خبرگزاری فارس – کرمان؛ مهسا حقانیت: شامگاه امروز ۱۴ تیرماه ۱۴۰۱ جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان در یکی از سالنهای تالار فرهنگ و هنر شهر کرمان به خط پایان رسید.
جشنواره شعر مقاومت را در کرمان پایدار میکنیم
سعید شعربافتبریزی شهردار کرمان در سخنانی به زبان عربی به مهمانان عربی جشنواره خیرمقدم میگوید و سپس توضیحاتی درباره سابقه مقاومت در کرمان از ۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح تا دوران کنونی و مقاومت سردار سلیمانی میدهد.
شهردار کرمان میگوید: بنای ما این است، هنر زیبای شعر در خدمت مفهوم عمیق مقاومت قرار گیرد، زیرا شاید هیچ چیز به اندازه شعر توانایی نداشته باشد این مفهوم مهم و چندبعدی را برای ما تشریح کند.
شعربافتبریزی با اشاره به اینکه شخصیت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به غیر از زبان شعر و هنر قابل شناختن نیست، ابراز امیدواری میکند، جشنواره جهانی شعر مقاومت به مردمیکردن و اجتماعیکردن مفهوم مقاومت کمک کند.
وی ادامه میدهد: تلاش میکنیم در سالهای آینده جشنواره جهانی شعر مقاومت را در کرمان پایدار کنیم، زیرا کرمان پایتخت مقاومت جهان اسلام شناخته میشود و این جشنواره باید فارغ از افراد و الگوهای شخصی ادامه پیدا کند و به یکی از جشنوارههای شناخته شده ایران بدل شود.
شهردار کرمان شعرخوانی هم میکند و در پایان سخنانش میگوید: بسیاری از موضوعات را در مکتب شعرا یاد گرفتیم.
کرمان جای مناسبی برای بررسی آثار مقاومت است
سپس عبدالجبار کاکایی یکی از داوران جشنواره جهانی شعر مقاومت نیز در سخنانی میگوید: کرمان با توجه به تاریخ باشکوهی که دارد جای مناسبی برای بررسی آثار مقاومت است.
کاکایی قطعهای به زبان محاوره درباره جنگ هشت ساله ایران و عراق را خوانش میکند.
مهدی نجاح از شاعران برجسته عراق و از داوران بخش شعر عربی جشنواره نیز شعرخوانی میکند و حیدریآلکثیر نیز ترجمه این شعر درباره کربلا و آقا امام حسین (ع) را برای ما میخواند.
محمدمهدی احمدی از شاعران افغانستان نیز با لهجه زیبای خود به زبان فارسی شعرخوانی میکند و
غلامرضا کافی از دیگر شاعران ایرانیست که در آیین اختتامیه جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان شعرش برای افغانستان را خوانش میکند.
گروه همآوایی بینالمللی پیامبر اعظم(ص) هم یک اثر چهارزبانه را با زبانهای فارسی، عربی، ترکی و انگلیسی اجرا میکنند.
شاعران از کلیشه بیزارند
اما یوسفعلی میرشکاک از اساتید شعر کشور با کلاه و گیوه لُری به روی صحنه میآید، او از کرمان به عنوان سرزمینی یاد میکند که حاج قاسم سلیمانی را در دامان خود پرورش داد و میگوید: حاج قاسم، یگانه پهلوانیست که همه ما زیر سایه او با اهریمن میجنگیم.
وی بیان میکند: جماعتی که شاعرند از کلیشه بیزارند، مگر آنهایی که نان کلیشه را میخورند.
وقتی استاد شاعر منقلب شد
میرشکاک همچنین خاطره خود از زیارت مزار حاج قاسم را تعریف میکند: در آن شلوغی گلزار شهدای کرمان یکی از دخترهای روستایی آمده بود و دستمال برادر بیمارش را به پایه عکس حاج قاسم بسته بود و من منقلب شدم. میدانم خیلیها در همین جمع این چیزها را خرافه میدانند، اما ما به خدا قائلیم و نمیدانم چرا تقرب به غرب پیدا کردهایم و چرا هویت شرقی و دینی من باید تحتتاثیر غرب چیز دیگری شود.
وی میگوید: ایمانی که قاسم را قاسم کرد و قاسمهای دیگر را به دنیا میآورد، این ایمان به شهید، مهمترین ارمغان من بوده است و انشاءالله همیشه همینطور باشد.
حسن بعیتی یکی از امیرالشعرای عرب از سوریه هم در آیین اختتامیه جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان شعرخوانی میکند و پس از او نیزسهیلا بیابانی بانوی شاعر ایرانی و حسین عباسی از شاعران عرب به خوانش شعرهایشان میپردازند.
شرکت ۶۰۱ شاعر در جشنواره شعر مقاومت کرمان
مجتبی احمدی دبیر کرمانی جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان هم در سخنانی میگوید: این جشنواره از سوم خرداد سال گذشته با انتشار فراخوان در سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی آغاز شد.
بیش از ۲ هزار اثر از ۶۰۱ شاعر به دبیرخانه جشنواره رسید و بعد از کدگذاری و غربالگری اولیه ۱۴۷ شاعر آثارشان به مرحله پایانی راه یافت و در نهایت ۲۰ شاعر به مرحله پایانی رسیدند.
محمدکاظم کاظمی، محمدباقر جابر از لبنان و مرتضی حیدریآلکثیر هم در آیین پایانی جشنواره شعر جهانی مقاومت کرمان شعرخوانی میکنند.
صدایم بزنید کوه …
همچنین کتاب «صدایم بزنید کوه» گزیده شعرهای فارسی جشنواره جهانی شهر مقاومت کرمان با حضور سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهوری و سایر مدیران در این آیین رونمایی شد.
به گزارش فارس، نرگس میرفیضی از قم، محمد خادم از اصفهان، میلاد تیرگردون، مسعود محمدی، عماد الکثیری و محمود باویبحری از اهواز، محمدباقر جابر از لبنان، علی نجمعبدالله از عراق و حسین عباسی از اهواز، پریناز سعیدی از زنجان، فاطمه موسوی از خرمآباد، طیبه نیکو از شیراز، محمدمهدی احمدی از افغانستان، خدابخش صفادل از نیشابور، رضا خورشیدیفرد از قم، عبدالرضا حسینی از عنبرآباد، احسان کاوه از تهران، غلامرضا کافی از شهربابک و سهیلا بیابانی از رشت به عنوان افراد شایسته تقدیر و برگزیدگان جشنواره جهانی شعر مقاومت کرمان معرفی شدند.
پایان پیام/۸۰۰۱۹/ب