محسن معصومعلیزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در همدان با بیان اینکه سیر همدان در سال ۹۶ به ثبت ملی رسید اظهار کرد: بعد از ثبت ملی از همان سال تلاش شد این محصول به صورت جهانی ثبت شود.
وی با بیان اینکه خاک خوب همدان و رشد این محصول در آن، باعث ارزشمندی و کیفیت بالای آن شده است تصریح کرد: ارزش غذایی سیر به عنوان یک محصول استراتژیک، درمانی و خوراکی بالاست، بنابراین باید بحث جهانی شدن آن با قوت پبگیری میشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان همدان با اشاره به اینکه سیر همدان از با کیفیتترین سیرهای جهان است گفت: طی دو سال اخیر ثبت جهانی سیر پیگیری شد تا اینکه امسال این مهم محقق شد.
وی با تاکید بر اینکه برای شناساندن این محصول هم در داخل و هم در خارج از کشور نیاز به برگزاری جشنواره است افزود: زمان برگزاری جشنواره از سالهای قبل دو روزه بود که امسال نیز این برنامه در روستای سولان برگزار میشود.
معصومعلیزاده با تاکید بر اینکه معرفی سیر همدان هم جاذبه گردشگری است و هم تبلیغ گردشگری کشاورزی عنوان کرد: جای خالی گردشگری کشاورزی در استان احساس میشود که سعی بر این است با برگزاری جشنوارههای مختلف در زمینه معرفی محصولات کشاورزی باکیفیت گام مثبتی در این زمینه برداشته شده است.
وی با بیان اینکه محوریت برگزاری جشنواره سیر با فرمانداری است افزود: ۱۵ و ۱۶ تیرماه روستای سولان میزبان برگزاری جشنواره سیر است و برنامههای فرهنگی خوبی در آن اجرا خواهد شد که بخشی از آن بر عهده میراث فرهنگی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه همه ساله جشنواره آلو، آلبالو، گردو، شیرهپزی و… در استان برگزار میشود عنوان کرد: معتقدم تنها با یک جشنواره نمیتوان نسبت به معرفی یک محصول پرداخت بلکه باید برنامههای مختلفی داشت.
وی با تاکید بر اینکه همدان ظرفیت بالایی در محصولات کشاورزی دارد که باید معرفی شود افزود: در زمینه سیر، بستهبندی و صادرات از اهمیت بالایی برخوردار است که لازم است سرمایهگذاران در این عرصه وارد شوند.
معصومعلیزاده با تاکید بر عدم صادرات فلهای سیر و لزوم توجه به فرآوری این محصول گفت: بر این اساس باید به جذب سرمایهگذاری توجه بیشتری شود.
پایان پیام/۸۹۰۰۳/