مناطق گرمسیری کرمانشاه از این نوع پشه باید بیشتر بترسند - افق اقتصادی

مناطق گرمسیری کرمانشاه از این نوع پشه باید بیشتر بترسند - افق اقتصادی
دوشنبه, ۲ مهر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-09-23
کد خبر: 28450 |
تاریخ انتشار : ۱۲ تیر ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۶ |
337 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی در سطح شهرستان‌های گرمسیری بیماری سالک است که از طریق گزش یک نوع پشه خاکی «فلبوتوموس» با انسان منتقل می‌شود.

مناطق گرمسیری کرمانشاه از این نوع پشه باید بیشتر بترسند

حسین بیگلری، دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار کرد: یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی در سطح خاورمیانه، کشور ایران، استان‌ها و شهرستان‌های گرمسیری بیماری سالک است.

وی ادامه داد: این بیماری جزء بیماری‌های منتقله بین انسان و حیوان است و از طریق گزش یک نوع پشه خاکی «فلبوتوموس» با انسان منتقل می‌شود و سبب ایجاد زخم‌هایی بسیار بد برروی صورت، دست و پاها می‌شود و با توجه به اسم این بیماری ممکن است یک دوره نزدیک به یک‌سال را طی کند.

دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به دو نوع بیماری سالک؛ نوع سالک روستایی نوع سالک شهری اشاره کرد و افزود: فصل فعالیت پشه خاکی عامل انتقال بیماری سالک در تابستان است و دوره نهفتگی طولانی حدود سه تا چهارماهه دارد، بنابراین برای این بیماری باید در طول فصل تابستان اطلاع‌رسانی شود.

وی کانون مخزن بیماری در سالک روستایی(سالک مرطوب) را جوندگان عنوان کرد و گفت: پشه از طریق گزش زخم سالک که روی بدن یک انسان است خونخواری می‌کند و به یک جونده معمولا موش‌های صحرایی انتقال و به نوعی سبب تکثیر بیماری و انتقال آن به دیگر افراد می‌شود.

بیگلری با بیان اینکه کانون بیماری ساک شهری(سالک خشک) سگ های بلاصاحب است، گفت:  باید چه در مناطق شهری و چه روستای کانون بیماری را از بین ببرند؛ چرا که در بیماری سالک آنچه مهم است مسئله پیشگیری است.

وی خاطرنشان کرد: اگر احیانا کسی مبتلا شد و زخم‌های دارای ترشح داشت، حتما زخم‌ها را با گاز استریل بپوشاند تا مورد گزش دوباره پشه قرار نگیرد و به فرد دیگری منتقل نشود.

بیگلری وجود زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی، فاضلاب‌های جاری و مرطوب و هرگونه اقدام در راستای به هم ریختن اکوسیستم و محیط زیست را خطر برای فعال شدن پشه مولد بیماری سالک دانست و گفت: این پشه از اوایل غروب تا اوایل صبح اقدام به گزش افراد می‌کند؛ لذا برای استراحت در محیط باز به خصوص در مناطق گرمسیری استان(قصرشیرین، گیلانغرب و سرپل‌ذهاب) از پشه بند با سوراخ های ریز آغشته با حشره‌‌کش استفاده شود. 

وی چگونگی تشخیص بیماری را از طریق نمونه‌برداری از محل زخم توسط پزشک و آزمایشات مربوطه عنوان کرد و افزود: راه پیشگیری از این بیماری بسیار مهم است و افراد نباید در معرض گزش این نوع پشه قرار گیرند.

پایان پیام/پ


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید