به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، جوان بود و تحصیلکرده دو تا از دانشگاههای معتبرنیوزلند در رشته مهندسی مکانیک. یک مدل رباتماهی پیشرفته را در دوران تحصیلش اختراع کرده بود و مقالات علمیاش در چندین مجله و کتاب بینالمللی به چاپ رسیدهبود؛ با همین افتخارات، میتوانست بعد از تمامشدن دکترایش در اروپا یک زندگی مرفه و بدون دغدغه را شروع کند اما تصمیم گرفت برگردد و کنار مردم وطنش، برای حل شدن مشکلات کشور بجنگد؛ آخر هم در مأموریتی برای خدمت به مردم، آسمانی شد. «سید فریدالدین معصومی»، ۳۹ ساله، یکی از شهدای حمله تروریستی داعش به حرم احمدبنموسی شاهچراغ (ع) در شیراز بود.
برادر شهید حال خوبی ندارد و چندجمله کوتاه در مورد او میگوید: «فرید در دانشگاه کنتربری نیوزلند در مقطع کارشناسی ارشد و در دانشگاه اوکلند در مقعع دکتری مهندسی مکانیک، شاخه مکاترونیک تحصیل کرده بود. عشق و علاقهاش به وطن او را از نیوزلند به ایران آورد. فرید مدیرعامل شرکت برق و انرژی غدیر بود و برای ماموریت به شیراز سفر کرده بود.»
محمد سالاری نسب یکی از دوستان شهید از خلقیات و روحیات فریدالدین اینطور میگوید: «از راهنمایی با او دوست بودم. از همان زمان هم شخصیت قوی مدیریتی داشت؛ در عینحال مهربان بود و اخلاق خیلی خوبی داشت. اما از همه خصوصیاتش مهمتر، عشق عجیبی بود که به خدمت به کشور داشت.»
سالاری نسب درباره برگشت فرید پس از اتمام تحصیل به ایران می گوید: «حتی یک روز هم پس از اتمام تحصیلش در خارج از کشور صبر نکرد و فورا به کشور برگشت. به دوستانش گفته بود مدرکم را بگیرید و برایم بفرستید.»
فرید آنطور که اعضای خانواده و دوستانش میگویند، از نوجوانی با قرآن مانوس بود. حامد تقوینژاد، برادر همسر شهید گوید: «از دوران راهنمایی با فرید دوست و همکلاسی بودم و او از همان دوران قرآن خوان بود و در مسابقات قرآن و اذان شرکت می کرد». بعد میرود سراغ خاطره سفری که گمانم سید برات شهادتش را همانجا گرفت. «ماه صفر، رفتیم کربلا بعد به نجف؛ روز آخر فرید گفت می روم حرم نماز بخوانم. وقتی برگشت جملهای به من گفت …» اینجا که میرسد، بغضش پشت تلفن میشکند:« گفت خب کربلایمان را هم آمدیم؛ دیگر وقت شهادت است.»
در رزومه شهید کنار همه افتخارات درخشان علمیاش، یک افتخار ویژه هم ثبت شده؛ خادمیار حرم مطهر امام رضا علیهالسلام. آقای تقوینژاد میگوید: «روز قبل از شهادت مشهد بود و برای ماموریت کاری به شیراز رفته بود. رفته بود شاهچراغ تا نماز مغرب و عشا را بخواند و بعد برای برگشت عازم فرودگاه شود»؛ مأموریتی که به آسمان رسید.
سید فریدالدین معصومی نقش اثرگذاری در تکمیل و راهاندازی طرحهای برق و انرژی در کشور داشت و برای پیگیری ساخت نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی سیکل ترکیبی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد به شیراز سفر کرده بود. او سال گذشته در مصاحبهای، اهمیت این پروژه را اینطور توضیح داده بود: «با توجه به اهمیت تامین برق پایدار کارخانه آلومینیوم جنوب در این منطقه، موظف شدیم یکی از بزرگترین پروژههای تولیدی برق منطقه ویژه اقتصادی را آغاز کنیم، چرا که اگر یک ساعت برق شرکت آلومینیوم جنوب قطع شود، نزدیک به هزار میلیارد تومان خسارت وارد خواهد شد و عدمالنفع تولید روزانه این کارخانه ۵۵ میلیارد تومان است.»
در حادثه تروریستی بعدازظهر چهارشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۱ در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، ۱۳ نفر از زائران و خدام شهید و بیش از ۲۰ نفر نیز مجروح شدند.
پایان پیام/ن