ماهیت سیاسی غدیر باعث ترس مستکبران شده است - افق اقتصادی

ماهیت سیاسی غدیر باعث ترس مستکبران شده است - افق اقتصادی
دوشنبه, ۵ آذر ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-11-25
کد خبر: 74252 |
تاریخ انتشار : ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۸:۵۱ |
318 بازدید
۰
4
ارسال به دوستان
پ

امام جمعه همدان با بیان اینکه درس سیاسی غدیر مقاومت در برابر جریان نفاق است گفت: غدیر، رهبری را معرفی می‌کند که در جامعه‌ تحت لوای آن قدرت ابزار تحقق عدالت باشد تا منافع زورمندان و زراندوزان را به خطر ‌اندازد.

ماهیت سیاسی غدیر باعث ترس مستکبران شده است

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان،آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی ظهر امروز در خطبه‌های عبادی-سیاسی نماز جمعه این هفته در جمع نمازگزاران با بیان اینکه جریان غدیر نشان داد تشیع یک مکتب سیاسی است اظهار کرد: البته نه معنای سیاست ماکیاولی یا خدعه و نیرنگ بلکه سیاست به معنای تدبیر کردن دین و دنیای مردم، به عبارت دیگر غدیر بیان یک الگو از زعامت سیاسی و اداره جامعه است که منجر به تحقق عدالت در جامعه می‌شود.

وی افزود: امروز الگوهای متعدد حکمرانی در دنیا مطرح است اما کدام الگوی جایگزین توانسته محقق‌کننده عدالت در جامعه  باشد و یا کدام یک از الگوهای مدیریت سیاسی و اقتصادی توانسته عدالت را به معنای واقعی در جامعه ایجاد کند؟.

امام جمعه همدان با طرح این سوال که کدام یک از الگوهای سیاسی و اقتصادی که بشر ادعای برنامه‌ریزی آن را دارد توانسته به عدالت دسترسی پیدا کند؟ تصریح کرد: تمام الگوهای بشری برای تحقق عدالت امروز به بن‌بست رسیدند.

وی با اشاره به اینکه اسلام الگویی بیان کرده که تنها راه تحقق عدالت در جامعه است ادامه داد: معرفی علی(ع) به عنوان یک زعیم و رهبر سیاسی الهی که اداره جامعه را به عهده می‌گیرد در غدیر محقق می‌شود.

شعبانی گفت: امیرالمؤمنین در غدیر به عنوان یک امام جماعت مطرح نشد و یا به عنوان فردی که تنها یک مرجع علمی که فقط فتوا دهد مطرح نشد که اگر اینگونه بود باعث یاس و ترس جریان کفر نمی‌شد.

وی با تاکید بر اینکه وجود یک امام جماعت صرف یا مرجعی ‌که فقط مساله بگوید و دخالتی در امور اجتماعی نکند باعث مایوس شدن دشمن نمی‌شود گفت: معرفی یک رهبر سیاسی است که جریان کفر را مایوس می‌کند، به عبارت دیگر یک رهبر سیاسی است که قرار است مبتنی بر عدالت، شایستگی‌ها، منافع عموم جامعه، توازن و تعادل اجتماعی تمدن‌سازی کند و مانع از رشد مستکبر شود.

 امام جمعه همدان در جامعه‌ای که علی(ع) رهبر آن است مستضعف بدون دغدغه به حق خود می‌رسد و عقلانیت دینی در جامعه حاکم می‌شود و جهل کارساز نیست گفت: غدیر، رهبری را معرفی می‌کند که در جامعه‌ تحت لوای آن هوای نفس در آن تجسمی نداشته باشد و قدرت ابزار تحقق عدالت باشد تا منافع زورمندان و زراندوزان را به خطر ‌اندازد.

وی با اشاره به اینکه رهبر و زعیم سیاسی که در غدیر متبلور می‌شود باعث ترس و ناامیدی مستکبران می‌شود اظهار کرد: در واقع اگر دین قرار نبود در حوزه سیاسی و رهبری ورود نکند، خود زورمندان و مستکبران تبلیغ دین می‌کردند.

شعبانی افزود: برخی از جریانات غربی دینداری‌های ظاهری را در جامعه تبلیغ می‌کنند چون در نمازی که علیه مستکبر فریاد زده نشود یا روزه‌ای که برای مستکبران عالم خطر نداشته باشد، مشکلی ندارد و خود مستکبران مبلغ این دین هستند که در جامعه خمودگی ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در غدیر دستی بالا آمد که دست‌اندازان به بیت المال را کوتاه کرد گفت: اگر امامت و حاکمیت دینی در جامعه دست بالا را داشته باشد، دست اشراف‌ها و ویژه‌خوارها قطع می‌شود.

 امام جمعه همدان اظهار کرد: عید غدیر، عیدالله اکبر است چرا که ماهیت سیاسی دارد و مساله سیاسی است، اگر قرار بود مساله نماز و روزه صرف باشد، عید فطر و قربان برای اکبر بودن، شایسته‌تر بود اما امام صادق عید غدیر را اکبر دانست چراکه مساله حاکمیت و سیاست مطرح است.

وی با اشاره به اینکه آنچه می‌تواند عدالت اجتماعی را در جامعه محقق کند الگوی غدیر است افزود: پیامبر اسلام برای جامعه اسلامی حاکم و رهبر انتخاب کرده که این به معنای سیاست‌ورزی به معنای حاکمیت و قدرتی که با عدالت یا امامت امام معصوم پیوند می‌خورد تا نتیجه‌اش عدالت اجتماعی باشد نه اینکه ابزاری برای تحقق باشد.

شعبانی با بیان اینکه بشر تمام الگوهای مدیریتی را تجربه کرده و متوجه شده عدالت با نگاه لیبرالی و دیدگاه جریان غربی محقق نخواهد شد تصریح کرد: آنچه باعث تحقق عدالت اجتماعی به معنای حقیقی باشد همان الگوی مدیریتی غدیر است که در آخر زمان توسط حضر ولی‌عصر(عج) محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه در الگوی پیامبر گرامی اسلام یک رهبر شایسته، عادل و آگاه به مسائل اجتماعی برای جامعه انتخاب شده است ادامه داد: البته صرف عادل بودن رهبر کفایت نمی‌کند و باید همه بدنه حاکمیت شاخص‌های دینی را داشته باشد.

امام جمعه همدان با بیان اینکه درس سیاسی غدیر مقاومت در برابر جریان نفاق است خاطرنشان کرد: بزرگان ما فرمودند تا قبل از غدیر مبارزه پیامبر و جبهه اسلام در برابر کفر مطرح بود اما بعد از غدیر فرمودند که از جریان کفر نترسید، مراقب نفوذی‌هایی باشید که پیرو ولایت نیستند و مبتلا به نفاق هستند و نسبت به عهد و پیمان‌ها متعهد نیستند.

وی با اشاره به اینکه نفاق داخلی بزرگترین مانع تحقق ولایت در جامعه اسلامی است گفت: نفوذی‌ها اعتقادی به ولایت نداشتند و اگر به علی ابن ابیطالب نیز تبریک می‌گفتند به خاطر طمع و رسیدن به قدرت بوذ.

شعبانی با اشاره به اینکه باید از عظمت‌بخشی به جشن‌های غدیر تقدیر کرد افزود: با این جشن‌ها تا حدودی حق غدیر ادا شد و این جشن‌ها باید برپا داشته شود و ایام مبارک همچنان در پیش است.

وی در پایان با اشاره به عضویت دائمی کشور در سازمان همکاری‌های شانگهای گفت: این مهم از نشانه‌های اولیه تغییر در نظم جهانی و نقطه عطف در سیاست خارجی متوازن است و نشان می‌دهد تحریم‌ها نمی‌تواند تاثیری در رشد کشور داشته باشد. 

پایان پیام/۸۹۰۴۰/


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید