خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ علیرضا موسوی، دیار آب انبارها، قطب کشاورزی و دامداری، بهشت منجمان ایران و جهان، کویرهای بیمنتها و هزاران مزیت و توانمندی دیگر از قابلیتهای سرایان این شهرستان خراسان جنوبی بهحساب میآید.
برای این که بیشتر از نیازها، مطالبهها، داشتهها و پیگیریهای آنچه خواسته مردم این دیار از خطه خراسان جنوبی بدانیم با سید یاسر رضوی حیدری، فرماندار شهرستان سرایان به گفتوگو نشستم که ماحاصل آن در زیر میآید.
راه، بهداشت و دانشکده کشاورزان ۳ اولویت اساسی سرایان
فارس: آقای فرماندار لطفا سه اولویت اساسی شهرستان را بیان کنید و بفرمایید چه برنامههایی در راستای تحقق آن دارید؟
رضوی حیدری: توسعه و بهسازی راهها، ارتقای سطح خدمات بهداشت و درمان و فعال شدن دانشکده کشاورزی، از اولویتهای اجتنابناپذیر شهرستان سرایان است.
رفع مشکل راههای شهرستان که از وضعیت بسیار نامطلوبی برخوردار است جزو اولویتهای اول سال گذشته در سرایان بود که با حمایت نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، مدیران کل راهداری و راهوشهرسازی و بسیج سازندگی اتفاقات خوبی در این سال برای شهرستان رقم خورد و در حال حاضر هم ۹۰ میلیارد تومان اعتبار قرارداد منعقد شده در حوزه راههای سرایان در حال اجرا است.
مسائل زیر بنایی در شهرستان و حتی در برخی موارد در استان دچار ضعف است و در کنار سایر پروژههای عمرانی که به دلیل محدودیتهای مالی باید براساس اولویتها پیگیری شود، ارتقای خدمات بهداشت و درمانی شهرستان و توسعه بیمارستان سرایان بهعنوان یک اولویت بسیار مهم مردم شهرستان مطرح است که از ابتدای دولت مورد تاکید و مطالبه قرار گرفت.
اگر چه در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ مجوز کمیسیون ماده ۲۳ استانی بیمارستان سرایان دریافت شد اما گرههایی در مسیر وجود داشت که اجازه نمیداد تا با سرعت مورد انتظار ما و مردم کار پیش برود. اما با پیگیریهای زیاد اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است که امیدواریم هرچه زودتر عملیات اجرایی آن آغاز شود.
واگذاری زمین به ۵۷۲ متقاضی در سرایان
فارس: با توجه به افزایش هزینه های مسکن، وضعیت شهرستان را در حوزه مسکن ملی تشریح و بفرمایید سهم شهرستان از نهضت ملی چقدر بوده و چند درصد محقق شده است؟
رضوی حیدری: از ابتدای اجرایی شدن طرح ملی جهش تولید مسکن در این شهرستان ۲ هزار و ۵۱۵ متقاضی ثبت نام کردند که از این تعداد ۸۲۴ نفر تأیید نهایی شدهاند و تاکنون به ۵۷۲ متقاضی زمین واگذار شده است.
هدف اجرای طرح ملی جهش مسکن، خانه دار شدن مردم و کاهش تورم در بازار مسکن بود که در این طرح علاوه بر نقاط روستایی در سه نقطه شهری، شهرستان در حال اجراست و در شهرهای سرایان و سه قلعه به ترتیب ۵۳۵ و ۳۸ زمین به متقاضیان واگذار شد.
در شهر آیسک نیز پس از بررسی، مذاکره و پیگیریهای متعدد مشکل تامین زمین حل شد و به زودی شاهد اولین مرحله واگذاری زمین به متقاضیان در شهر آیسک خواهیم بود.
تامین مسکن یکی از مهمترین رویکردهای دولت سیزدهم است و از آغاز طرح سه محدوده ۱۵, ۲۵ و ۵۰ هکتاری در شهر سرایان به محدوده شهر الحاق شده است که امیدواریم با تلاش و هم افزایی دستگاههای مرتبط بتوانیم بخش قابل توجهی از نیازمندیها در این شهرستان را پاسخ دهیم.
در محدوده ۱۵ هکتاری قسمتی از عملیات آماده سازی انجام شده است و عملیات شبکه آب و گاز در داخل سایت اجرا شده و حدود ۸۰ واحد در حال ساخت است.
کم آبی به شدت در سرایان جدی است
فارس: درمورد استقرار صنعت مادر و یا صنایع بزرگ در شهرستان چه برنامههایی دارید و آیا تحولی در حوزه معادن بنتونیت و صنایع مرتبط با آن در برنامه ریزی های آینده در دست اقدام دارید؟
رضوی حیدری: اقتصاد شهرستان بر پایه کشاورزی و دامداری است بیش از ۹۰ درصد مردم از این حوزه ارتزاق میکنند در حالی که به سبب خشکسالیهای مستمر و کم آبی به شدت دچار آسیب شدهاند.
کم آبی به شدت در شهرستان جدی است و نمی توانیم به همان سبک قدیم به توسعه کشاورزی بپردازیم به همین واسطه اصلاح الگوی کشت و افزایش بهرهوری آب در حال اجرا است اما این اقدامات کافی نیست و باید برای توسعه صنعتی و ایجاد مشاغل جایگزین در شهرستان گام های جدی برداشته شود.
فعال شدن صنایع تعطیل مانند کارخانه شیر و کارخانه کیک یکی از ابعادی است که در دستور کار قرار دارد اما در کنار آن استفاده از ظرفیتهای شهرستان و ترغیب سرمایه گذاران به فعالیت در شهرستان بعد دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
تکمیل زنجیره تولید محصولات کشاورزی و دامداری
تکمیل حلقههای زنجیره تولید محصولات کشاورزی و دامداری از اولویتهای شهرستان است و یکی از مهم ترین مشکلات نبود کشتارگاه مناسب و صنایع بسته بندی است که سبب شده دامداران و عشایر نسبت به فروش دامها با قیمتهای کم و بلند مدت اقدام کنند.
در راستای توسعه صنایع تلاش شده تا حداکثر تسهیل گری با کاهش دیوان سالاری اداری صورت گیرد که در همین راستا مجموعه های متعددی در حوزه بنتونیت وفراوری آن، گردشگری و مونتاژ ماشین های راه سازی در شهرستان حمایت شدند.
تکمیل پروژه ۱۶ ساله آمفی تئاتر سرایان
فارس: یکی از خواسته های جوانان در حوزه فرهنگ و هنر تکمیل پروژه ۱۶ ساله سالن آمفی تئاتر است بفرمایید انتظار جوانان چه زمانی در این زمینه به پایان میرسد؟
رضوی حیدری: پروژه آمفی تئاتر از پروژههای مغفول مانده این منطقه بود با استقرار دولت سیزدهم و تغییر رویکردی که در توجه به پروژههای اولویت دار شهرستانها و مناطق محروم صورت گرفت این پروژه هم مانند چندین پروژه دیگر در کمیته برنامه ریزی شهرستان مورد توجه قرار گرفت و مبلغ حدود یک و نیم میلیارد تومان از محل منابع شهرستان به آن اختصاص یافت.
اما با توجه به کافی نبودن این مبلغ، با عنایت استاندار و پیگیریهای نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی تکمیل این سالن در فهرست پروژه های سفر دوم ریاست جمهوری قرار گرفته است که امیدوارم سال آینده به بهره برداری کامل برسد.
در همین راستا پروژه های متعددی در شهرستان مانند سالن ورزشی بانوان آیسک که وضعیت مشابهی داشت با پیگیری های مجدانه به بهره برداری رسید.
نبود برخی شعب بانک ها در سرایان
فارس: در زمینه استقرار ادارات و تکمیل چارت اداری برخی از ادارات چه پیگیری های تاکنون انجام شده است و چند درصد ادارات با ظرفیت خالی نیروی انسانی مدیریت شده و پیامدهای آن در روند فعالیت های اداری چیست؟
حیدری رضوی: یکی از مهم ترین مشکلات که به صورت روزانه با آن مواجه هستند نبود شعبه برخی بانک ها در شهرستان است و با توجه به اینکه پرداخت تسهیلات تکلیفی در این بانک ها انجام می شود و یا مانند بانک دی خانواده معزز شهدا با بانک دی ارتباط دارند از موارد اولویت داری است که باید سریع تر رفع شود.
برای این مسئله هم نیاز به مشارکت مردم شهرستان به خصوص صاحبان حرف و کارآفرینان است تا حساب های خود را به بانک های شهرستان منتقل کنند تا ایجاد و حفظ شعب بانک های جدید تسهیل شود.
یکی از اولویت های مردم در خصوص تکمیل ساختار اداری شهرستان ایجاد بخش مرکزی است که به دلیل نداشتن شاخص جمعیت محقق نشده است اما با توجه به این مطالبه مردمی، موضوع با استاندار مطرح و با نظر مساعد وی، دو طرح توجیهی در شهرستان تدوین و ارسال شده که در حال طی کردن مراحل اداری است.
پیگیری های متعدد در خصوص ایجاد شعبه مستقل تامین اجتماعی در شهرستان نیز ادامه دارد.
پایان پیام/۶۹۰۷۵/ب