مسعود اکبری در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه در راستای ثبت جهانی سیر همدان، ثبت مالکیت معنوی این محصول توسط تعاونیهای زیرمجموعه تعاونی روستایی استان انجام شده است اظهار کرد: روز جشنواره سیر در همدان این ثبت مالکیت رونمایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه محوریت کار در سایر برنامههای جشنواره سیر بر عهده فرمانداری بوده و جلسات متعددی در این راستا برگزار شده است گفت: تعاونیهای مختلف در سطح شهرستان و دیگر شهرستانها که به نوعی در حوزه سیر مشارکت داشتند، ورود اثرگذاری را در برگزاری جشنواره و به خاطر ثبت جهانی این محصول دارند.
رئیس تعاون روستایی همدان به تامین اعتبارات و اقلام مورد نیاز از سوی شرکتهای تعاونی روستایی در برگزاری جشنواره سیر اشاره کرد و افزود: به عنوان نمونه تامین تمام چادرهای مورد نیاز برای سایبان بر عهده ماست و بخشی از هزینههای جشنواره را تعاونی روستایی و شرکتهای تابعه آن بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه برنامه بر این است برخی از تعاونیهایی که در حوزه ادوات مرتبط با سیر و موسیر فعالیت دارند، در روز جشنواره غرفه داشته باشند گفت: اتحادیه تعاونی تولید استان که هم در حوزه کشت بافت گیاهی فعالیت دارد و هم نهالستان گردوی پیوندی در تویسرکان، در حوزه سیر نیز مشارکت خواهد داشت و بخشی از هزینههای جشنواره را متقبل میشود و غرفهای هم راهاندازی خواهد کرد.
اکبری با بیان اینکه اتحادیه تعاونیهای روستایی استان پایگاهی را به عنوان محل سورت و بستهبندی سیر در روستای ینگیجه قرار داده که مجموعه بزرگی است افزود: در روز جشنواره تعاونیها در این محل بخشی از توانمندی خود را در معرض نمایش قرار میدهند.
وی با بیان اینکه بزرگترین اقدام در حوزه ثبت جهانی سیر پایگاهی در روستای ینگجه است که یک سوله بزرگ به مساحت چند هکتار بوده است گفت: این سوله در اختیار تعاونی سیر و موسیر قرار گرفته تا آنجا به عنوان محل سورت، بستهبندی و فرآوری محصولات گردو و تولید سیر سیاه باشد.
رئیس تعاون روستایی همدان با تاکید به اینکه سیر سیاه مورد علاقه کشورهای زیادی به ویژه کشاورهای عربی است و از لحاظ صادرات اهمیت دارد افزود: درصددیم با طرح جامعی آنجا را به یک پایگاه فعال تبدیل و فرآوری سیر همدان را داشته باشیم.
وی در خصوص اینکه آیا سرمایهگذاران اعلام آمادگی کردند که فرآوری سیر را انجام دهند؟ گفت: ورود سرمایهگذاران از طریق فرماندای پیگیری میشود اما تعاونیهای مختلف روستایی قصد دارند در این خصوص مشارکت داشته باشد که هم در حوزه شرکتهای تولید ادوات خواهد بود و هم فرآوری سیر.
اکبری از اعلام آمادگی دو شرکت تعاونی روستایی برای سرمایهگذاری در حوزه سیر همدان خبر داد و افزود: تقاضای ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات هم دادهایم که وقتی از سازمان مرکزی تعاون روستایی تخصیص یافت بتوانیم در صنایع تبدیلی و فرآوری سیر هزینه کنیم.
وی با بیان اینکه سیر همدان ظرفیت چشمگیری است که در چند سال گذشته مغفول مانده عنوان کرد: سیر همدان با طعم و عطر مطلوب و اسانس ویژهای که دارد، زبانزد است اما متاسفانه مغفول مانده که امیدواریم با ارزشآوری سیر و محصولات کشاورزی، تولید و کشت سیر و صنایع تبدیلی آن را داشته باشیم.
پایان پیام/۸۹۰۲۶/