کاوه دماوندی کمالی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در گرگان با اشاره به اینکه مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور اولویت سازمان غذا و دارو بوده اظهار کرد: طبق آمار ثبت شده در سال گذشته در حوزه دارو و داروهای شیمیایی تعداد ۸۷ هزارو ۱۴۵ قلم انواع داروی غیرمجازبه ارزش پنج میلیارد ریال در استان کشف و ضبط شد.
وی تصریح کرد: همچنین ۸۰ هزارو ۶۹۵ قلم انواع مکملهای غیرمجاز به ارزش ۵۸۱ میلیون ریال، ۳ هزارو ۹۷۹ قلم انواع لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز به ارزش ۴ میلیارد ریال، ۵ هزار و ۳۴۶ قلم انواع فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی خارجی غیرمجاز به ارزش ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال و ۱۷ هزارو ۶۱۸ قلم انواع تجهیزات و ملزومات پزشکی غیرمجاز به ارزش ۶۴ میلیون ریال کشف و ضبط شد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان خاطرنشان کرد: مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور اولویت سازمان غذا و دارو بوده و رصد، شناسایی و پیگیری فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی، فرآوردههای دارویی، تجهیزات پزشکی، طبی و سنتی و لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز و قاچاق با سازمان غذا و دارو است.
وی ادامه داد: برای جلوگیری و پیشگیری از هرگونه قاچاق دارو و فرآوردههای دارویی، برچسب «تیتک» طراحی شده و نصب این بارکد سه بعدی بر روی تمامی داروها و فرآوردههای دارویی تولیدات داخلی الزامی است و تلاش داریم تا این برچسب بر تمامی محصولات آرایشی، بهداشتی، فرآوردههای غذایی و آشامیدنی نیز درج شود.
دماوندی کمالی گفت: مصرف کنندگان و شهروندان عزیز میتوانند از طریق پیامک، تماس با سامانه ۲۰۰۰۸۸۲۲ و یا ارسال کد ۱۶ رقمی زیر بارکد اسکن شده بر روی این داروها از اصالت، قیمت و حتی وجود این داروها در داروخانههای کشور مطلع شوند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گلستان ابراز کرد: در سال گذشته ۹۰ مورد بازدید از شرکتهای پخش دارو و ۲ هزار و ۲۲۵ مورد از داروخانهها سطح استان انجام شده و بیشترین پروندههای تشکیل شده در خصوص کالاهای قاچاق در این حوزه لوازم آرایشی بهداشتی و غذا و دارو بوده است.
گفتنی است، در استان گلستان ۳۳۰ داروخانه، ۲۲ شرکت پخش دارو مستقر و ۱۵ شرکت دارو پخش همجوار فعال بوده و فرایند عرضه و توزیع دارو را انجام میدهند.
پایان پیام/۸۳۰۲۱