به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، در مرکز شهر اهواز و وسط خیابان طالقانی نصب یک تلویزیون شخصی و تبلیغات خاص آن نگاه هر رهگذری را به خود جلب میکند آیا همه مغازه داران این راسته بازار می توانند یک تلویزیون شهری و شخصی نصب کنند و هر تبلیغ و پیامی بخواهند در آن به نمایش بگذارند؟
یکی از کاسبان خیابان طالقانی اهواز از یک سال گذشته بدون اخذ مجوز از شهرداری و دیگر دستگاههای مسئول بهصورت شخصی اقدام به نصب تلویزیون شهری بر بالای درب مغازه خود کرده است.
اگر چه مالک این تلویزیون بارها اخطار از سوی شهرداری منطقه یک و سازمان زیباسازی دریافت کرده است؛ اما بدون توجه به این تذکر و اخطارها همچنان از تبلیغات این تلویزیون بهرهبرداری میکند و ظاهرا خیالش راحت است که با وی برخورد نخواهد شد!
چه فرقی دارد تلویزیون تبلیغاتی متعلق به کیست؟
خبرنگار فارس برای بررسی بیشتر ماجرا به صاحب این مغازه تماس گرفت اما وی وقتی متوجه شد تماسگیرنده خبرنگار است ضمن اینکه منکر فامیلی خود شد در پاسخ گفت: تلویزیون متعلق به بنده است یا خیر، چه فرقی دارد؟ شما اشتباه گرفتید و سپس بدون خداحافظی مکالمه را قطع کرد.
سازمان زیباسازی اطلاعات جامع از تابلوهای تبلیغاتی ندارد
حسین کارشناس امور شهری دراینرابطه در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: هزینه تلویزیونهای شهری بسیار بالا است به همین دلیل در برخوردها و تذکرها باید احتیاط کرد تا آسیبی به تلویزیون وارد نشود، از طرفی هیچ قانونی اجازه بهرهبرداری شخصی از تلویزیونهای شهری را نمیدهد.
وی سازمان زیباسازی را مسئول اجرا و تحقق این امر دانست و افزود: این مجموعه اطلاعات جامع و کاملی از تمامی تابلوها و فضاهای تبلیغاتی در شهر ندارد.
این کارشناس بیان کرد: وقتی فردی بدون مجوز اقدام به بهرهبرداری از تلویزیون و تابلوهای شهری میکند قطعاً بدون نظارت دستگاههای مسئول نیز محتوای تبلیغاتی خود را درج خواهد کرد.
ما بازوی اجرایی نداریم
سجاد حیدری رئیس سازمان زیباسازی اهواز دراینرابطه در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، اظهار کرد: قانوناً در سطح شهر مغازهداران، کسبه و کلیه افراد را برای نصب تابلو تبلیغاتی ملزم کرده است که باید مجوز دریافت کنند، بعضی از اصناف بدون مجوز شهرداری اقدام به نصب این تابلوها میکنند که تخلف است.
وی با اشاره به نصب غیرقانونی تلویزیون شهری توسط یکی از کسبه خیابان طالقانی اهواز، افزود: این فرد برای دریافت مجوز به سازمان زیباسازی مراجعه کرد که در پاسخ به وی گفتیم: نمیتوانیم چنین مجوزی را صادر کنیم که بعد متوجه شدیم بدون مجوز اقدام به این کارکرده است.
رئیس سازمان زیباسازی اهواز با بیان اینکه به این کاسب نامه دادیم که باید تلویزیون شهری خود را جمعآوری کند، گفت: سازمان زیباسازی، سازمانی با تعداد نفرات کم است بازوی اجرایی مانند اجراییات شهرداری که باید تخلفات شهری برخورد کند نداریم و این امکان فقط در اختیار شهرداریهای مناطق است.
حیدری بیان کرد: فرد متخلف اگر به تذکر سازمان زیباسازی توجه نکند در مرحله بعد با شهرداری منطقه مکاتبه میکنیم که با این تخلف برخورد کند.
وی با تأکید بر اینکه تخلفات مربوط بر نصب تابلو و تلویزیونهای شهری در خیابان طالقانی تنها مربوط به یک شخص نیست، عنوان کرد: چند قدم جلوتر از تلویزیون شهری که این فرد نصبکرده فرد دیگری نیز تابلوی غیرمجاز نصبکرده است که با وجود تذکر و برخورد شهرداری تابلو را جمعآوری نکرده است.
حیدری با بیان اینکه در سطح شهر وسیعی مانند اهواز و وجود کاسبهای فراوان از این تخلفات زیاد به چشم میخورد، گفت: برای برخورد با این تخلفات پروسه اداری گذرانده شده است و بعد از اخطار از سوی ما و شهرداری منطقه، در مرحله بعد با این قضیه قانونی برخورد خواهیم کردیم.
وی افزود: مجوز بیلبوردهای شهری را طی مزایدهای شهرداری مجوز آنها را صادر میکند؛ اما مجوز محتوای این تابلوها را سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس، در دنیا نصب تلویزیونهای شهری بامحتوا و ابعاد مختلف با مجوز و طبق قوانین شهرداریها انجام میشود، بررسی اجمالی قانون ساماندهی تبلیغات شهری نشان میدهد که صرفاً فقط مؤسسات، شرکتها و کانونهای تبلیغاتی میتوانند اقدام به دریافت مجوز نصب و بهرهبرداری از تلویزیون شهری را بهمنظور تبلیغات عمومی کنند.
پایان پیام/