حسین بیگلری، دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه با تبریک پیشاپیش عید قربان با تأکید بر رعایت نکات بهداشتی برای حفظ سلامت افراد در روز عید سعید قربان و پیشگیری از خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو، اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی خونریزیدهنده خطرناک و بسیار جدی است که قابلیت انتشار مرگ و میر دارد و بر اثر گزش کنه و تماس با دام آلوده به انسان منتقل میشود.
وی تب، سردرد، کوفتگی بدن و استخوان درد را از جمله علائم این بیماری دانست و ادامه داد: در مرحله بعد به دلیل پایین آمدن پلاکتها خون، فرد دچار خونریزی میشود که بار ویروسی در این مرحله بالا است و قابلیت انتقال انسان به انسان وجود دارد.
دبیر کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه فصل فعالیت بیماری تب کریمه کنگو با توجه به عامل انتقال آن (کنه)، تابستان عنوان کرد و افزود: هرگونه تماس انسان با دام باید با احتیاط و استفاده از وسایل حفاظت فردی و شخصی باشد. به خصوص به کودکان، نوجوانان و جوانان باید آموزش دهیم که اگر فردی میخواهد تماس با دام داشته باشد باید از دستکش، عینک، چکمه، گان و پیشبند استفاده و از له کردن کنه بر روی بدن دام اکیدا خودداری کند.
وی یادآو شد: گوشت قربانی مورد نظر یا از کشتارگاههای مورد تأیید سازمان دامپزشکی مجهز به مرحله پیشسرد و یا از مراکز مشخص شده با نظارت دامپزشکی تهیه شود تا از تب کریمه کنگو جلوگیری شود.
بیگلری در خصوص مصرف گوشت قربانی نیز، گفت: برخی از باورها این است که بلافاصله گوشت تازه را مصرف کنند، اما مهمترین نکته در مصرف گوشت قربانی این است که گوشت مصرفی خود را به مدت حداقل ۲۴ ساعت در مای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود تا طی فرایند به اسم جمود نعش یا فرایند گلوکولیز در اثر رسوب خون و فرآوردهها در داخل گوشت اسید لاکتیک تولید و تمامی ویروسها و میکروبهای احتمال موجود در آن از بین رود.
پایان پیام/پ