندارد.
قادرزاده افزود: اگر هزینه حداقل یک نفر را براساس قانون کار و بیمه لحاظ کنیم و هزینههای اجاره محل، آب و برق و استهلاک تجهیزات را محاسبه کنیم در بیشتر موارد فعالیت نانواییهای ما قابل توجیه نخواهد بود.
وی گفت: در چنین شرایطی مسیر نامناسب اقتصادی تعریف و از آن تبعیت میشود و بستر برای تخلف فراهم میشود که نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی بیفتد.
قادرزاده اذعان کرد: بر به روز کردن پوزهای در اختیار نانواییهای استان تاکید شده اما در این خصوص تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.
وی تصریح کرد: در سطح کلان برای باید براساس وضعیت فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی استانها نسخهها پیچیده شود.
معاون امور اقتصادی استاندار کردستان همچنین گفت: نان هایی که به صورت سنتی پخت و به نوعی مورد اقبال گردشگران است باید به نوعی حمایتهای یارانهای دریافت کنند.
انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۱