خبرگزاری فارس – کرمان؛ زهرا بمی: غدیر، یکی از بزرگترین اعیاد شیعیان است که از هفتهها قبل برای بزرگداشت آن تدارک دیده میشود و هر محله، شهر و منطقه برای خودش مراسم خاصی دارد.
شهر آذینبندی میشود و کوچهها و محلهها جشن و سرور برپا میکنند.روستاهایی هم هستند که از زمانهای گذشته طبق رسم و رسوماتی که داشتند، مناسبت غدیر را بزرگ برگزار میکنند و مراسمهای خاصی دارند.
«بیرقگردانی» سنتی دیرینه در داوران
روستای داوران در ضلع شرقی شهرستان رفسنجان واقع شده و یکی از مناطقیست که سنت ماندگاری برای غدیر در دل خود جای داده و اهالی آن برای غدیر مراسم «بیرقگردانی» برگزار میکنند.
این مراسم با حضور سادات، روحانیت و مردم روستای داوران چهار هفته منتهی به عید سعید غدیر جمعهها انجام میشود و دو عدد پرچم که یکی از آنها مربوط به ایوان طلای نجف اشرف و یکی از آنها پرچم گنبد مطهر امام حسین(ع) است و هرکدام جداگانه به همراه قرآن کریم در سینی قرار گرفته به درب خانهها رفته و مردم نیز از این حرکت استقبال میکنند.
هدف از برگزاری این مراسم متبرک شدن منازل با پرچم ایوان طلای مولا علی(ع) و آماده شدن مردم برای مراسم بزرگ عید غدیر در این روستاست.
در حاشیه مراسم بیرقگردانی مدح امیرالمومنین(ع) و همچنین دعای نزول بارش باران و دفع بلا قرائت میشود.
آیین «بیرقگردانی» با حضور جوانان و نوجوانان پررنگتر از گذشته
رضا باقری دهیار روستای داوران در خصوص این آیین در گفتوگو با خبرنگار فارس در رفسنجان اظهار کرد: آیین بیرقگردانی از سنتهای دیرینهای است که دهها سال از پیشنیان بر جای مانده است.
وی بیان داشت: بیرقگردانی با حمل پرچم گنبد مطهر امام علی(ع) و امام حسین(ع) درب منازل انجام و مردم نذورات خود را بهصورت نقدی یا غیرنقدی تحویل میدهند که صرف جشن غدیر و اطعام در این روز بزرگ میشود.
از برگزاری جشنواره غدیر تا توزیع کمکهای مومنانه
دهیار داوران از برگزاری جشن بزرگ عید غدیر در این روستا خبر داد و گفت: امسال بهمناسبت عید غدیر روزهای پنجشنبه و جمعه مجاور جاده بینراهی امام رضا(ع)، جشنواره غدیر خم برگزار میشود که جشنواره عسل، جشنواره میوه و…در قالب آن دیده شده و ۱۱۰ غرفه برپاست که شامل محصولات بومیمحلی و تولیدات مددجویان بهزیستی است.
وی همچنین از برگزاری مراسم بیرقگردانی در زمان خشکسالی و حوادث سخن بهمیان آورد و تصریح کرد: این مراسم طی این سالها پررنگتر شده و جوانان و نوجوانان استقبال خیلی خوبی از آن دارند و نسل به نسل در حال گسترش است.
باقری خاطرنشان کرد: بهمناسبت این ایام خیران روستا، کمکهای مومنانه را تهیه و بین نیازمندان توزیع میکنند.
به گزارش فارس، در جایجای شهر رفسنجان مراسمهای مختلفی برای عید غدیر تدارک دیده شده و امسال این جشنها باشکوهتر از سالهای قبل برگزار میشود و قرار است موکبها و هیئتهای مذهبی شهرستان نیز مهمانی غدیر را در بلوار امام علی(ع) برگزار کنند.
پایان پیام/۸۰۰۱۶/ب