به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، با شروع فصل تابستان و تعطیلی مدارس و دانشگاهها، به صورت طبیعی تعداد افرادی که به ورزش روی میآورند، افزایش مییابد؛ در این شرایط توجه به نکات آموزشی در خصوص ورزش در گرمترین فصل سال اهمیت فراوانی دارد.
دمای طبیعی بدن حدود ۳۷ درجه سانتیگراد میباشد که تحت تاثیر تغییرات دمای محیط و فعالیت بدنی قرار میگیرد؛ هنگام ورزش کردن از عضلهها گرما تولید و آزاد میشود که بالا رفتن دمای بدن را به دنبال دارد.
برای مدیریت افزایش دمای بدن، ضربان قلب بالا میرود، خونرسانی به ارگانهای داخلی بدن کاهش و خونرسانی به سطح پوست افزایش مییابد در نتیجه گرما از طریق پوست آزاد میشود؛ همچنین عرق کردن هم برای کمک به پایین آوردن دمای بدن آغاز میشود.
بهترین ساعات برای ورزش کدامند؟
مهدی محمدی دبیر هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان در خصوص فعالیتهای ورزشی در فصل تابستان اظهار داشت: با شروع فصل گرما و تعطیلات مدارس و دانشگاهها، تعداد علاقهمندان به ورزش افزایش مییابد از این رو رعایت نکات مربوط به بهداشت ورزشی اهمیت بیشتری دارد.
وی افزود: هر گونه فعالیت در گرمای بیش از حد میتواند موجب بروز اختلالاتی در بدن فرد شود. مهمترین نکته به زمان ورزش ارتباط دارد، همیشه متخصصان توصیه میکنند زمان ورزش را به سمت ساعاتی که دمای هوا مناسب است سوق دهیم، در عصر این زمان میتواند از ساعت۱۹ به بعد و در صبح قبل از طلوع آفتاب باشد.
محمدی تصریح کرد: اگر ورزشکاران را به دو دسته حرفهای و آماتور تقسیمبندی کنیم، ورزشکاران حرفهای طبق برنامه دریافتی از تیمهای خود ورزش میکنند ممکن است ساعات تمرین به دلخواه ورزشکار نباشد؛ برای این دسته از ورزشکاران مهم است که زیر نور مستقیم خورشید فعالیت ورزشی نداشته باشند زیرا در صورت عدم رعایت میتواند منجر به گرمازدگی شود.
کمآبی بدن و خطر بیماریهای قلبی-عروقی
دبیر هیات پزشکی ورزشی اصفهان ادامه داد: مورد مهم دیگر این است که در حین ورزش از نوشیدنیها خصوصا آب استفاده کنند تا بدن دچار کمآبی نشود، چون کمآبی بدن را دچار اختلال هیپوترمی میکند و موجب میشود تا ورزشکار آب بیشتری مصرف کند از طرف مقابل، میزان سدیم سرُم خون پایین میآید این موضوع نیز خطراتی مانند بیماریهای قلبی-عروقی را در بر دارد.
وی ادامه داد: استرس گرمایی مشکلاتی مانند کرامپ عضلانی(گرفتگی عضلات) و خستگی گرمایی را در برخواهد داشت؛ و بروز عوارضی که شاخصترین آن به هم ریختن تعادل الکترولیتی و خستگی سیستم عصبی است بههمراه دارد. در ورزشکاران آماتور این موارد کمتر دیده میشود.
۷۰ میلیون تسهیلات در ازای ۷۰ هزار تومان
محمدی با اشاره به این که در هیات پزشکی ورزشی به عنوان متولی نظارت بر سلامت، بهداشت و ایمنی اماکن ورزشی، همیشه توصیه میکنیم که ورزشکاران برای استفاده از تسهیلات در کمیته خدمات درمانی فدراسیون پزشکی ورزشی ثبتنام کنند، خاطرنشان کرد: ورزشکاران برای استفاده از این تسهیلات با مراجعه به سایت فدراسیون و پرداخت مبلغ ۷۰ هزار تومان میتوانند از تسهیلاتی همچون کمک هزینه پرداخت و یا عودت هزینه انجام شده، خدمات فیزیوتراپی هیات پزشکی ورزشی با تخفیفهای بسیار خوب، مشاورههای تغذیهای و روانشناسی و خدمات کلینیک پزشکی ورزشی استان استفاده کنند.
دبیر هیات پزشکی ورزشی استان اصفهان گفت: بر ایمنی، بهداشت و سلامت اماکن ورزشی نظارت داریم و با تمام توان باشگاهها، استخرها، مدارس فوتبال، مدارس شنا و سایر اماکن ورزشی را رصد کرده و اگر تخلفی شناسایی کنیم با همکاری دادگستری اصفهان بدون هیچ مماشاتی برخورد خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: کسانی هم که با هزینه شخصی خدماتی را دریافت کردهاند میتوانند با ارائه فاکتورها در کمتر از ۲ ماه، مبلغ پرداختی خود را دریافت کنند؛ و این تسهیلات همچنین بروز هر گونه حادثه ورزشی را شامل میشود.
به گزارش فارس، فعالیت انسان در تمام سال برای سلامت عمومی بدن مهم است؛ آشنایی با علائم گرمازدگی، درمانهای ساده و راهکارهای پیشگیری، از بروز آسیبهای جدی جلوگیری میکند.
همه افراد بدون در نظر گرفتن سطح آمادگی بدن، نیاز به زمان برای تطبیق بدن با گرما دارند و عدم ایجاد این تطابق به عنوان عامل خطر برای گرمازدگی در نظر گرفته میشود.
بدن هر فرد در پاسخ به گرما واکنشهای متفاوت بسته به عوامل مختلف از جمله سن، ژنتیک، آمادگی بدن و سایر شرایط آمادگی بدن؛ نشان میدهد اما بعضی از افراد مانند افراد مسن، افرادی که به صورت روتین ورزش نمیکنند، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و افراد مبتلا به دیابت باید مراقبت بیشتری انجام دهند.
پایان پیام/۶۳۱۳۴/