به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج؛ این روزها به عید غدیر، عید ولایت و امامت حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام نزدیک میشویم و بیشک والاترین و مهمترین خصیصه و مشخصه حضرت امیر به عنوان امام اول شیعیان عفو و بخشش آن حضرت بود امیر و مولایی که به قاتل خود با رافت اسلامی برخورد کرد.
اما در استان کهگیلویه و بویراحمد هم به دلیل وجود روابط طایفهای و قومی و عشیرهای گاه شاهد بروز درگیریهای منجر به قتل در این استان هستیم که همواره چنین مشکلی در کهگیلویه و بویراحمد وجود داشته است.
هر چند بنا به آمارهای اعلام شده از سوی مراجع رسمی از جمله پلیس و دستگاه قضایی و پزشکی قانونی در سالهای اخیر برخی از جرایم خشن همانند نزاعهای دسته جمعی و قتل در این استان به شدت کاهش یافته است.
استانی که روزگاری در نزاعهای دسته جمعی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده بود اکنون از این حیث در ردههای آخر قرار داشته و خوشبختانه نزاعهای دسته جمعی کاهش یافته و درگیریهای منجر به قتل بسیار کم شده است.
مهمتر از همه اینها عفو و بخششی است که موجب شده طناب دار از گردن بسیاری جوانان ناآگاه برداشته شود جوانانی که هنگام دعوا و درگیری به عواقب آن فکر نمیکردند و موجب شد تا پس از سالها تحمل زندان عاقبت حکم اعدام نیز برای آنها صادر شود.
در استان کهگیلویه و بویراحمد طی سالیان اخیر شاهد بودهایم که مسئولان دستگاه قضایی و پلیس بیش از همه به فکر اقدام خیرخواهانه جهت عفو و بخشش قاتلان بودهاند قاتلانی که ناخواسته دوست و یا حتی برادر و یا همشهری خود را به قتل رساندهاند و نادمتر از همیشه حکم اعدام بالای سر آنها به مانند کابوسی وحشتناک است.
طبق اعلام معاون دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در شوراهای حل اختلاف طی سال ۱۴۰۱ با تلاش صلح جویان و ائمه جمعه و بزرگان استان بیش از ۷ قتل به سازش انجامیده است.
حجت الاسلام ساجدی میگوید: این کارها و اقدامات انسان دوستانه با همکاری و همراهی خیرخواهانی از جمله ائمه جمعه صورت گرفته اما در سوی دیگر یک نگرانی بزرگ در استان وجود دارد که به مطالبههای سنگین در حین بخشش از خانواده قاتل میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه این هفت پرونده در شهرستانهای بهمئی، باشت و گچساران و دهدشت بوده است میگوید: ۴ قتل در یک نزاع دسته جمعی در بهمئی بود که دادستان این شهرستان با استفاده از ظرفیتهای مثل روحانیت و صلح یاران موفق شد رضایتها را جلب کند.
حجت الاسلام ساجدی در بخش دیگری از اظهارات خود به یک موضوع اشاره میکند که جای تأمل داشته و میبایست رسانهها و ریش سفیدان و معتمدین نسبت به آن حساس باشند و برای رفع این مشکل چاره جویی کنند.
معاون دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در همین خصوص میگوید: سازش قتل در شهرستان بویراحمد مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد بسیار کمتر از سایر نقاط استان بوده است.
به گزارش فارس؛ از یاسوج به عنوان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد و پیشانی استان یاد میشوند که میبایست علمدار کارهای فرهنگی در سطح استان باشد اما در این یک مورد بسیار مهم نسبت به سایر نقاط استان عقبتر است و میطلبد کار فرهنگی بیشتری در مرکز استان به نسبت سایر نقاط کهکیلویه و بویراحمد صورت گیرد.
معاون دادگستری کهگیلویه و بویراحمد این را هم میگوید که ۲۸ قاتل در استان وجود دارد که حکم قصاص آنها صادر شده و از ما تقاضای پیگیری و عفو دارند و امیدواریم که با بزرگمنشی ریش سفیدان طناب دار از گردن این ۲۸ نفر برداشته شود.
پایان پیام/