به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، سینا کلهر در آیین اختتامیه دوره تربیت مربی فرهنگی منطقه ۳ کشور اظهار داشت: در ورزش بزرگترین فرهنگ، احترام و رعایت ادب به پیشکسوت است و این موضوع الفبای فرهنگ پهلوانی است که ادب، احترام و تکریم یک پیشکسوت همواره لحاظ شود.
وی بیان کرد: متأسفانه فرهنگ احترام و رعایت ادب و تکریم در مقابل پیشکسوت گویی به هر بهانهای همچون صنعتی، تجاری و مدرن شدن کمرنگ شده است، این در حالی است که هیچ یک از این بهانهها نمیتواند توجیه گر این میراث بزرگ فرهنگی باشد.
کلهر افزود: این یک توصیه و شعار نیست و ما باید حق خود را نسبت به پیشکسوت ادا کنیم و یکی از مواردی که به صورت اساسی در این دورهها یادآوری میشود این است که تا چند میزان فرهنگ تکریم پیشکسوت را رعایت میکنیم.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان خاطر نشان کرد: در برگزاری دورهها اولین و بیشترین موضوعی که تکرار میشود فرهنگ احترام به پیشکسوت است که نباید از ورزش کشور حذف شود؛ چرا که حذف این فرهنگ به معنای از دست دادن تاریخ، هویت و ویژگی فرهنگی ما در عرصه ورزش است.
کلهر با یادآوری این موضوع که اولین و اصلیترین رکن تربیت مربی فرهنگی خودسازی است، ادامه داد: در جریان برگزاری این دورهها با جمع شدن در کنار یکدیگر با یادگیری تکنیکها در مییابیم که باید به خود بپردازیم و از خود ارزیابی داشته باشیم.
این مقام مسئول اضافه کرد: متربی همواره عمل مربی را میبیند و گذشت و بخشش نشان دهنده شخصیت یک مربی است.
کلهر با بیان اینکه تقدم عمل بر بیان دومین موضوع مورد تأکید در برگزاری این دورهها است، افزود: خودسازی و رشد شخصیتی باید یک نمود داشته باشد که تحقق آن تنها در عمل است.
وی اضافه کرد: تذکر مداوم شرط ضروری خود سازی و رشد شخصیتی است و باید از تذکر دادن به خودمان غفلت نکنیم چرا که این موضوع به جامعه کمک خواهد کرد.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان در پایان این مراسم در خطاب به شرکت کنندگان در این دوره گفت: باید همواره این پرسش در ذهن باشد که توشه و ره آورد شرکت در این دورهها چه بوده است و جواب این پرسش، مهمترین مراقبه و توجه است که هر مربی میتواند نسبت به خود داشته باشد.
در ادامه این مراسم سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان فارس در سخنانی اظهار کرد: استان فارس و شهر شیراز، وارث اتفاقات و حماسههای جاوید و ماندگار تاریخ ایران زمین است.
محمدمهدی شکوهی به پیشینه تاریخی این استان اشاره و عنوان کرد: در زمان حمله عراق به کشور، مردم فارس لشکر پر افتخاری را برای دفاع از مردم خطه جنوب کشور به خوزستان فرستاد تا از کیان ایران دفاع کنند و آن لشکر تبدیل به لشکر نوزده فجر شد و پس از آن تبدیل به یک مکتب نورانی در ورزش فارس با عنوان تیم فجر شهید سپاسی شد.
شکوهی افزود: این اتفاق بر تارک ورزش کشور درخشید تا نام مبارک شهید مجید سپاسی در کنار مکاتب فوتبال کشور قرار گرفت و امید است همچون گذشته در آینده نیز این افتخار نصیب فارس شود.
وی در این نشست به تشریح چند موضوع پرداخت و افزود: کار یک مربی، تربیت در سطوح مختلف است و یک مربی هر چه که ضربه بخورد و به داشتههای واقعی خود دست نیابد همه را در طبق اخلاص قرار میدهد و تجربیات خود را در اختیار شاگردان خود میگذارد.
شکوهی خاطرنشان کرد: پس از انقلاب بنا به اتفاقات رخ داده چندین رویداد بین المللی برگزار شد، اما شهرهای کشور در هجوم بمب باران ارتش عراق بود و در آن دوران شیرازه ورزش کشور از هم متلاشی شده بود که پس از سپری آن دوران سکان تیم ملی فوتبال به پرویز دهداری سپرده شد و امروز هر زمان که صحبت از اخلاق ورزشی میشود نام بلند این فرد میدرخشد.
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان فارس در این مراسم با بیان اینکه مربی گری علاوه بر فنون و مهارت و استعداد، اخلاق حرفهای و سبک زندگی متعارف دارد، گفت: همزیستی، تحبیب قلوب، عزت و اعتبار منطقه ای، استانی و ملی و بین المللی نیاز دارد و امروز خرسندیم که این خلأ در وزارت ورزش و جوانان احساس و احصاء شد و مرحله اول دوره تربیت مربی منطقهای شکل گرفت و امید است این دورهها تدوام یابد.
شکوهی در پایان این مراسم برای میزبانی ملی از این رویداد فرهنگی در استان فارس و شهر شیراز اعلام آمادگی کرد.
گفتنی است، دوره تکمیلی تربیت مربیان فرهنگی ورزشی جنوب کشور در مرحله استانی با شرکت ۶ هزار مربی در ۳۱ استان کشور برگزار شد و هزار مربی منتخب دوره استانی پس از انجام مصاحبه توسط اساتید به مرحله منطقهای راه یافتند و مراسم اختتامیه آن عصر امروز با حضور معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان برگزار شد و از الگوهای برتر عفاف و حجاب ورزش استان تجلیل شد.
پایان پیام/ س