تابستان و گرایش نوجوانان به کلاس‌های فناوری و مهارتی - افق اقتصادی

تابستان و گرایش نوجوانان به کلاس‌های فناوری و مهارتی - افق اقتصادی
جمعه, ۲ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-22
کد خبر: 17311 |
تاریخ انتشار : ۰۷ تیر ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۹ |
396 بازدید
۰
5
ارسال به دوستان
پ

تغییر شرایط زمانه و شناخت بیشتر بازار هدف جامعه باعث شده تا گرایش خانواده‌ها و حتی جوانان برای گذران اوقات فراغت خود به سمت کلاس‌های تابستانه مهارت‌آموزی و مرتبط با فضای کسب و کار باشد.

تابستان و گرایش  نوجوانان به کلاس‌های فناوری و مهارتی

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، تغییر شرایط زمانه و شناخت بیشتر بازار هدف جامعه باعث شده تا گرایش خانواده‌ها و حتی جوانان برای گذران اوقات فراغت خود به سمت کلاس‌های تابستانه مهارت‌آموزی و مرتبط با فضای کسب و کار باشد. در واقع علاوه بر کلاس‌های ورزشی و زبان‌آموزی که همیشه در لیست برنامه‌های فراغت جوانان و نوجوانان قرار می‌گرفت، یک دوراندیشی در خانواده‌ها ایجاد شده که فرزندان خود را با ابزارهای شناختی روز که به عنوان نمودی از تلفیق فناوری اطلاعات و فناوری آموزشی به شمار می‌رود توانمند کنند که در بازار کار آینده خود نقش داشته باشند. البته این تغییر نگرش‌ها به شرکت در کلاس‌های زبان خارجی نیز سرایت کرده و امروزه اقبال عمومی از یادگیری زبان انگلیسی صرف، به سمت زبان‌های دیگری همچون عربی، آلمانی، چینی و فرانسه سوق پیدا کرده است.

دوره‌های پرطرفدار فن بیان و مجری‌گری در بین نوجوانان

میثم احمدی، فعال فرهنگی، مجری و مدرس فن بیان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به اینکه دغدغه‌های والدین و فرزندان برای حضور در دوره‌های آموزشی فوق برنامه یا به تعبیری طرح های اوقات فراغت نسبت به گذشته بسیار متفاوت شده، اظهار کرد: غیر از کلاس‌های ورزشی، بازی و سرگرمی و مهارت‌آموزی، یادگیری زبان خارجه و کلاس تقویتی با توجه به گستره فضای مجازی، علاقمندی‌های جدیدی در زمینه تولید محتوا و فعالیت در فضای مجازی شکل گرفته و باعث شده که دوره‌های جدید کلاس‌های تابستانه با جذابیت‌های فراوان برگزار شود.

وی یکی از پر متقاضی‌ترین دوره‌ها در بین والدین و نوجوانان را مهارت‌های ارتباطی، فن بیان و مجری‌گری دانست و افزود: این دوره‌ها بازار جذابی را برای فعالان این حوزه ایجاد کرده و والدین علاقمند هستند فرزندانشان آداب صحیح معاشرت با اجتماع را بیاموزند و نوجوانان نیز بتوانند در فضای مجازی تولید محتوا کنند.

احمدی البته معتقد است که نیاز جامعه فرهنگی و هنری به پرورش نسل‌های فرهیخته هنری یک ضلع دیگر ماجراست و البته برای آموزش، هدف اصلی کادرسازی فرهنگی برای شهر فرهنگی است تا پرورش بلاگر ، واینر یا شاخ مجازی.

این فعال فرهنگی، مجری و مدرس فن بیان در ادامه بیان داشت: متاسفانه کلاس‌های آموزشی تخصصی در زمینه فن بیان و هنر اجرا با مبالغ بالا در شهر فراوان است و رشد قارچ‌گونه داشته است که این موضوع خود نیاز به آسیب‌شناسی دارد در مقابل آن مراکز فرهنگی بسیاری هستند که با هزینه‌های مناسب حتی در مساجد به آموزش و برگزاری چنین دوره‌هایی می‌پردازند.

تابستان و گرایش نوجوانان به کلاس‌های فناوری و مهارتی

 

گرایش والدین به ثبت نام در کلاس‌های افزایش تمرکز

 فلورا افشارزاده کارشناس مسؤول فرهنگی پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اصفهان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اصفهان با تاکید بر اینکه علاقه‌مندی خانواده‌ها و اعضای کانون امسال به سمت کلاس‌هایی با هدف افزایش تمرکز بچه‌ها سوق پیدا کرده است، اظهار کرد: کانون پرورش فکری کودکان هر ساله با بیشترین استقبال کودکان و نوجوانان در کارگاه‌های تخصصی و عمومی در فصل تابستان روبرو است که سال گذشته حدود یک هزار و ۲۰ کارگاه تخصصی در استان تشکل شد که پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۳۰ درصد افزایش ثبت نام داشته باشد و حتی تعداد کارگاه‌ها نیز بیشتر شود. کارگاه‌ها در مراکز ۱۳ گانه کانون درسطح استان است و مخاطبان نونهالان و نوجوانان و کودکان هستند

وی با اشاره به کلاس‌های کانون از جمله پرورش خلاقیت، بازی‌های فکری، هنری، شاهنامه خوانی، عکاسی و موسیقی عرف و انیمیشن‌سازی، گفت: گرایش خانواده‌ها به سمت کلاس‌های هنری و مهارتی بیشتر است زیرا فرزندان آنها در طول سال با حجم زیادی از درس‌های تئوری روبرو هستند و حفظ تعادل بین فعالیت‌های بدنی و هنری باعث رفع خستگی روحی آنها می‌شود.

تابستان و گرایش نوجوانان به کلاس‌های فناوری و مهارتی

 

به حاشیه رفتن انگلیسی در بین کلاس‌های زبان خارجه

الهه جلالی مدرس و کارشناس ارشد آموزش زبان نیز در گفت و گو با خبرنگار فارس در اصفهان به میزان استقبال نوجوانان و جوانان به کلاسهای زبان خارجه اشاره کرد و گفت: در کلاس‌های زبان خارجه زمانی که از بچه‌ها دلیل شرکت در این کلاس‌ها پرسیده می‌شد تنها یک نفر بحث علاقه را عنوان می‌کند که به خاطر یادگیری یک علم و زبان جدید به کلاس آمده است و سایر زبان‌آموزان مهاجرت را علت اصلی مطرح می‌کنند. این در حالی است که در بسیاری از کلاس‌ها مشاهده شده که آنها قادر به مهاجرت نشدند و این رویای مهاجرت به مدینه فاضله کشورهای غربی با صرف هزینه و وقت زیاد سرابی بیش نیست.

وی افزود: از این رو در یک برهه زمانی آموزش زبان فرانسه به دلیل مهاجرت به این کشور و شرایط مهاجرپذیری رواج پیدا کرد و پس از آن با تغییر شرایط و تبلیغات در خصوص کشور آلمان، یادگیری زبان آلمانی در میان جوانان طرفدار پیدا کرد.

جلالی با بیان اینکه هزینه کلاس‌هاس زبان خارجه بسیار بالاست، گفت: برای نمونه یک ترم زبان آلمانی حدود ۲ میلیون تومان است و هزینه کتاب‌ها و رفت و آمد را نیز به آن اضافه کنید که علاوه بر این، وقت و زمان صرف شده را باید در نظر گرفت در صورتی که یک جوان مهندس فنی می‌تواند در ازای صرف وقت برای یادگیری زبان برای کسب مهارت دیگری مانند برنامه نویسی و یا مرتبط با رشته خود زمان بگذارد که در ارتقا شغلی به او کمک کند.

این مدرس و کارشناس ارشد آموزش زبان ادامه داد: نکته دیگر این است که این زبان آموزان با شرکت در این کلاس‌ها باید خود را به سطح پیشرفته و یا متوسط برسانند تا مسلط باشد نه اینکه پس از گذراندن وقت و هزینه به یک سطح مقدماتی دست پیدا کنند و معلوم نیست تا چه حد این برنامه عملی ‌شود و آیا قادر به مهاجرت خواهند بود یا خیر.

وی خاطر نشان کرد: البته مهاجرت کردن به معنای دستیابی به یک موفقیت نیست و مشکلات بسیاری برای مهاجران در سایر کشورها وجود دارد و امروزه بازار کلاس‌های زبان انگلیسی مانند گذشته نیست زیرا جوانان و نوجوانان به یک تسلط نسبی به دلیل شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها بر زبان انگلیسی دست پیدا کرده‌اند و در مقایسه با سایر زبان‌ها ساده‌تر است.

جلالی معتقد است که یادگیری زبان انگلیسی امروزه بیشتر جنبه درسی و تحصیلی دارد و دیگر زبان‌ها جنبه مهاجرتی آنها به چشم می‌آید.

تابستان و گرایش نوجوانان به کلاس‌های فناوری و مهارتی

 

تغییر ۱۸۰ درجه‌ای گرایش‌ها به سمت زبان عربی

مریم قمریان نیز از مدرسان و فعالان حوزه بین‌الملل است که معتقد است در چند سال اخیر علایق مردم برای شرکت در کلاس‌های زبان خارجی تغییر کرده است و بسیاری از خانواده‌ها یادگیری زبان عربی را برای فرزندان خود ترجیح می‌دهند. در واقع افزایش پیدا کردن سفرهای اربعین و سفر به کشورهای عربی یکی از علت‌های گرایش به زبان عربی است.

وی افزود: رونق گردشگری‌های مذهبی و حضور روزافزون گردشگران عربی در ایران باعث شده که توجه به زبان عربی بیشتر شود و اغلب هتل‌ها و مغازه‌داران به زبان عربی مسلط شدند، حتی بسیاری از شرکت‌کنندگان در کلاس‌های عربی تاجران هستند. البته هرکدام از زبان‌ها به فراخور تبلیغاتی که می‌شود و یا ارتباطات کاری و تجاری و یا تحصیلی در اولویت جوانان و نوجوانان قرار می‌گیرد و علاوه بر زبان انگلیسی به زبان‌های عربی، چینی، آلمانی توجه دارند.

قمریان خاطر نشان کرد: البته برخی از خانواده‌ها به دلیل چشم و هم چشمی به سراغ زبان‌های خارجه می‌روند که حتی کودکان خردسال را با وجودی که به زبان فارسی تسلط ندارند اصرار بر یادگیری زبان دیگری دارند که شاید هیچ کاربرد و منفعتی ندارد.

به گزارش فارس، شرایط اقتصادی و فرهنگی جامعه که همیشه مانند دوبال اصلی جهت‌دهی به گرایشات و سلایق مردم نقش دارند، امروزه نیز با آغاز اوقات فراغت در موضوع کلاس‌های ثبت نامی ردپای خود را نشان داده است. به طوریکه استقبال از کلاس‌های تولید محتوا و مرتبط با فضای مجازی، عکاسی و انیمیشن بیشتر شده است. هرچند در این میان ورزش و زبان جزء جدانشدنی کلاس‌های تابستانه قرار دارند اما هردو آنها با تغییراتی از گرایش‌ها به دلیل تبلیغات و جو رسانه‌ای روبرو شده است.

پایان پیام/۶۳۱۳۸


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید