به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، نگارهی غدیر کاری از هنرمندان خوزستانی با حضور جمعی از فعالان فرهنگی در موسسه فرهنگی هنری آب و آینه رونمایی شد. نقاش این اثر حجت الاسلام آرش نیک نژاد ابداع کننده سبک تداعی و خطاط آن رضا زدوار است.
نیک نژاد در حاشیه آیین رونمایی از این اثر گفت: تلفیق گرایشهای هنری ایرانی اسلامی نظیر ادبیات، نگارگری، رویکرد بازگشت به سنتها و ضدیت با مدرنیته، توجه و تأکید بر فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی و برانگیختن احساسات نوستالژیک بیننده، استفاده از کاشی کاری، خشت و کاهگل به منظور سوق دادن ذهنیت بیننده و مخاطب به اصول سنتی تمدن ساز، به چالش کشیدن مدرنیته و باز توضیح و تعریف این نکته که هنر شرق هنری کم نظیر است و تلاش برای انتقال مفاهیم فاخر از ویژگیهای این اثر هنری است.
وی ادامه داد: امروزه سوغات معماری، فرهنگ و هنر غربی، از بین بردن هویت، سنت و اصالت ما شده است و زندگی مدرن زمینههای دلزدگی، یکنواختی و تحریکات عصبی و استرس های روانی و اضطراب های روحی را فراهم کرده است که این موارد منجر به مشوش شدن ذهن شده است و در این برهه انسان نیاز جدی به رهایی از محدودیتهای موجود زندگی مدرن در عرصه صنعت و تکنولوژی و سبک زندگی را دارد.
آرش نیک نژاد تصریح کرد: از این رو خلق آثار هنری به این شیوه که مخاطب را به گذشته نه چندان دور متصل میکند تا حسی نوستالژیک توأم با انتقال مفاهیمی فاخر در او ایجاد شود به طرز شگفت آوری با هویت و زندگی ایرانی اسلامی ما تناسب دارد و منطبق و سازگار با نگرش و روح و روان ماست.
وی ادامه داد: چنین آثار هنری یاد آورد واژههایی آشنا اما دور و غبارگرفته است و از سویی دیگر انس و الفتی با عرفان شرقی اسلامی دارد و به تعبیری، سرنوشت انسان را پیش روی او می نهد. انسانی که از خاک بر آمده و بر خاک خواهد شد.
نیک نژاد اظهار کرد: نگارهی غدیر نیز در قالب تناسبات و ترکیبات دلپذیر، از زیباییهای بینظیری برخوردار است که همهمههای زندگی صنعتی را در دل خویش فرو میبرد چرا که مادهای خاص با بافتی آشنا و ظرافت های شاعرانه و استعاری است. در این نگاره غیر از تکنیک کار که متفاوت است، به لحاظ مفهوم سعی شده که نگاهی دیگر به غدیر داشته باشد.
خالق این اثر هنری گفت: در این نگاره، واقعهی غدیر از بُعد الهی و عرشی آن نشان داده شده است وملائک در دو کتیبه جدا کار شده که این امر نشانگر حریم و مقام ولایت است. در عین حال نوع ترکیب بندی این تابلو با کارهای قبل بسیار متفاوت است و از طرح های اسلیمی به صورت کتیبه ای در این اثر بهره برده شده است.
حجت الاسلام میراحمدرضا حاجتی استاد حوزه و دانشگاه در این آیین با بیان روایاتی بر اهمیت تولید محتوای فاخر و کنشگری هنرمندان در راستای اهداف انقلاب تاکید کرد و تابلوی غدیر را یک اثر فاخر که مصداق جهاد تبیین است برشمرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، در عین حال عبدالله شهاوند معاون استاندار خوزستان نیز در این مراسم با اشاره به ویژگیهای فاخر این اثر هنری از فعالیت های فرهنگی موسسه آب و آینه در سطح ملی تقدیر کرد.
روز عید غدیر خم مهمترین روز و عید بزرگ شیعیان جهان و روز ولایت حضرت امیرالمومنین علی (ع) بر مردم است از این رو بزرگداشت غدیر به منزله بزرگداشت توحید و ارج نهادن به رسالت انبیا از آدم تا خاتم علیهم السلام و اقامه حق و معرفی دین خالص و نشانه عزت خواهی مسلمانان است.
پایان پیام/