محسن معصومعلیزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان اظهار کرد: تاریخ دقیق حضور ارزیابان یونسکو در همدان مشخص نیست ولی احتمالا اواخر تیر یا اوایل مردادماه باشد.
وی ادامه داد: برای مطابقت شرایط با ثبت جهانی لازم بود مواردی اصلاح شود که از جمله آنها حذف طبقات اضافی ساختمان حوزه هنری، حذف آسفالت محوطه هگمتانه و حذف آسفالت معبر اکباتان و … بود که برخی از آنها انجام شده و برخی نیز طی هفتههای بعد انجام میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان با اشاره به اینکه در بخش بازار ۲۵ پروژه عمرانی طی دو ماه اول سال تعریف کردیم گفت: ۸ پروژه نیز خرداد ماه برای مرمت کاروانسراها و بناهای تاریخی و مساجد تعریف کردیم که پیشرفت خوبی دارند و حدود ۴۴ میلیارد تومان را برای این پروژهها جذب کردیم.
وی با تاکید بر اینکه شهرداری و شورای شهر نیز مساعدت خوبی در این زمینه داشتند عنوان کرد: با دستور استاندار همدلی خوبی در استان شکل گرفته و علاوه بر میراث فرهنگی، فرمانداری، شهرداری و… اصناف هم پای کار هستند و تلاش دارند تا حذف الحاقات اضافی سریعتر انجام شود.
علیزاده با بیان اینکه پروژه حدف زوائد و جدارهسازی در پیاده راه میدان امام(ره)، پیادهراه بوعلی و اکباتان و همچنین انتهای اکباتان که شهرداری بر عهده دارد، در حال انجام است.
وی بیان کرد: نظم دهی به بازار همچون اصلاح کابلهای برق و مخابرات، حذف پایههای سیمانی و موارد دیگری که آشفتگی بصری ایجاد کرده بود نیز در حال کار است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان عنوان کرد: در حال حاضر پیشرفت کار خوب است و به نظر میرسد همه دستگاهها احساس این را دارند که همدان زیباتر شود و برنده این پروژه نیز مردم هستند.
وی با تاکید بر اینکه امیدواریم با ثبت جهانی همدان به ارزشمند بودن این خطه از کشورمان بیشتر پی ببریم گفت: باید بدانیم این آثار و معماری ارزشمند از گذشتگان برای ما به ارث رسیده، پس باید به خوبی حراست شود تا به دست نسل آینده برسد.
معصومعلیزاده در خصوص حذف برخی کسبه که مناظر بصری خوبی ایجاد نکردهاند هم عنوان کرد: به دنبال ایجاد مشکل برای کسبه و مردم نیستیم، شروع ثبت جهانی با ماست اما در ادامه این مردم هستند که باید خود را برای بعد از ثبت جهانی آماده کنند تا مهیای پذیرایی از گردشگران جهان باشیم زیرا حضور گردشگران از دنیا رشد اقتصادی برای مردم را به دنبال دارد.
پایان پیام/۸۹۰۰۳/