به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، آیتالله حبیبالله شعبانی ظهر امروز در شورای فرهنگ عمومی اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی دارای ظرفیت تبدیل شدن به قرارگاه فرهنگی است، اما واقعیت موجود به لحاظ جایگاه و مسائل قانونی این نیست.
وی با بیان اینکه کمیته رصد مسائل فرهنگی در شورای فرهنگ عمومی، تنها به معنای آمایش فرهنگی و به دست آوردن آمارهای فرهنگی نیست، گفت: این کمیته باید واقعیتهای فرهنگی را به درستی کشف کند و مبتنی بر آن برنامهریزی و عملیات انجام شود و پس از اجرا نیز رصد و پایش داشته باشیم.
امام جمعه همدان با تأکید بر لزوم راهاندازی کمیتههای تخصصی شورای فرهنگ، یادآور شد: برخی مسائل و سوالات باید به درستی امروز پاسخ داده شود، از جمله نقش شورای فرهنگ در راهبری حلقههای میانی، نظارت بر بودجه فرهنگی و راهبری برنامههای فرهنگی دستگاهها در چیست؟
وی افزود: به طور مثال برای تدوین سند فرهنگی و سند قرآنی دو سال زحمت کشیده شده برنامههای فرهنگی متناسب با اولویتهای استان طراحی شود، اما این اولویتها با آنچه از تهران به دستگاهها ابلاغ میشود متفاوت است.
شعبانی تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی در ساختارهای فرهنگی این است که باید شورای فرهنگ عمومی مستقل باشد.
وی با بیان اینکه نمیشود در تهران برنامه فرهنگی نوشت و آن را برای اجرا در استانها دیکته کرد، یادآور شد: این مشکل در دیگر زمینهها نیز وجود دارد، به عنوان مثال، در همدان با مشکل مسکن روبرو هستیم، برخی از مطالبهگران کوتاهی استان را علت آن میدانند اما بخشی از مشکلات هم به وزراتخانه و تهران باز میگردد که اختیارات لازم در استان وجود ندارد و شاید برای یک امضا باید ماهها معطل ماند.
امام جمعه همدان با اشاره به اینکه قانون جدید شورای فرهنگ عمومی باید به استانها ابلاغ شود، گفت: البته این مصوبات به احتمال زیاد با اولویت دستگاهها دچار اختلال خواهد شد، چراکه ظرفیت ادارات محدود است و باید به تهران و دیوان گزارش نحوه عملکرد خود را ارائه دهد.
وی با تأکید بر اینکه شورای فرهنگ به معنای واقعی کلمه میتواند قرارگاه باشد، اظهار کرد: این شورا باید در گام اول مسئله یابی و سپس حکمرانی فرهنگی کند، به بیان دیگر هم راهبری دستگاهها را بر عهده بگیرد و هم حلقههای میانی و مردمی را همراهی و حمایت کند.
شعبانی با بیان اینکه متاسفانه به اندازهای که تلاش میکنیم آورده فرهنگی نداریم، یادآور شد: به دلیل ساختارهای موجود و پیچ و خمها، زحمتها و نتیجهها در میدان فرهنگ با هم همخوانی ندارد.
وی با اشاره به اینکه برای حل مشکلات باید بنیادی وارد میدان شد، گفت: شورای فرهنگ از نظر قانونی نظراتی بر مصوبات بودجه فرهنگی نهادها و شهرداریها ندارد که میتوان با استفاده از این ظرفیت بودجههای فرهنگی را بر اساس اولویتها استفاده کرد.
پایان پیام/ ۳۱۴۰